روش تهیه لهمجون؛ پیتزا به سبک ترکی


اگر دوست دارید غذای ترکیه ای بخورید، بد نیست دستور لهمعجون یعنی پیتزای ترکی را بنویسید و تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه خمیر:

• پودر مخمر: سه و یك‌دوم قاشق چای‌خوری

• شكر: یك‌دوم قاشق چای‌خوری

• آب گرم: یك پیمانه آرد: 5 پیمانه

• نمك: 2 قاشق چای‌‌خوری آب: یك‌دوم پیمانه

• روغن مایع: یك‌چهارم پیمانه

 

مواد لازم برای سس سیر:

• ماست ساده: یك پیمانه

• جعفری ساطوری: 2 قاشق چای‌خوری

• سیر رنده شده: یك قاشق چای‌خوری

• نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم

 

مواد لازم برای تهیه سس گوشت:

• سیر: 3 حبه رنده شده

• پیاز متوسط: یك عدد ساطوری

• ریحان ساطوری: 3 قاشق غذاخوری

• نعناع ساطوری: 2 قاشق غذاخوری

• پاپریكا: یك قاشق چای‌‌خوری

• پودر زیره سبز: یك‌دوم قاشق چای‌خوری

• پودر تخم گشنیز: یك‌دوم قاشق چای‌‌خوری

• نصف فلفل دلمه‌ای سبز: نگینی ریز

• نصف فلفل دلمه‌ای قرمز: نگینی ریز

• آب‌لیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری

• روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری

• گوجه‌فرنگی متوسط: 4 عدد

• گوشت چرخ‌كرده گوسفند: 500 گرم

• رب گوجه‌فرنگی: 4 قاشق غذاخوری

• نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم

 

 

 

روش تهیه:

1. یك تابه بزرگ را روی شعله متوسط داغ كنید. سیر، پیاز، جعفری، ریحان، نعناع، پاپریكا، تخم‌گشنیز، زیره، فلفل‌های دلمه‌ای، آب‌لیمو ترش، روغن زیتون و گوجه‌فرنگی را در غذاساز خمیر كنید.

2. گوشت چرخ‌كرده و پوره سبزیجات را در تابه مخلوط كرده و 10 تا 15 دقیقه بپزید تا گوشت پخته شده و آب آن كشیده شود. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و كنار بگذارید.

3. پودر مخمر و شكر را در یك پیمانه آب گرم حل كرده و 10 دقیقه روی آن را بپوشانید تا مخمر عمل كرده و روی آن كف كند. آرد و نمك را در یك كاسه بزرگ الك كرده و آب گرم و روغن را به آن اضافه كنید. مایه را مخلوط كنید تا به شكل خمیر درآید. اگر لازم بود یك‌دوم پیمانه آب باقیمانده را نیز اضافه كرده و خمیر را 8 دقیقه ورز دهید تا صاف و الاستیك شود. برای این كار از یك سطح آردپاشی‌شده استفاده كنید.

4. خمیر را گرد كرده و در یك كاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را ببندید و یك ساعت در جای گرم بگذارید. هنگامی كه حجم خمیر دو برابر شد یك دقیقه آن را ورز دهید و كنار بگذارید.

5. برای تهیه سس سیر، ماست،‌ جعفری و سیر را مخلوط و نمك و فلفل آن را اندازه كنید.

6. خمیر را به 10 قسمت تقسیم كنید. هر یك را به شكل بیضی درآورده و ضخامت آن را به یك‌دوم سانتی‌متر برسانید. مایه گوشت را روی آن داده و كناره‌های آن را به اندازه 2-3 سانتی‌متر به داخل برگردانید. لهمجون را 15-20 دقیقه در دمای 220 درجه سانتی‌گراد در طبقه وسط فر بپزید و با سس سیر سرو كنید.

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 7163 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۸ مرداد بازدید: 11742 ساعت: 12:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لهمجون، پیتزا به سبک ترک ها ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۱ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آب،مسئله ای مهم در سالمندی به گزارش پایگاه خبری لقمه، آب برای زندگی حیاتی است...

  آیا مصرف ماهی در دوران بارداری می تواند مضر باشد؟ امروزه در تمام کتابهایی که در ارتباط با دوران بارد...

  آدامس می‌تواند به کنترل وزن کمک کند؟ به عقیده‌ متخصصان پژوهش‌های گسترده تری نیاز است تا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت