عامل بروز بیماری‌های گوارشی


یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: مصرف تخم مرغ نیم پز و یا گوشت نیم پز می‌تواند باعث بروز بیماری‌های گوارشی و اسهال در فرد شود.

به گزارش لقمه، دکتر میثم یوسفی با بیان اینکه عوامل متعددی در بروز بیماری‌های گوارشی و اسهال موثر است، اظهار کرد: رعایت بهداشت فردی نکته مهمی است که باید در پیشگیری از بیماری‌های عفونی دستگاه گوارش بکار ببریم.

وی ادامه داد: شستن دست‌ها با آب و صابون و ضد عفونی کردن میوه و سبزی‌ها قبل از مصرف، از مواردی به شمار می‌رود که رعایت کردن آن باعث کاهش بروز بیماری اسهال در فرد می‌شود.

یوسفی اظهار کرد: با توجه به اینکه در بسیاری از موارد اسهال‌های عفونی از طریق گوشت و فرآورده‌های گوشتی منتقل می‌شود، رعایت بهداشت گوشت بویژه گوشت مرغ ضروری است.

این متخصص عفونی افزود: خانم‌ها حتما باید نکاتی همچون شستن گوشت قبل از مصرف، جدا کردن گوشت‌های خام از پخته شده و سایر مواد غذایی پخته شده و همچنین جدا کردن مواد غذایی پخته شده با سایر مواد غذایی خام را مورد توجه قرار دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: مواد غذایی پخته شده را باید در یخچال نگهداری کرد و برای استفاده از مواد غذایی پخته شده که در بیرون از یخچال نگهداری می شوند قبل از استفاده باید غذا را گرم کرد.

یوسفی بیان کرد: بیماری‌های عفونی گوارشی در تابستان افزایش چشمگیری پیدا می‌کند که مهمترین دلیل آن دمای هواست.

وی ادامه داد: دمای هوا به عوامل عفونی ایجاد کننده بیماری‌های گوارشی اجازه می‌دهد تکثیر مناسبت‌تری داشته باشند و در محیط خارج بیشتر رشد کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: همه عوامل ایجاد کننده بیماری‌های گوارشی، عفونی نیستند اما شایع ترین آنها، بیماری‌های عفونی است.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: بیماری‌های گوارشی عفونی محصور و محدود به فصل تابستان نیستند و در سایر فصول نیز می توانند اتفاق بیفتند کما اینکه در بعضی از طیف‌ها و گروه‌های سنی مانند کودکان ممکن است در طول سال 7 تا 9 بار بیماری‌های عفونی را شاهد باشیم.

یوسفی خاطرنشان کرد: افزایش و ارتقاء سطح بهداشت جامعه باعث می شود که این بیماری ها نیز کاهش یابد.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: اسهال عفونی، اسهال‌های حاد هستند که کمتر از 14 روز طول می‌کشند و به دلیل عوامل عفونی شامل ویروس‌ها، باکتری‌ها، انگل ها و یا حتی بعضی از قارچ‌ها بروز می‌کنند.

وی احساس ضعف و بی حالی، خستگی و بدن درد را از علائم اولیه اسهال‌های عفونی عنوان کرد.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7072 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۴ تير بازدید: 1804 ساعت: 12:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 علائم ناشی از سندرم روده‌ تحریک‌پذیر را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
2 جامع ترین راهنمای تغذیه ای برای بیماران اچ آی وی مثبت! ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
3 خواص بی نطیر این میوه پاییزی و عوارض جانبی آن ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان
4 دفع سنگ کلیه با میوه ای سرشار از موادمغذی ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
5 موز را جایگزین این داروها کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد
6 شایع‌ترین بیماری عفونی در تابستان چیست؟ / بهترین روش شست شوی سبزیجات ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير
7 آب هویج غیر بهداشتی سبب چه بیماری هایی می شود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
8 نوشیدن شیر به رفع یبوست کمک می کند؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
9 علائم «عدم تحمل لاکتوز» را بشناسید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۴ فروردين
10 تغذیه بیماران PKUدر مواقع اضطراری ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۱ آذر
11 ۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برنج و ماهی دودی واقعاً اضافه وزن می‌آورند؟ شاید تعجب کنید وقتی بفهمید مدتی است بسیاری از محصو...

  تاثیر پروبیوتیک ها در بهبود آلرژی کودکان پایگاه خبری لقمه: ۸۰درصد سیستم ایمنی بدن در دستگاه...

  پوست شفاف با خوردنی های طبیعی امروزه افراد بیشتر بجای خوراکی های مفید و موثر برا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است پایگاه خبری لقمه: شکل تغذیه با آغاز ماه رمضان تغییر می‌کند. تامین کالری مورد نیاز بدن یکی از ضروریات بوده که بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت روزانه هر فرد به ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کالری نیاز دارد.
کشت یا کشاورزی قراردادی چیست؟/ تجربه دیگر کشورها پایگاه خبری لقمه: تجربیات کشورهای دیگر نشان می‌دهد که اجرای طرح کشاورزی یا کشت قراردادی می‌تواند منجر به توسعه و رونق بخش کشاورزی شود.
دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ پایگاه خبری لقمه: پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟
ارتباط چاقی با یک پنجم موارد مرگ و میر در انسان تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چاقی می تواند عامل یک پنجم مرگ و میر انسان‌ها باشد.