صادرات زعفران تخصصی‌تر می‌شود/افغانستان تهدیدی برای ایران


به دنبال حذف تعرفه ورودی زعفران ایران به کشورهای مختلف هستیم مخصوصا در بازارهای هدف اصلی از جمله کشورهای اروپایی، امریکا و ژاپن در شرق آسیا که مصرف کننده نهایی محصول ایران محسوب می‌شوند.

به گزارش لقمه، محمود بازاری، مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالا در سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به صادرات زعفران، اظهار داشت: زعفران یکی از محصولات استراتژیک در کشاورزی کشور است و بیش از ۹۵ درصد از تولید زعفران دنیا در ایران صورت می‌گیرد و کشور ما به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده وصادرکننده زعفران در دنیا مطرح است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا حجم بالایی از زعفران کشور در اسپانیا و امارات بسته‌بندی می‌شود افزود: این دو کشور زعفران را به صورت صادرات مجدد ارسال می‌کنند اما منشاء اصلی آن ایران است و بر روی بسته‌بندی‌ها نیز مبدا ایران قید می‌شود كه این موضوع بر اساس اهداف تجاری و مصارف داخلی (كشورهای هدف) صورت می‌گیرد.

صادرات زعفران افغانستان به چین و هند هیچ تعرفه‌ای ندارد!

بازاری خاطر نشان كرد: البته در این راه مواردی در مسیر صادرات به بازارهای جهانی وجود دارد و بازارهایی نظیر اسپانیا، امارات و چین از جمله بازارهای اصلی در زمینه زعفران ایران هستند و ما در خصوص صادرات زعفران با چین با تعرفه مواجه هستیم این در حالی است که صادرات زعفران افغانستان به چین و هند هیچ تعرفه‌ای ندارد.

بازاری خاطرنشان کرد: این نکته نیز حائز اهمیت است که مصارف داخلی زعفران در چین متفاوت بوده و مصارف به گونه‌ای است که نمی‌توان آن‌ها را به صورت بسته‌بندی‌های کوچک صادر کرد.

صادرات زعفران ساماندهی‌ می‌شود

وی با اعلام این خبر که به زودی وضعیت صادرات زعفران ساماندهی‌ می‌شود گفت: در فرایند کمی و کیفی زعفران به زودی تغییراتی ایجاد خواهد شد و به دلیل اینکه این کالا به لحاظ ارزشمندی و حجم کوچک قابل حمل و نقل است هر فردی می‌تواند به فرایند صادرات ورود کند و موارد کیفی و بهداشتی این محصول چندان رعایت نمی‌شود بر این اساس سازمان توسعه تجارت ایران با همکاری شورای ملی زعفران ضوابط اجرایی صادرات زعفران را به زودی اعلام می‌کند.

بازاری گفت: از این پس صادرات زعفران تخصصی‌تر خواهد شد و افرادی که در این حوزه باعث اشتغال‌زایی، بهره‌وری و ارزش‌افزوده بالاتری شدند و همچنین محصولاتشان دارای گواهی بهداشت و استاندارد است شناسایی و معرفی می‌شوند.

بازاری در پاسخ به این پرسش که چه تعداد واحد مجاز و فعال در حوزه صادرات زعفران در کشور وجود دارد گفت: حدود ۳۰ تا ۴۰ واحد که دارای پروانه بهره‌برداری هستند در کشور مشغول فعالیتند که می‌توانند در خصوص برند ایرانی و زعفران ایران کیفی‌تر از گذشته در بازارهای هدف حضور داشته باشند.

بیش از ۷۰ درصد از تولید زعفران کشور صادر می‌شود

وی گفت: با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد از تولید زعفران کشور صادر می‌شود صادرات این محصول باید فنی‌تر از گذشته صورت بگیرد.

اسپانیا و امارات از خلوص زعفران ایران می كاهند


بازاری با بیان اینکه زعفران ایران از ناب‌ترین نوع زعفران در دنیا است گفت: متاسفانه دیده شده که در اسپانیا و امارات زمان بسته‌بندی مجدد و ارسال آن به بازارهای مختلف از افزودنی‌هایی استفاده می‌کنند که از درجه خلوص زعفران می‌کاهد.

ثبت علامت جمعی و تاییدی برای برندهای ایرانی

وی با بیان اینکه به دنبال ثبت علامت جمعی و تاییدی برای برندهای ایرانی و جغرافیایی هستیم گفت: با توجه به سیاست‌های اخیر دولت یازدهم در بخش کشاورزی و موضوعات مربوط به مصرف آب محصول زعفران می‌تواند از جمله محصولاتی باشد که با حداقل آب و بیشترین ارزش افزوده مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالا در سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: تکیه ما در بازار بحث معرفی بیشتر زعفران به مردم است چرا که این محصول نه تنها در صنایع غذایی بلکه در صنایع بهداشتی آرایشی و دارویی قابل استفاده است و می‌توان ظرفیت تولید آن را افزایش داد.

افغانستان تهدیدی برای ایران

وی با بیان اینکه باید از مزیت خود در حوزه زعفران در سطح بین‌المللی دفاع کنیم افزود: متاسفانه با ارسال پیاز زعفران از مناطق مختلف ایران به افغانستان این کشور نیز در بحث تولید زعفران وارد شده است که این موضوع هشدار مهمی برای ماست.

به دنبال حذف تعرفه ورودی زعفران ایران به کشورهای مختلف هستیم
وی گفت: به دنبال حذف تعرفه ورودی زعفران ایران به کشورهای مختلف هستیم مخصوصا در بازارهای هدف اصلی از جمله کشورهای اروپایی، امریکا و ژاپن در شرق آسیا که مصرف کننده نهایی محصول ایران محسوب می‌شوند.

بازاری در خاتمه گفت: برای صادرات زعفران با ارزش افزوده بیشتر نیازمند تکنولوژی روز و سرمایه‌گذاری‌های کلان هستیم و پیشنهاد ما حمایت و صیانت از این محصول اصیل ایرانی و برندسازی ایران با برند شرکت‌ها و جغرافیای کشور است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایلنا

کد: 7354 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۲۹ شهريور بازدید: 1858 ساعت: 1:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 نخستین و تنها آنالیزور تمام خودکار زعفران در ایران ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
3 رایج ترین تقلبات غذایی در کشور/ تشخیص زعفران اصیل دشوار است ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان
4 عوارض صادراتی زعفران حذف شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
5 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
6 تایید صحت بزرگترین قرارداد زعفران جهان میان ایران و قطر ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
7 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
8 ارسال نخستین محموله بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان به قطر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
9 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير
10 کاهش صادرات زعفران از آغاز سال ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير
11 برداشت زعفران در تربت حیدریه خراسان+ عکس ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۴ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بسیاری از سالمندان از کمبود ویتامین B12 رنج می برند تغییراتی که به دنبال افزایش سن در بدن سالمندان ایج...

  آشنایی با علل حساسیت غذایی محققان بر این باورند که بعد از بیماری های عفونی آن...

  کاهش چربی خون با میوه درمانی بسیاری از مردم ترجیح می دهند برای پایین آوردن چربی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انجیر درمان کم خونی انجیر، یکی از میوه هایی است که برای درمان بیماری های مختلف موثر است.
بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل پایگاه خبری لقمه: با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و مناطق در ایران، هر روستا و منطقه می‌تواند غذاهای محلی خاصی داشته باشد. غذاهایی که در منوی هیچ رستورانی مشابهش یافت نمی شود و خوردن آن می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد. نکته ی اصلی اینجاست که برای مزه کردن غذاهای خاطره انگیز بهتر است رستوران های جذاب را رها کرده و مانند محلی ها غذا بخورید. بهترین غذاها در مقصدی که به آن سفر می کنید آنهایی هستند که مردم همان منطقه می خورند.
استفتاء از مراجع عظام در مورد حکم روزه داری و کرونا پایگاه خبری لقمه: برخی از مراجع تقلید در این باره دیدگاه‌های خود را در مورد حکم شرعی روزه گرفتن در روزهای شیوع کرونا اعلام کردند.
آشنایی با قارچ سمی که جان 15 نفر را گرفت/ معرفی «فرشته نابودگر» پایگاه خبری لقمه: قارچ سمی که این روزها بسیاری از هموطنان مان را راهی بیمارستان کرده و جان 15 نفر را گرفته است، «فرشته نابودگر» نام دارد که شباهت بسیاری به قارچ خوراکی سفید رنگ دارد.