درباره محصولات پروبیوتیک‌ چه می دانید؟


این روزها پروبیوتیک‌ها یا همان «باکتری‌های خوب» بیش از آن که در ماست موجود باشند در خوردنی‌ها و مواد مختلف دیگر نظیر خمیر دندان، شکلات، آب میوه و غلات نیز یافت می‌شوند

به گزارش لقمه، دکتر «پاتریشیا هیبرد» از بیمارستان کودکان بوستون که پروبیوتیک‌ها را در کودکان و بزرگسالان بررسی می‌کند، گفت: یکی از عجیب‌ترین مواد حاوی پروبیوتیک‌ها، نی‌های نوشیدنی هستند هرچند تصور اینکه چگونه یک نی می‌تواند پروبیوتیک‌ها را به شیوه‌ای هدفمند منتقل کند،‌ اندکی دشوار است.

لایوساینس در گزارشی دراین‌باره منتشر کرد: این پزشک متخصص با گنجاندن پروبیوتیک‌ها در نان موافق نیست زیرا معتقد است که برشته کردن آن می‌تواند موجب از بین رفتن ارگانیسم‌های زنده شود. در عین حال افزودن پروبیوتیک‌ها در غذاهایی که به طور طبیعی دارای باکتری‌های مفید نیستند ممکن نیست این محصولات را سالمتر سازد.

پزشکان به افراد توصیه می‌کنند که پیش از خرید مواد خوراکی حاوی پروبیوتیک‌ها یا مصرف آنها به عنوان مکمل، نکات زیر را رعایت کنند:

1- مصرف پروبیوتیک‌ها مانند داروها نیاز به کنترل ندارد. پروبیوتیک‌های موجود در مکمل‌ها به طور کلی ایمن و بی‌خطر هستند و امکان مصرف آنها همچون داروها، نیاز به آزمایش و بررسی ندارد.

2- عوارض جانبی پروبیوتیک‌ها در صورت بروز بسیار خفیف است. به گفته دکتر هیبرد مصرف مکمل‌های پروبیوتیک در روزهای نخست موجب نفخ معده می‌شود اما این علائم معمولا خفیف هستند و پس از گذشت چند روز از بین می‌روند.

3- تمام مواد خوراکی، حاوی مقادیر مشابهی از پروبیوتیک‌ها نیستند. محصولات لبنی معمولا دارای بیشترین میزان پروبیوتیک‌ها هستند و میزان این باکتری‌های زنده در این مواد خوراکی کاملا خوب است اما مقدار این باکتری‌ها در سایر مواد و خوردنی‌ها متفاوت است. اگرچه غالب پروبیوتیک‌های موجود در مواد خوراکی برای اکثریت مصرف‌کنندگان بی‌ضرر هستند اما موضوع اصلی این است که اساسا این ارگانیسم در مواد غذایی وجود داشته باشد.

4- پروبیوتیک‌ها ممکن است برای همه‌کس بی‌خطر نباشند. با وجود بی‌ضرر بودن این باکتری‌ها اما افراد خاصی باید از مصرف مواد خوراکی یا مکمل‌های حاوی پروبیوتیک خودداری کنند. این افراد شامل گروه‌هایی می‌شوند که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. همچنین این خطر در افرادی که تحت عمل جراحی پیوند اعضا قرار می‌گیرند، افزایش می‌یابد.

5- قبل از صرف محصولات حاوی پروبیوتیک‌ها به تاریخ انقضای آنها توجه کنید. خوردنی‌های حاوی ارگانیسم‌های زنده تاریخ مصرف محدودی دارند و به همین دلیل پیش از تمام شدن تاریخ انقضا باید مصرف شوند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7070 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۴ تير بازدید: 2095 ساعت: 11:38 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهبود سلامت روده ها به کمک نوشیدنی های پروبیوتیک ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
2 مقابله با عفونت های تنفسی با لبنیات ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
3 سریع‌ترین راه های درمان برفک دهان را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
4 نوشیدنی"کامبوچا" چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
5 ماست یونانی چه فوایدی برای سلامتی دارد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
6 پوکی استخوان را چگونه درمان کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
7 بدنتان هر روز را با این روش ها سم زدایی کنید ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ مرداد
8 ماست های پروبیوتیک با شیره خرما به بازار می آید ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
9 تسکین علائم افسردگی با مصرف پروبیوتیک ها ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ خرداد
10 پروبیوتیک ها چه هستند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت
11 مصرف این ماده غذایی سرطان پستان را دور می کند ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهایی که نباید در بهار مصرف کرد/معرفی خوراکی‌های لطیف استاد دانشکده طب سنتی تهران گفت: مصرف خوراکی‌هاى ل...

  غذاهایی که از ریزش موها جلوگیری می کند‎ برای برخی افراد ریزش موها به دلیل ژنتیکی بودن این ...

  سیب را با پوست بخورید پزشکان در یک آزمایش جدید دریافتند که «اسید اورسولی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت