کمبود ویتامین D خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد


پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: مطالعات نشان می‌دهد افرادی که مبتلا به فشارخون بوده و کمبود ویتامین D دارند دو برابر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی قرار دارند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر حسن گنجی‌زاده زواره در گفت‌وگویی،  درباره خواص ویتامین D گفت: این ویتامین‌ محلول در چربی محسوب می‌شود که برای بدن لازم است و به رشد و استحکام استخوان‏ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند. ویتامینD با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوان‌ها کمک می‌کند و از طریق ترجمه ژن‌های هسته سلول منجر به رشد سلول می‌شود.

 

وی با تاکید براینکه کمبود ویتامینD  باعث پوکی استخوان در کهنسالی می‌شود، اضافه کرد: منبع اصلی دریافت این ویتامین به جز منابع گیاهی مثل غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین و شیر ٬ نور آفتاب است. این ویتامین  به بدن برای جذب کلسیم کمک می‌کند اما کمبود آن باعث بروز مشکلات استخوانی نظیر نرمی استخوان می‌شود.

 

گنجی‌زاده زواره یادآور شد: سطوح پایین ویتامین D میتواند اثرات فراتری از استخوان  داشته باشد؛  مطالعات نشان می‌دهد کمبود این ویتامین، علاوه بر افزایش خطر بیماری‌های قلبی و ابتلا به افسردگیمنجر به بروز آسم شدید می‌شود.

 

این فوق تخصص غدد و متابولیسم  با بیان اینکه افرادی که پوست تیره‌تری دارند سخت‌تر ویتامین D را جذب می‌کنند، اضافه کرد: ویتامین D برای سلامت پوست بسیار ضروری است و دریافت آن از طریق آفتاب باعث بروز سرطان می‌شود، چرا که اشعه ماورای بنفش که منجر به تحریک سلول‌ها برای تولید این ویتامین می‌شود عامل اصلی ابتلا به سرطان پوست است.

 

وی همچنین اظهار کرد: مطالعات نشان می‌دهد این ویتامین بر تمام گروههای سنی مانند نوجوانان، کودکان، بزرگسالان و نوزادان تاثیر می‌گذارد. اما افرادی هستند که سن بالای 50 سال دارند ، چاق هستند، داروی خاصی مصرف می‌کنند یا اختلالات گوارشی دارند و بیشتر در معرض خطر هستند، به همین دلیل این افراد باید مصرف ماهی قزل‌آلا و تخم‌مرغ  را افزایش دهند .

 

گنجی‌زاده زواره با تاکید براینکه ترکیبی از فشار خون بالا و کمبود ویتامین D می‌تواند کشنده باشد، یادآورشد: مطالعات نشان می‌دهد افرادی که مبتلا به فشارخون هستند و کمبود ویتامین D دارند دو برابر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی قرار می‌گیرند. همچنین کمبود این ویتامین می‌تواند اخطاری برای ابتلا به سرطان پستان در زنان باشد. به خصوص در افراد مسن‌تر باعث می‌شود غدد پارا تیروئید هورمون‌های بیشتری تولید کند،سطح پایین این ویتامین و سطح بالای هورمون‌های پارا تیروئید به شدت به افسردگی وابسته است.سرطان روده بزرگ و پروستات می‌تواند به دلیل کمبود ویتامین D باشد.

 

وی همچنین ادامه داد: بسیاری  از زنان پس از یائسگی دچار افزایش وزن می‌شوند اما مصرف مکمل‌ها و ویتامین D و کلسیم ممکن است افزایش وزن را آهسته‌تر کنند. مصرف این ویتامین در کودکان سبب می‌شود کمتر در معرض ابتلا به دیابت قرار گیرند و کودکان مبتلا به آسم در زمان کمبود ویتامین D فورا بستری می‌شوند. یکی از راههای دریافت ویتامین D از طریق رژیم غذایی است؛ ماهی آزاد، ماهی تن و ماهی‌های چرب منبع غنی از این ویتامین هستند.

 

این فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: تخم‌مرغ،‌ پنیر، جگر گاو، مارگارین، ماست و پنیر، روغن کبد ماهی هم غنی از ویتامین D هستند اما در مورد پنیر و بستنی حتما باید برچسب غنی بودن از ویتامینD روی آن کنترل شود. بیشتر قرص‌های مکمل حاوی ویتامین Dهستند. همچنین ویتامین D3 تا سه برابر در بالا بردن سطح ویتامین D موثر است.  میزان مصرف این نوع ویتامین بستگی به سن و فعالیت افراد در طول روز دارد و مقدار مجاز توصیه شده 600 واحد در روز برای بزرگسالان تا سن 70 سال و 800 واحد برای بالاتر از 70 سال است.

 

این فوق تخصص غدد و متابولیسم با اشاره به میزان دوز مناسب ویتامین D برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند، عنوان کرد: شیر مادر خود یک منبع غنی از ویتامین D است اما دریافت آن باید حداکثر تا 400 واحد در روز باشد. داروهای استروئیدی می‌توانند با ویتامین D ناسازگار باشد، بنابراین در این مورد باید  پزشک مشورت شود. مصرف روزانه تا حدود 4000 واحد از ویتامین D امن است اما با مصرف بیشتر به کلیه‌ها آسیب می‌رسد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10442 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد بازدید: 2414 ساعت: 12:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه چاق شویم؟! دانشمندان در جدید ترین مطالعات خود نشان دادند چاق ...

  درمان خانگی و خوراکی دردها برخی از مشکلات و دردها را می توان در خانه و بدون م...

  مصرف زیاد زرده تخم مرغ باعث سکته قلبی می‌شود لقمه: مطالعات جدید محققان کانادایی نشان داد که مصر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پیامبران چه زمانی «شام» می‌خوردند؟ وعده غذایی شام یکی از وعده‌های غذایی است که بهتر است در زمان و با دقت بیشتر و رعایت نکات خاصی صرف شود.
اولین رستوران را در نوزده سالگی راه اندازی کردم/ غذای ایرانی نیازمند اطلاع رسانی بیشتر است پایگاه خبری لقمه: شایان شمس سرآشپز برتر سال 1395 مسابقه تلویزیونی دستپخت مسیر موفقیت را با تلاش اما سریع طی کرده است و معتقد است غذاهای اصیل ایرانی به دلیل ضعف اطلاع رسانی محجور مانده اند.
همه چیز در مورد اولین بامیه پزی تهران پایگاه خبری لقمه: اولین بامیه پزی تهران نه یک مغازه مجلل و وسیع است و نه در ویترین و تابلویی چشم نواز دارد. بلکه مغازه کوچکی است که در خیابان شترداران واقع در چند قدم بالاتر از ضلع شمال شرقی میدان قیام.
7 نمک مخفی در غذاهایتان که آنها را نمی شناسید خیلی از ما آگاهانه یا ناآگاهانه، بیشتر از2400 میلی‌گرم سدیم را در طول روز دریافت می‌کنیم. این مطلب، شما را با 7 گروه از مواد غذایی که مقدار زیاد سدیم‌شان تعجب‌برانگیز است، آشنا می‌کند.