تغذیه مناسب عاملی برای کاهش بیماری‌های سالمندی


یک متخصص تغذیه گفت: برنامه غذایی صحیح خطر ابتلا به بیماری‌های شایع دوران سالمندی را کاهش می‌دهد.

به گزارش لقمه، زهرا اصغری با اشاره به اینکه اضافه وزن، فشار خون بالا، چربی خون بالا و قند خون بالا از مشکلات شایع دوران سالمندی است، گفت: تغذیه صحیح یکی از راه‌های کنترل مشکلات دوران سالمندی است.

اصغری سکته قلبی و مغزی و سرطان‌ها را از بیماری‌های شایع دوران سالمندی عنوان کرد و افزود: سالمندان باید در این دوران کنترل دقیق بر تغذیه خود داشته باشند.

وی افزود: با مصرف کمتر چربی، میزان ابتلا به سرطان روده، پانکراس و پروستات کاهش می‌یابد.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه افزایش سن، باعث کاهش توده عضلانی و سوخت و ساز بدن می‌شود، تصریح کرد: کاهش سوخت و ساز بدن باعث کاهش مصرف غذا و ایجاد تغییراتی در بدن شده و احتمال سوء تغذیه را افزایش می‌دهد.

اصغری ادامه داد: در دوران سالمندی آنزیم‌های گوارشی و اسید معده کاهش یافته و ظرفیت هضم و جذب غذا، کمتر می‌شود.

وی اظهار کرد: ابتلا به بیماری‌های مزمن، تغییر در احساس طعم، مزه و بو، کاهش ترشح بزاق، کاهش ظرفیت هضم، عدم تحرک، واکنش متقابل غذا و داروهای مصرفی، نگرانی‌های روحی و تنهایی، باعث کاهش اشتها در دوران میانسالی می‌شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: کاهش قدرت خرید، دشواری تهیه مواد غذایی از بازار و عدم مهارت کافی برای پختن غذا می تواند باعث شود که غذای کافی و کاملی به بدن نرسد.

اصغری مشکلات دندانی را از رایج‌ترین مشکلات در دوران سالمندی دانست و خاطر نشان کرد: با وجود مشکلات دندانی غذاهای نرم برای مصرف انتخاب می شود و برخی از مواد غذایی مورد نیاز بدن از جمله سبزی‌ها و میوه‌های خام از غذای روزانه حذف می‌شوند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6389 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۵ اسفند بازدید: 2694 ساعت: 12:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط شگفت‌انگیز هنوخ و تب مدیترانه‌ای/نقش تغذیه در آرام کردن التهاب بدن ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ آبان
2 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
3 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
4 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
5 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
8 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
9 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
10 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
11 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چند ساعت بعد از غذا میوه بخوریم؟ با توجه به این که بعد از غذا خوردن، معده پر و سنگی...

  خط قرمز کنسرو ماهی کجاست؟ لقمه: تقریبا همه ما می‌دانیم کنسروهای ماهی را باید...

  کلسترول مفید و مضر را بهتر بشناسیم شاید تعجب کنید اگر بگوییم که کلسترول مضر نیست بلکه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

20 توصیه ناب تغذیه‌ای از امام رضا (ع)/ جلوگیری از زکام زمستانی با این خوراکی کسانی که به ضعف حافظه دچارند،‌ بهتر است همه روزه هفت مثقال کشمش سیاه، ناشتا بخورند و نیز سه تکه زنجبیل که در عسل خوابانده‌اند (زنجبیل پرورده) با کمی خردل ضمن غذای روزانه خود بخورند.
فوائد خوردن صبحگاهی مخلوط آب و لیمو لیموترکیبی شبیه به بزاق و اسید هیدرولیک دارد، لیمو سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است که به تخلیه سموم از سیستم گوارشی کمک می کند.
موز، کیوی و پرتقال موثر در کنترل فشارخون یک فوق تخصص نفرولوژی بزرگسالان عنوان کرد: خوردن لبنیات، سبزی‌جاتی مانند گوجه‌فرنگی و میوه‌هایی مانند موز، کیوی، پرتقال و خرما که حاوی مقادیر بسیاری از کلسیم و پتاسیم هستند در کنترل فشار خون موثر هستند.
15 نکته مهم در مورد سفر در ماه رمضان پایگاه خبری لقمه: سفر در ماه رمضان می‌تواند به چالش‌های خاصی منجر شود، اما با آمادگی مناسب، می‌توان تجربه‌ای مثبت و معنادار داشت.