بادمجان تلخ قابل مصرف است یا نه؟


مصرف روزانه بادمجان اشكالی ندارد مگر اینكه فرد به آن حساسیت داشته باشد.

به گزارش لقمه، بادمجان از گروه سبزی‌هاست. این سبزی، حاوی ویتامین‌های محلول در آب به خصوص ویتامین‌های گروه B در حد بسیار خوب و سرشار از منیزیم و پتاسیم است. به علاوه به مقدار خیلی كمی هم آهن و سلنیوم دارد. در واقع این سبزی همان خواصی را دارد كه سایر سبزی‌ها دارند. زمانی كه به فردی توصیه می‌شود در برنامه غذایی خود، روزانه حدود 200 گرم از انواع سبزی‌ها ‌مصرف كند، بادمجان نیز از این گروه محسوب می‌شود..

بسیاری از افراد هنگام استفاده این سبزی، پوست آن را می‌گیرند درحالی كه پوست بادمجان حاوی رنگدانه‌هایی است كه در سایر موادغذایی یافت نمی‌شود و به آن «آنتو سیانیدین» گفته می‌شود. آنتوسیانیدین، خواص آنتی‌اكسیدانی بسیار قوی دارد بنابراین اگر با پوست مصرف شود، مانند بادمجان ترشی یا بادمجان سرخ‌‌شده یا به هر شكل دیگری با پوست، برای سلامت بسیار مفید خواهد بود.

علت تلخ‌بودن برخی از بادمجان‌ها، تركیب‌های شیمیایی‌ای به نام «آلكالوئیدها»یی است كه داخل سلول‌های آن وجود دارد. بهترین روش برای از بین بردن تلخی بادمجان، اضافه كردن نمك به آن است. افزودن نمك به دلیل اینكه باعث افزایش فشار اسمزی در خارج سلول‌های بادمجان می‌شود، آلكالوئیدها را به سمت بیرون می‌كشاند. دراصطلاح عامیانه با این روش، «زهرابه» آن گرفته می‌شود كه همان آب تلخی است كه در اثر ایجاد فشار اسمزی از آن خارج می‌شود.

این سبزی كم‌ كالری است به شرط اینكه هنگام سرخ‌كردن روغن كمتری به خود بگیرد زیرا جذب روغن بالا، مقدار چربی دریافت شده را افزایش می‌دهد و برای اینكه بادمجان روغن كمتری جذب كند، اول باید قبل از مصرف آن را در نمك خواباند. دوم اینكه می‌توان در مدت زمان كمتر، با شعله بیشتری آن را سرخ كرد تا روغن كمتری جذب كند. هرچند این نوع روش طبخ، چندان توصیه نمی‌شود.

مصرف روزانه بادمجان اشكالی ندارد مگر اینكه فرد به آن حساسیت داشته باشد زیرا آلرژن‌های موجود در بادمجان باعث بروز پاسخ‌های آلرژیك می‌شود به همین دلیل است كه گفته می‌شود «بادمجان باد دارد.»

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت ایران

کد: 7118 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۲ مرداد بازدید: 3214 ساعت: 12:55 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برای لاغری بیش از حد چه بخوریم؟ ۱۳۹۲ دوشنبه ۸ مهر
2 زندگی سالم با غذای سالم ۱۳۹۲ پنج شنبه ۹ خرداد
3 سالاد سیب‌زمینی ایتالیایی؛ رژیمی شكم‌ پركن ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۶ ارديبهشت
4 چرا در تعطیلات نوروز دچار استرس می‌شویم؟ ۱۳۹۱ شنبه ۲۶ اسفند
5 لاغری از درون با به کارگیری این دستورات ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۶ بهمن
6 نظر عارف لرستانی درباره تناسب اندام؛ نه لاغری نه چاقی ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۰ بهمن
7 خواص درمانی عسل‌های گیاهی در فصل سرما ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ آذر
8 غذاهای آماده و كم‌خاصیت ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۲ آذر
9 روش تهیه پیتزای رژیمی بدون خمیر ۱۳۹۱ پنج شنبه ۳۰ شهريور
10 رژیم غذایی و عملكرد ریه‌ها ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نگین‌ دندان عامل پوسیدگی است نصب نگین زیبایی دندان در صورتیکه بهداشت دهان و دند...

  راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ه...

  چای را در چه ظرفی بریزیم تا عطرش از بین نرود؟ فراموش نکنید گرما، رطوبت و نور دشمنان اصلی کیفیت و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برای داشتن عمری طولانی چای بنوشید! نوشیدنی محبوب شما چیست؟ چای یا قهوه؟ اگر جزو علاقه مندان پر و پا قرص چای هستید، بدانید که انتخاب شما بهترین است.
آنچه درباره آرد سوخاری نمی دانستید هر وقت سر سفره نان باگت داریم، مادربزرگ می گوید: «خمیر وسطش رو دور نریزید!» و بعد از غذا هم آنها را جمع می کند و به آشپزخانه می برد ...
این 10 نوع خوراکی شما را از رفتن به دندان پزشک بی نیاز می کنند پایگاه خبری لقمه: مسواک زدن و نخ دادن کشیدن؛ دو راهکار مرسوم برای محافظت از دندان ها هستند؛ اما فکر می کنید استفاده از همین دو شیوه به تنهایی می تواند سلامت دندان های ما را تضمین کند؟ روشن است که پاسخ چنین سؤالی منفی است، برای داشتن دندان هایی سفید و سالم که لبخندی زیبا را به ما هدیه می دهند باید تغییراتی در سبک زندگی و به خصوص رژیم غذایی ایجاد کرد. بنابراین، اگر می خواهید مخارج سرسام آور دندان پزشکی را تجربه نکنید و به صورتی طبیعی دندان هایی سالم داشته باشید، گزارش ما را دنبال کنید تا با خوراکی هایی که تأثیری بی نظیر در حفظ سلامت دندان دارند آشنا شوید.
شیره درخت افرا معجزه می‌کند محققان کانادایی طی تحقیقاتی دریافتند، اگر آنتی‌بیوتیک همراه با شیره درخت افرا مصرف شود می‌تواند به غشاء باکتری‌ نفوذ کرده و آن را از بین ببرد.