بادمجان تلخ قابل مصرف است یا نه؟


مصرف روزانه بادمجان اشكالی ندارد مگر اینكه فرد به آن حساسیت داشته باشد.

به گزارش لقمه، بادمجان از گروه سبزی‌هاست. این سبزی، حاوی ویتامین‌های محلول در آب به خصوص ویتامین‌های گروه B در حد بسیار خوب و سرشار از منیزیم و پتاسیم است. به علاوه به مقدار خیلی كمی هم آهن و سلنیوم دارد. در واقع این سبزی همان خواصی را دارد كه سایر سبزی‌ها دارند. زمانی كه به فردی توصیه می‌شود در برنامه غذایی خود، روزانه حدود 200 گرم از انواع سبزی‌ها ‌مصرف كند، بادمجان نیز از این گروه محسوب می‌شود..

بسیاری از افراد هنگام استفاده این سبزی، پوست آن را می‌گیرند درحالی كه پوست بادمجان حاوی رنگدانه‌هایی است كه در سایر موادغذایی یافت نمی‌شود و به آن «آنتو سیانیدین» گفته می‌شود. آنتوسیانیدین، خواص آنتی‌اكسیدانی بسیار قوی دارد بنابراین اگر با پوست مصرف شود، مانند بادمجان ترشی یا بادمجان سرخ‌‌شده یا به هر شكل دیگری با پوست، برای سلامت بسیار مفید خواهد بود.

علت تلخ‌بودن برخی از بادمجان‌ها، تركیب‌های شیمیایی‌ای به نام «آلكالوئیدها»یی است كه داخل سلول‌های آن وجود دارد. بهترین روش برای از بین بردن تلخی بادمجان، اضافه كردن نمك به آن است. افزودن نمك به دلیل اینكه باعث افزایش فشار اسمزی در خارج سلول‌های بادمجان می‌شود، آلكالوئیدها را به سمت بیرون می‌كشاند. دراصطلاح عامیانه با این روش، «زهرابه» آن گرفته می‌شود كه همان آب تلخی است كه در اثر ایجاد فشار اسمزی از آن خارج می‌شود.

این سبزی كم‌ كالری است به شرط اینكه هنگام سرخ‌كردن روغن كمتری به خود بگیرد زیرا جذب روغن بالا، مقدار چربی دریافت شده را افزایش می‌دهد و برای اینكه بادمجان روغن كمتری جذب كند، اول باید قبل از مصرف آن را در نمك خواباند. دوم اینكه می‌توان در مدت زمان كمتر، با شعله بیشتری آن را سرخ كرد تا روغن كمتری جذب كند. هرچند این نوع روش طبخ، چندان توصیه نمی‌شود.

مصرف روزانه بادمجان اشكالی ندارد مگر اینكه فرد به آن حساسیت داشته باشد زیرا آلرژن‌های موجود در بادمجان باعث بروز پاسخ‌های آلرژیك می‌شود به همین دلیل است كه گفته می‌شود «بادمجان باد دارد.»

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت ایران

کد: 7118 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۲ مرداد بازدید: 3364 ساعت: 12:55 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برای لاغری بیش از حد چه بخوریم؟ ۱۳۹۲ دوشنبه ۸ مهر
2 زندگی سالم با غذای سالم ۱۳۹۲ پنج شنبه ۹ خرداد
3 سالاد سیب‌زمینی ایتالیایی؛ رژیمی شكم‌ پركن ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۶ ارديبهشت
4 چرا در تعطیلات نوروز دچار استرس می‌شویم؟ ۱۳۹۱ شنبه ۲۶ اسفند
5 لاغری از درون با به کارگیری این دستورات ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۶ بهمن
6 نظر عارف لرستانی درباره تناسب اندام؛ نه لاغری نه چاقی ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۰ بهمن
7 خواص درمانی عسل‌های گیاهی در فصل سرما ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ آذر
8 غذاهای آماده و كم‌خاصیت ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۲ آذر
9 روش تهیه پیتزای رژیمی بدون خمیر ۱۳۹۱ پنج شنبه ۳۰ شهريور
10 رژیم غذایی و عملكرد ریه‌ها ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین D و بیماری سل

  آدامس می‌تواند به کنترل وزن کمک کند؟ به عقیده‌ متخصصان پژوهش‌های گسترده تری نیاز است تا...

  سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر فست فودها جزئی از زندگی این روزهای ما شده و با وجو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چربی‌های شکم را با كمك كدام خوراکی کنیم؟ بررسی مطالعات انجام شده نشان می‌دهد مصرف آووکادو به بهره‌مندی از یک رژیم‌غذایی سالم، افزایش سطح کلسترول خوب، کاهش خطر سندرم متابولیک و کاهش وزن بدن کمک می‌کند.
مصرف شیر گاو در دوره نوزادی موجب آسیب دستگاه گوارش می‌شود یک فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به اینکه عدم درمان خونریزی‌های گوارشی کودکان تاثیرات سوئی بر رشد و وضعیت قلبی آنان دارد، گفت: مصرف شیر گاو در دوره نوزادی موجب آسیب به مخاط دستگاه گوارش خواهد شد؛ بنابراین کودکانی که زمینه آلرژی‌های غذایی دارند در صورت مصرف شیر گاو، دچار خونریزی‌های گوارشی می‌شوند.
نارنگی، تصفیه کننده خون ین میوه غنی از ویتامین C و فیبر است. نارنگی که بومی جنوب شرق آسیاست مانند پرتقال خواص زیادی دارد.
بهترین و بدترین مواد غذایی برای مفاصل شما بیماری آرتروز انواع مختلفی دارد؛ اما برخی از نشانه‌ها و علائم در همه انواع این بیماری مشترک هستند؛ از جمله علائم مشترک انواع آرتروز می‌توان التهاب، سفتی، خشكی و درد در مفاصل نام برد.