به گزارش لقمه، آکاراجه غذای سنتی برزیل محسوب می شود که از میگو و لوبیا قرمز تهیه می شود. این غذای سنتی، از غذاهایی است که توریست های بسیاری به آن تمایل دارند. در زیر از فواید و خواص مواد اولیه این غذا مطلع می شوید:
مـیـگـو؛ مـنـبـع مـنـیـزیـم
میگو از منابع عالی پروتئینی در گوشتهای دریایی به حساب میآید به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم میگو نزدیک به ۲۳ گرم پروتئین دریافت میشود البته این مقدار دارای ۱۰۰ کیلوکالری انرژی است پس باید در میزان انرژی دریافتی مورد نیاز روزانه محاسبه شود تا اضافه وزن به وجود نیاید. علاوه بر پروتئین، میگو منبع املاحی مانند منیزیم، روی و سلنیوم نیز هست به طوری که خوردن ۱۰۰ گرم از آن تأمینکننده ۴۹ میلیگرم منیزیم خواهد بود. آیا میدانید تأمین نیاز روزانه این ماده معدنی برای بدن چه فوایدی را به همراه دارد؟
بررسیها نشان دادهاند که دریافت مقدار کافی منیزیم در متابولیسم انرژی دخالت داشته، تنظیم انقباضات ماهیچهای را به دنبال دارد، در ساختمان استخوانها و دندان شرکت کرده و در انتقال پیامهای عصبی موثر است. در ضمن، افرادی که به شدت ورزش میکنند، در دوران بارداری و شیردهی هستند، سوءجذب روده دارند یا از داروهای دیورتیک و شیمیدرمانی استفاده میکنند، بهتر است که بیشتر از دیگر منابع منیزیم که یکی از آنها میگوست، استفاده کنند.
لوبـیـا؛ مـنـبـع پـتـاسـیـم
حبوبات در خانواده منابع پروتئین گیاهی جای میگیرد به طوری که هر نصف لیوان حبوبات، معادل یک واحد گوشت بوده و تأمینکننده پروتئین مورد نیاز روزانه است. نکتهای که درباره لوبیا به خصوص لوبیای چشمبلبلی باید عنوان کرد آن است که لوبیای چشمبلبلی پتاسیم فراوانی دارد به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن تقریباً ۱۲۰۰ میلیگرم پتاسیم دریافت خواهد شد و این مقدار کمککننده برای کنترل فشارخون خواهد بود.
جالب است بدانید که مواردی مانند ابتلا به اسهال و استفراغ، بیماریهای التهابی معده، نارسایی مزمن کلیوی و حتی داشتن رژیمهای لاغری سخت و کمبود منیزیم همگی نیاز به این ماده معدنی را افزایش میدهد که در این صورت مصرف منابع غذایی آن که لوبیای چشمبلبلی نیز میتواند یکی از این گزینهها باشد، توصیه میشود.
فـلـفـل دلـمـهای؛ مـنـبـع بـتـاکـاروتـن
فلفل دلمهای از جمله سبزیجاتی است که از منابع ویتامین C به حساب میآید. البته حرارت دادن این سبزی به طور قابلملاحظهای از مقدار آن خواهد کاست. نکتهای که باید درباره این سبزی یادآور شد درباره نوع رنگی آن است به طوری که بررسیها نشان داده فلفل دلمهای قرمز مقادیر بالایی بتاکاروتن (۳۸۴۰ میکروگرم در ۱۰۰ گرم فلفل دلمهای) و کریپتوگزانتین (۱۲۲۰ میکروگرم در ۱۰۰ گرم فلفل دلمهای) دارد که تمامی آنها خاصیت آنتیاکسیدانی داشته و از بروز سرطان جلوگیری میکند و البته نوع پخته این سبزی نیز دارای بتاکاروتن خواهد بود.
جالب است بدانید که مطالعات نشان دادهاند، خوردن این سبزی به طور مرتب از شدت و مدت زمان ابتلا به سرماخوردگی نیز خواهد کاست بنابراین کسانی که به انواع بیماریهای عفونی مبتلا هستند یا سیستم دفاعی ضعیفی دارند و حتی در شهرهایی با آلودگی بالای هوا زندگی میکنند بهتر است که این سبزی را (البته از نوع رنگی) در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.
اگر سرما خوردهاید
این غذا را با حداقل ادویه و روغن بپزید. سعی کنید تمامی مواد غذایی به صورت آبپز پخته شوند. به جای ادویههای یادشده نیز آن را با آبلیموی تازه طعمدار کنید و سبزیجات تازه را در آن بریزید به این ترتیب میزان مواد مغذی که به تقویت سیستم دفاعی شما کمک خواهد کرد، افزایش پیدا میکند.
اگر یبوست دارید
این غذا دارای فیبر قابل ملاحظهای است البته میتوانید مقدار آن را افزایش هم بدهید به این ترتیب که فلفل دلمهای بیشتری در آن ریخته و آن را با سبزیجاتی مانند انواع کلم و کرفس میل کنید. در ضمن اگر غذایتان را با نان میل میکنید نانتان حتماً از نوع سبوسدار باشد.
اگر فشارخون دارید
سیر و پیاز موجود در این غذا از سبزیجاتی هستند که به کاهش فشارخون شما کمک میکنند. نمک را از غذایتان حذف کرده و در کنار لوبیا از کمی سیبزمینی نیز استفاده کنید به این ترتیب هم سدیم کمتری دریافت کرده و هم پتاسیم بیشتری البته مقداری انرژی نیز به بدنتان رسانیدهاید.
بازگشت به صفحه نخست