به گزارش لقمه، دکتر محراب مرزبان گفت: کم تحرکی، سیگار، آلودگیها و استرسهای محیطی از دیگر عوامل بروز سکته قلبی در جوانان است.
مرزبان بیماری عروق کرونر یا اپیدمی قلب را یکی از شایعترین بیماریها در کشور عنوان کرد و افزود: سن ابتلا به این بیماری در کشور در مقایسه با کشورهای اروپایی 8 تا 10 سال پایینتر است.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: دیابت، فشار خون و استفاده از غذاهایی که باعث چربی اشباع شده در بدن میشوند همچون فست فودها و استفاده مکرر از سرخ کردنیها که در آنها روغن جامد استفاده شده است از عوامل ابتلا به سکته قلبی هستند.
وی افزود: مصرف غذاهای پرکالری و استفاده از رژیم غذایی که در آن فیبر کافی وجود ندارد نیز موجب افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی یا عروق کرونر میشود.
مرزبان تصریح کرد: استفاده از رژیمهای غذایی کم چربی و کاهش کلسترول خون، ورزش کردن و ترک سیگار خطر بروز حمله قلبی را در جوانان کاهش میدهد.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: بیماری عروق کرونر در بعضی افراد به صورت مادرزادی وجود دارد. بعضی افراد جوان نیز مستعد بروز حمله قلبی هستند که علائم آن نامنظمی در تپش قلب است.
وی گفت: گاه ابتلا به بیماری ارثی چربی خون، موجب بروز اختلال کبدی در فرد میشود که علائم آن، چربی خون بالا در سنین پایین است که باعث بروز تنگی عروق کرونر شده و خطر بروز سکته قلبی را افزایش میدهد.
مرزبان در پایان خاطرنشان کرد: علت افزایش سکته قلبی در سنین پایینتر از 20 سال در کشور طی سالیان اخیر استفاده بی رویه از فست فودها و رژیم های غذایی نامناسب است.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا