به گزارش لقمه، ایام عید، به همه کسانی که به مهمانی میروند خوش میگذرد. میدانید چرا؟ چون در خانه فک و فامیل تنقلات متنوعی میبینیم و میخوریم که میتواند مفرح جانمان باشد و خاطره یک روز خوش را برایمان تداعی کند. این تنوع زمانی بیشتر می شود که یک فنجان چای یا قهوه به ما تعارف شود و میزبان بخواهد با شیرینی های ریز و درشت و نقل و نبات و انواع شکلاتی که از قنادی های محل خریداری کرده از ما پذیرایی کند. حال سوال اینجاست، در دید و بازدیدهای عید که اغلب ما ایرانی ها عادت داریم چای بنوشیم و با چای هم یک شیرینی بخوریم، کدام شیرینی بهتر است؟ نقل و سوهان عسلی یا آبنبات و پولکی؟ آبنبات قیچی، تافی، شکر پنیر، سوهان عسلی، نقل و پولکی از جمله تنقلات پذیرایی است که اغلب به همراه چای تعارف می شود. لازم است بدانید آبنبات و شکر پنیر ارزش تغذیه ای قابل توجهی ندارد و چون حجم زیادی از آن را شکر تشکیل می دهد مصرف مقدار کم آن هم چاق کننده است و تافی شیری، نارگیلی و کره ای به دلیل دارا بودن ترکیبات چرب پرکالری تر از سایر آبنبات هاست اما اگر نقل و سوهان عسلی حاوی مغزهای آجیلی باشد و پولکی حاوی گرد لیمو یا زعفران باشد در مقایسه با قند سفید، آبنبات و شکر پنیر ارزش بالاتری دارد. نبات یا قند حبه؟ در مورد نبات های فله یا چوبی با طعم زعفران، زیره، لیمو عمانی، گل گاوزبان یا آویشن لازم است بدانید رنگ و طعم اغلب این نبات ها طبیعی نیست البته انواعی از نبات های طعم دار که مجوز دارد طبیعی است و در مقایسه با قند و شکر طعم و مزه بهتری داشته ولی خاصیت درمانی قابل توجهی ندارد. نبات در مقایسه با انواع آبنبات خاصیت ملین و ضد نفخ بالایی دارد و در مقایسه با قند طبع گرم تری داشته و چون بافت آن متراکم تر از قند حبه است، کالری بیشتری دارد. اگر نبات را بسوزانید به دلیل تلخ و قابض شدن برای درمان اسهال بسیار سودمند است. قند میوه ای یا قند طعم دار؟ این روزها قندهای حبه ای زیادی با طعم های مختلف خرما، نعنا، دارچین، هل و میوه ای در بازار به چشم می خورد. این قندها با قند سفید تفاوتی ندارد و اغلب به آنها اسانس و رنگ می افزایند و مضرات برخی از انواع آن بیشتر از قند سفید است. ولی در میان این قندها، میوه های زردآلو، آلو، کیوی و انبه به شکل حبه قند عرضه می شود که اگر حاوی پودر قند نباشد می تواند گزینه مناسبی باشد. البته چون قند میوه ای اغلب به صورت فله ای و غیربهداشتی عرضه می شود بار میکروبی بالایی دارد. قند خرما یا چیپس خرما؟ در مورد قند خرما هم بدانید پایه این قند اغلب از شکر قهوه ای یا قند سفیدی است که به آن قدری شیره خرما می افزایند و از نظر میزان کالری با قند و شکر معمولی برابری می کند و رژیمی نیست و برای افراد چاق و بیماران دیابتی محدودیت مصرف دارد. اما مصرف چیپس خرما به همراه چای گزینه مناسبی است. البته با وجود آن که خرما حاوی مواد مغذی زیادی است، چیپس آن نمی تواند تامین کننده ریزمغذی های بدن باشد و بر خلاف باورعامه مردم کم کالری نیست.بازگشت به صفحه نخست