مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت:
برچسب جدید غذایی رونمایی شد/ چراغ راهنمای تغذیه روی محصولات درج می‌شوند


همایش روز جهانی غذا، صبح امروز چهارشنبه 23 مهرماه با حضور وزیر بهداشت و درمان، معاون غذا و دارو، روسای کمیسیون های بهداشت و درمان و کشاورزی و جمعی از صاحبان صنایع غذایی کشور در سالن اجلاس سران برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار لقمه، «هدایت حسینی» مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت نیز در این همایش گفت:‌ برچسب‌گذاری مواد غذایی از محورهای سازمان غذا و داروست چرا که نیاز مصرف‌کنندگان بر حسب سن، جنس و شرایط فیزیولوژیک متفاوت است و از طرفی تنوع مواد غذایی بالاست و باعث می‌شود که این برچسب‌گذاری اهمیت بالایی پیدا کند.

وی افزود: در دنیای امروز بر برچسب‌گذاری توجه زیادی شده و در وزارت بهداشت از برنامه‌های مهم در ارتقای سلامت و فرهنگ تغذیه بر برچسب‌گذاری تأکید شده است.

حسینی این برنامه را پل ارتباطی بین مصرف‌کننده و تولیدکننده دانست و گفت: این برنامه همچنین امکان اطلاع‌رسانی سریع به مردم را فراهم می‌کند تا ماده غذایی موردنیاز خود را تهیه کنند و قدرت انتخاب به مردم می‌دهد و از طرفی سازمان‌های نظارتی می‌توانند بر اجزای مواد غذایی نظارت بیشتری کنند.

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت گفت:‌ برچسب‌گذاری بر حسب ماده 11 قانون مواد غذایی خوردنی و آشامیدنی طراحی شده و در این دستورالعمل از الگوی پیشرفته تغذیه استفاده شده و موجب خواهد شد تا ایران در بحث برچسب‌گذاری جزء پیشرفته‌ترین کشورها شود.

حسینی افزود: این دستورالعمل غذایی یک سال کاری با حضور نمایندگان وزارت صنعت، بهداشت و سایر سازمان‌ها نوشته شده و وزارت صنعت خود را با آن منطبق کرده و نظرات موردنظر در آن دیده شده است.

وی اجرای برچسب‌گذاری مواد غذایی را در 3 مرحله دانست و گفت: در مرحله اول این برچسب‌ها رونمایی شده و به وزارت صنعت ابلاغ می‌شود و در مرحله دوم از ابتدای سال 94 علاوه بر حداقل نیازهای برچسب‌گذاری، جدول ارزش تغذیه‌ای برای محصولات درج می‌شود.

وی ادامه داد: در مرحله سوم که 18 ماه آینده است، علاوه بر جدول ارزش‌گذاری چراغ راهنمایی تغذیه‌ای برای محصولات ایجاد می‌شود که شامل 6 فاکتور است و به 3 رنگ به معنی مجاز، احتیاط به مصرف و بدون توجه مصرف شود خواهد بود.

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت گفت: چربی، اسید ترانس، نمک، قند و کالری موجود در مواد غذایی از سه رنگ سبز، زرد و قرمز برخوردار خواهد بود تا مجاز،‌غیرمجاز و احتیاط را نشان دهد.

وی از آغاز مراحل اجرایی برچسب‌گذاری همزمان با رونمایی آن از امروز خبر داد و گفت: بر اساس این دستورالعمل اطلاعات مواد غذایی که شامل تازگی، انجماد، طبیعی، ژنریک و ارگانیک است، به همراه مستندات مربوطه به صورت شفاف برای محصولات درج می شود تا مردم از میزان انرژی، پروتئین، کربوهیدرات، چربی، روغن اشباع، نمک و قند در حجم 100 گرمی مطلع شوند.

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 7522 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۳ مهر بازدید: 1381 ساعت: 2:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مردم مواد غذایی دارای برچسب اصالت خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
2 کالاهای بدون قیمت باید به همان نرخ قبلی فروخته شوند ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
3 بزرگترین نمایشگاه تخصصی شیرینی و شکلات برگزار می شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
4 بدعت دقیقه نودی نعمت زاده در قیمت‌گذاری کالاها/ افزایش رانت و تبانی یا ایجاد فضای رقابتی!! ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
5 فروشگاه ها برچه اساسی 50 درصد تخفیف می دهند؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
6 حذف برچسب قیمت، گران‌فروشی را بیشتر نمی‌کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
7 ۷ بلایی که شکر بر روی بدن می‌آورد ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
8 نشانه آبلیموی طبیعی را بشناسید ۱۳۹۴ شنبه ۱۱ مهر
9 توصیه‌های وزارت بهداشت برای خرید آدامس ۱۳۹۳ شنبه ۱ آذر
10 برچسب‌گذاری مواد غذایی از سال آینده اجرا می شود ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
آیا با قیمت های جدید نان موافقید؟

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  افراد کم خون، همراه با غذا آب لیموی ترش تازه مصرف کنند یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی ضمن تصریح این مطلب که...

  نمک دریا را جایگزین نمک‌ یددار نکنید معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان درباره تبلیغاتی که ب...

  کاهش سرطان تخمدان با این دو نوشیدنی معجزه گر محققان انگلیسی ادعا می کنند که مصرف چای و آب پرتقا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود پایگاه خبری لقمه: آیا بعد از هر وعده‌ی غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟ معده‌تان آتش می‌گیرد؟ بدتر از همه این که دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند.
آشنایی با ترسناک‌ترین دروغ‌ها و تقلب‌های رایج غذایی فهرست تقلب های رایج در مواد غذایی را بخوانید تا حواستان باشد هر خوراکی رنگ و لعاب داری را سر سفره تان راه ندهید. منظورمان از این مطلب این است که هشدار بدهیم چه کارهایی می شود برای تولید یک محصول غیراستاندارد انجام داد.
تولید ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند نیازمند مجوز است رییس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه :«بیش از 70 درصد بیماری‌ها در جهان منشا غذایی دارند.» از فرموله شدن ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند در این مرکز برای نخستین بار در کشور خبر داد.
کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.