دیابت باعث ابتلا به آلزایمر می‌شود!


یک فوق تخصص غدد و متابولیسم اظهار کرد: بیماری دیابت و عوارض ناشی از آن همچون بیماری‌های قلبی در زنان بیشتر از مردان است زیرا این افراد به لحاظ فعالیت فیزیکی کمتر، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

به گزارش لقمه، دکتر علیرضا استقامتی، در نخستین همایش سالیانه دیابت تعداد افراد مبتلا به دیابت را در ایران حدود 10 درصد کل جمعیت کشور معادل پنج میلیون نفر اعلام کرد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: هر سال حدود 400 هزار نفر در کشورمان به این بیماری مبتلا می‌شوند و عموما افراد ابتلا به این بیماری از عارضه چاقی هم رنج می‌برند.

وی افزود: دیابت بیماری پرعارضه‌ای است و معمولا افراد به مشکلات قلبی و عروقی، قطعی اندام، آلزایمر و مشکلات عصبی دچار می‌شوند.

وی ادامه داد: به تازگی مشخص شده که این بیماری نه تنها باعث مشکلات قلبی می‌شود بلکه سیستم عصبی و مغز را درگیر کرده و در مواردی باعث ابتلای بیمار به آلزایمر نیز می‌شود.

دکتر استقامتی با بیان اینکه بیماری آلزایمر بسیار پرهزینه است، گفت: بیماری دیابت کیفیت زندگی را تحت الشعاع قرار داده و عمر افراد را کاهش می‌دهد.

وی افزود: بیماری دیابت و عوارض ناشی از آن همچون بیماری‌های قلبی در خانم‌ها عموما بیشتر است زیرا این افراد به لحاظ فعالیت فیزیکی کمتر، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

فوق تخصص غدد و متابولیسم درباره هزینه‌های بیماری دیابت گفت: نه تنها هزینه‌های درمان این بیماری زیاد است، بلکه با توجه به اینکه دیابت بیماری پرعارضه‌ای است،‌ اگر بیمار به مشکلات قلبی یا مغزی مثل سکته دچار شود، وسایل و امکانات مورد نیاز آنها بیشتر می‌شود و حتما باید در بخش‌های ویژه مثل CCU و ICU‌ بستری شود و یا اگر مشکل کلیوی پیدا کند لازم است تحت دیالیز قرار گیرد که هر کدام هزینه‌های بسیار بالایی دارند.

وی درباره پیشگیری از این بیماری گفت: بیش از اینکه دولت بتواند در راستای پیشگیری از این بیماری موثر باشد، عزم ملی موثر خواهد بود. دولت با مدیریت و رسانه‌ها با آگاه سازی می‌توانند به ترویج پیشگیری از این بیماری موثر باشند اما مردم نقش اصلی را ایفا می‌کنند و با ورزش و مشارکت در پروژه‌های ملی می‌توانند این بیماری را مهار کنند و از سوی دیگر سرو غذاهای استاندارد در رستوران‌ها، کاهش اندازه و مقدار غذا، کاهش میزان نشاسته در غذاها و افزایش سبزیجات در وعده‌های غذایی در پیشگیری و درمان بیماری دیابت موثر خواهد بود.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6886 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۰ خرداد بازدید: 1476 ساعت: 9:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توضیحاتی درباره پیشگیری از ابتلا به چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
2 کم کاری تیروئید چگونه سبب چاقی و اضافه وزن می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
3 جولان آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، صنعت مرغداری از پا انداخت ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
4 دارچین با دیابت نوع 2 چه ارتباطی دارد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
5 کمبود ویتامین D خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد
6 اثرات سوء استرس بر ارگانهای مختلف (2) ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۵ اسفند
7 6 استراتژی کاهش وزن برای مبتلایان به کم کاری تیروئید ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن
8 چاقی در کودکی زمینه ساز بروز همه این بیماری‌ها ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۶ آذر
9 7عارضه مهم بی‌توجهی به مصرف نمک یددار ۱۳۹۴ جمعه ۲۸ فروردين
10 کاهش سن ابتلا به دیابت/ 65 درصد تهرانی‌ها دچار اضافه وزن و چاقی ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۲ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سیب معجونی برای درمان بسیاری از دردها سیب از جمله میوه‌هایی است که در همه فصل‌های سال بی...

  چگونگی تشخیص کم خونی/ درمان کم خونی با رژیم غذایی کم خونی یعنی کاهش تعداد گلبول‏های قرمز خون و علل م...

  درمان ۷ نوع بیماری با ۷ نوع میوه خشک بسیاری از مردم تلاش می کنند برای حفظ سلامت و پیش گ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با قارچ سمی که جان 15 نفر را گرفت/ معرفی «فرشته نابودگر» پایگاه خبری لقمه: قارچ سمی که این روزها بسیاری از هموطنان مان را راهی بیمارستان کرده و جان 15 نفر را گرفته است، «فرشته نابودگر» نام دارد که شباهت بسیاری به قارچ خوراکی سفید رنگ دارد.
مقابله با اشتباهات تغذیه ای همه ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب‌پذیر می‌کنند. در حوزه تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند. وقتی سال‌ها به خوردن یک ماده غذایی نامناسب عادت کرده‌ایم دل کندن از آن خیلی سخت است حتی اگر بدانیم به سلامتی‌مان آسیب می‌زنیم. اما در مقابل این ضعف‌ها چه باید کرد؟
کاهش سن ابتلا به دیابت/ 65 درصد تهرانی‌ها دچار اضافه وزن و چاقی رییس پژوهکشده غدد درون‌ریز و متابولیسم کشور ضمن اشاره به عوامل خطر موثر در بیماری‌های متابولیک، نسبت به کاهش سن ابتلا به دیابت در کشور هشدار داد.
باید و نبایدهای لاغری که شاید از آنها بی‌خبر باشید اگر به دنبال راه‌حل‌هایی برای لاغری می‌گردید، خوب است بدانید کارهایی هست که باید آنها را انجام دهید و کارهایی هم هست که اگرچه فکر میکنید برای رسیدن به این هدف موثرند اما اشتباه هستند و نباید آنها را انجام دهید.