آیا داروی کاهنده کلسترول پرخوری می‌آورد؟


نتایج یک بررسی جدید نشان داد مصرف‌کنندگان داروهای کاهنده کلسترول موسوم به استاتین با خیال‌ راحت‌تر پرخوری می‌کنند.

به گزارش لقمه، پزشکان در این مطالعه دریافتند مصرف استاتین‌ها این احساس کاذب را در فرد ایجاد می‌کند که خوردن این دارو به منزله مجوزی برای پرخوری کردن است.

پزشکان دریافتند مصرف‌کنندگان داروی استاتین در سال‌های 1999 و 2000 میلادی در آمریکا کمتر از افراد دیگر کالری مصرف می‌کردند در حالی که در سال‌های 2009 و 2010 میلادی حجم کالری مصرفی در این افراد به اندازه اشخاص سالمی بود که استاتین مصرف نمی‌کردند.

دکتر «تاکهیرو سوگی‌یاما» از دانشگاه توکیوی ژاپن گفت: معتقدیم پزشکان باید بر اهمیت سبک زندگی سالم در مصرف‌کنندگان استاتین تاکید مجدد داشته باشیم.

به گفته این پزشک، مصرف بیش از حد کالری‌ها و چربی‌ها نه تنها تاثیر درمانی داروی استاتین را از بین می‌برد بلکه فرد را در معرض ابتلا به چاقی و دیابت قرار می‌دهد. استاتین‌ها از تولید کلسترول در بدن کاسته و در سلول‌سازی و کمک به فعالیت طبیعی بدن تاثیرگذارند. همچنین مصرف بیش از حد کلسترول احتمال آنکه فرد را در معرض بیماری‌های قلبی و رسوب چربی در رگ‌های خونی قرار دهد افزایش می‌دهد.

در مطالعات پیشین آمده، شواهدی مبنی بر آنکه استفاده کنندگان از داروی استاتین پس از تجویز آن بیشتر غذا می‌خورند وجود ندارد اما در این بررسی مشخص شد مصرف‌کنندگان استاتین در سال‌های 1999 و 2000 به طور متوسط در روز 2000 کالری مصرف می‌کردند در حالی که این رقم در میان افرادی که از این دارو استفاده نمی‌کردند 2179 کالری در روز بوده است.

به گفته دکتر سوگی‌یاما، این روند در سال‌های بعد تغییر کرد به گونه‌ای که حجم کالری مصرفی در میان استفاده‌کنندگان از داروی استاتین حدود 10 درصد افزایش یافته و این امر سلامت این افراد را به طور جدی به خطر می‌اندازد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6647 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۷ ارديبهشت بازدید: 2549 ساعت: 4:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
3 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
4 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
5 خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
6 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
7 تجارت جایگزین سلامت در داروخانه‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
8 لزوم ذخیره ۶ ماهه داروهای اساسی/ وضعیت فعلی ذخایر دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
9 اقلام دارویی غیر مجاز و ممنوع همراه زائران اربعین ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
10 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
11 روند نزولی صادرات داروی ایرانی/ عراق بزرگ ترین بازار هدف ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان «کبد چرب» با نسخه ابن سینا یکی از درمان‌های ساده برای کبد چرب، مصرف روزانه «ش...

  یک راه‌حل ادویه‌ای برای کنترل دیابت پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که دارچین نه ...

  وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سفره ایرانی دیگر در خانه ها جایی ندارد! مردم اعتقاداتی داشتند، «سفره» و کنار هم نشستن را مایه خوشبختی و با هم بودن را قوت قلب و باعث نزدیک شدن خانواده‌ها به هم می‌دانستند. برای سفره‌ای که پهن می‌شد و غذایی که در آن قرار می‌گرفت، احترام خاصی قائل بودند و حریم سفره را پاس می‌داشتند،اما این روزها....
«کبد چرب» چگونه تشخیص داده می‌شود؟ یک متخصص داخلی گفت: زمانی که مولکول‌های چربی در سلول‌های کبدی رسوب کنند، حالتی ایجاد می‌شود که به آن کبد چرب گویند.
با این روش کمتر غذا می خورید به هنگام غذا خوردن بوی غذا، تنوع در غذاها، چیدمان و تنوع غذایی از عوامل تحریکات غذایی به شمار می روند.
امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل پایگاه خبری لقمه: استفاده درست از منابع آب، حفاظت از اراضی کشاورزی، رونق تولید و تأمین ماشین‌آلات موردنیاز و اتخاذ یک دیپلماسی فعال برای تضمین تأمین غذا، کشت فراسرزمینی در موضوع امنیت غذایی اهمیت ویژه‌ دارد.