عوامل خطر مرگ در ایران چیست؟


سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، 10 عامل خطر اصلی بیماری و مرگ در کشور را اعلام کرد.

به گزارش لقمه، دکتر شهرام رفیعی‌فر، رژیم غذایی نامطلوب، فشارخون بالا، توده بدنی بالا، تحرک ناکافی، سیگار، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول بالا، خطرات شغلی و مواد مخدر را 10 عامل خطر سلامت و مرگ در کشور خواند.

وی در این باره گفت: ارتقای سلامت در کشور نیازمند برنامه‌ریزی فردی و خانوادگی و اجتماعی برای خودمراقبتی در زمینه مصرف غذای سالم، تحرک فیزیکی کافی روزانه و دوری از سیگار است.

وی افزود: در کشور ما 5.2 میلیون نفر ایرانی روزانه سیگار می‌کشند و در سال 11 هزار نفر از مردم کشور به علت مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند.

رفیعی‌فر ادامه داد: به این آمار باید موارد بیماری قلبی، سکته مغزی، انواع سرطان و بسیاری از بیماری‌های دیگر و حوادث خانگی ناشی از آتش سوزی را نیز اضافه کرد. این در حالی است که با محاسبه مصرف تفننی و مصرف قلیان بر تعداد مصرف کنندگان محصولات دخانی افزوده می‌شود.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: مسکن، محله، محل کار، مدرسه، دانشگاه، پادگان، رستوران، پارک و مسجد عاری از دخانیات نیازمند همفکری و همکاری ساکنان این مراکز است.

رفیعی‌فر خطاب به آحاد جامعه گفت: خانواده خود را با خطرات سیگار و قلیان آشنا کرده و خانه خود را عاری از دخانیات کنید. به سوی دخانیات نروید و اگر گرفتار دخانیات هستید برای حفاظت از وجود ارزشمند خود، حفاظت از سلامت همسر و فرزندان‌تان حفاظت از سلامت دوستان و همکارانتان، از امروز برای ترک سیگار اقدام کنید.

وی ادامه داد: قدرت خود را برای تغییر باور کنید و برای مراقبت از خود برنامه‌ریزی کنید. مشورت بگیرید و پیمان ببندید و اقدام کنید. ناامید نشوید و به راه مثبتی که آغاز کرده‌اید، ادامه دهید و با مهربانی، نشاط و عشق از خود و خانواده خود مراقبت کنید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6673 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت بازدید: 1828 ساعت: 1:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
3 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
4 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
11 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تخم مرغ عسلی نخورید تخم مرغ را به صورت آب پز کاملا سفت شده استفاده کنی...

  تغذیه بیماران PKUدر مواقع اضطراری پایگاه خبری لقمه: عفونت، سرماخوردگی، اسهال، تزریق ...

  كودك هنگام غذا خوردن نباید خسته باشد والدین باید كودك را در فواصل زمانی منظم تغذیه كنند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مخرب‌ترین شیوه‌های كاهش وزن پای صحبت بسیاری از افراد كه می‌نشینیم، بر این باور هستند كه بهترین رژیم غذایی ممكن را در پیش گرفته‌اند و توانسته‌اند به زعم خودشان معجزه‌ای را بیافرینند زیرا در طول یك هفته چند كیلوگرم از وزنشان و چند سانتی‌متر از سایز دور كمر‌شان را كاهش داده‌اند در حالی كه به عقیده متخصصان تغذیه، این اشتباه‌ترین باور ممكن و نادرست‌ترین شیوه‌ای است كه افراد در پیش می‌گیرند و گاهی سلامت خود را به خطر می‌اندازند...
چرا غذاهای رژیمی خطرناکند؟ آیا می‌شود از خوردنی‌های رژیمی به جای انواع شیرین، شور و چرب غیررژیمی آنها استفاده کرد بدون آن‌که نگران افزایش انرژی، چربی و قند ناشی از آنها بود؟ به بیان دیگر آیا می‌توان به خوراکی‌های صنعتی که ادعای رژیمی بودن دارند، اعتماد کرد و از آنها بدون ترس از چاقی، اضافه وزن و اختلالات قلبی و عروقی لذت برد؟
دست اندازهای جاده لاغری بخش زیادی از چاقی که در جامعه شاهد آن هستیم، به دلیل عادات بد غذایی است. غذاهای چرب، میان‌وعده‌های پر کالری، شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های چاق‌کننده و عجله کردن در خوردن غذا از عوامل اصلی گسترش چاقی در جامعه است.
عسل طبیعی با طعم پورشه پایگاه خبری لقمه: عسل شکوفه لیمو که شرکت "پورشه لایپزیگ" آن را به بازار عرضه کرده است، توسط ۱.۵ میلیون زنبور عسل تولید می‌شود.