مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت:
برچسب جدید غذایی رونمایی شد/ چراغ راهنمای تغذیه روی محصولات درج می‌شوند


همایش روز جهانی غذا، صبح امروز چهارشنبه 23 مهرماه با حضور وزیر بهداشت و درمان، معاون غذا و دارو، روسای کمیسیون های بهداشت و درمان و کشاورزی و جمعی از صاحبان صنایع غذایی کشور در سالن اجلاس سران برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار لقمه، «هدایت حسینی» مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت نیز در این همایش گفت:‌ برچسب‌گذاری مواد غذایی از محورهای سازمان غذا و داروست چرا که نیاز مصرف‌کنندگان بر حسب سن، جنس و شرایط فیزیولوژیک متفاوت است و از طرفی تنوع مواد غذایی بالاست و باعث می‌شود که این برچسب‌گذاری اهمیت بالایی پیدا کند.

وی افزود: در دنیای امروز بر برچسب‌گذاری توجه زیادی شده و در وزارت بهداشت از برنامه‌های مهم در ارتقای سلامت و فرهنگ تغذیه بر برچسب‌گذاری تأکید شده است.

حسینی این برنامه را پل ارتباطی بین مصرف‌کننده و تولیدکننده دانست و گفت: این برنامه همچنین امکان اطلاع‌رسانی سریع به مردم را فراهم می‌کند تا ماده غذایی موردنیاز خود را تهیه کنند و قدرت انتخاب به مردم می‌دهد و از طرفی سازمان‌های نظارتی می‌توانند بر اجزای مواد غذایی نظارت بیشتری کنند.

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت گفت:‌ برچسب‌گذاری بر حسب ماده 11 قانون مواد غذایی خوردنی و آشامیدنی طراحی شده و در این دستورالعمل از الگوی پیشرفته تغذیه استفاده شده و موجب خواهد شد تا ایران در بحث برچسب‌گذاری جزء پیشرفته‌ترین کشورها شود.

حسینی افزود: این دستورالعمل غذایی یک سال کاری با حضور نمایندگان وزارت صنعت، بهداشت و سایر سازمان‌ها نوشته شده و وزارت صنعت خود را با آن منطبق کرده و نظرات موردنظر در آن دیده شده است.

وی اجرای برچسب‌گذاری مواد غذایی را در 3 مرحله دانست و گفت: در مرحله اول این برچسب‌ها رونمایی شده و به وزارت صنعت ابلاغ می‌شود و در مرحله دوم از ابتدای سال 94 علاوه بر حداقل نیازهای برچسب‌گذاری، جدول ارزش تغذیه‌ای برای محصولات درج می‌شود.

وی ادامه داد: در مرحله سوم که 18 ماه آینده است، علاوه بر جدول ارزش‌گذاری چراغ راهنمایی تغذیه‌ای برای محصولات ایجاد می‌شود که شامل 6 فاکتور است و به 3 رنگ به معنی مجاز، احتیاط به مصرف و بدون توجه مصرف شود خواهد بود.

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت گفت: چربی، اسید ترانس، نمک، قند و کالری موجود در مواد غذایی از سه رنگ سبز، زرد و قرمز برخوردار خواهد بود تا مجاز،‌غیرمجاز و احتیاط را نشان دهد.

وی از آغاز مراحل اجرایی برچسب‌گذاری همزمان با رونمایی آن از امروز خبر داد و گفت: بر اساس این دستورالعمل اطلاعات مواد غذایی که شامل تازگی، انجماد، طبیعی، ژنریک و ارگانیک است، به همراه مستندات مربوطه به صورت شفاف برای محصولات درج می شود تا مردم از میزان انرژی، پروتئین، کربوهیدرات، چربی، روغن اشباع، نمک و قند در حجم 100 گرمی مطلع شوند.

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 7522 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۳ مهر بازدید: 1239 ساعت: 2:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نشانه آبلیموی طبیعی را بشناسید ۱۳۹۴ شنبه ۱۱ مهر
2 توصیه‌های وزارت بهداشت برای خرید آدامس ۱۳۹۳ شنبه ۱ آذر
3 برچسب‌گذاری مواد غذایی از سال آینده اجرا می شود ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۸ مهر
4 رنگ‌بندی برچسب‌های غذایی/ برچسبدار شدن محصولات غذایی تا 18 ماه آینده ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۳ مهر
5 راهی برای مانع شدن از دورریزی مواد غذایی ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۶ مهر
6 مواد لبنی حاوی روغن پالم باید دارای برچسب باشند ۱۳۹۳ يکشنبه ۳۰ شهريور
7 می‌خواهید لاغر بمانید؛ این توصیه را جدی بگیرید ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۹ خرداد
8 محصولات ارگانیک را چگونه بشناسیم؟ ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۱ اسفند
9 برچسب‌های هشدار، این‌بار برای نوشابه‌ها ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۹ بهمن
10 هشدار وزارت بهداشت نسبت به عرضه داروهای سنتی بی‌نام و نشان ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  حساسیت های غذایی در کودکان پایگاه خبری لقمه: هنگامی که سیستم ایمنی بدن به چیز...

  آب میوه تازه یا آب میوه بسته بندی شده؟! هر فردی می داند که میوه ها و سبزیجات، عناصر ضروری ...

  خونریزی هنگام مسواک زدن علامت وجود جرم دندانی است یک دندانپزشک گفت: اولین علامت وجود جرم، خونریزی هن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا غذاهای رژیمی خطرناکند؟ آیا می‌شود از خوردنی‌های رژیمی به جای انواع شیرین، شور و چرب غیررژیمی آنها استفاده کرد بدون آن‌که نگران افزایش انرژی، چربی و قند ناشی از آنها بود؟ به بیان دیگر آیا می‌توان به خوراکی‌های صنعتی که ادعای رژیمی بودن دارند، اعتماد کرد و از آنها بدون ترس از چاقی، اضافه وزن و اختلالات قلبی و عروقی لذت برد؟
چگونه غذا بخوریم تا سالم بمانیم شاید دیده و یا شنیده اید كه افرادى با داشتن سرمایه ى بسیار و بهره مندى از همه گونه امكانات رفاهى و استفاده از انواع غذاهاى رنگارنگ ، از نعمتى بزرگ یعنى سلامتى محرومند و به همین دلیل از زندگى خود لذتى نمى برند! و بالعكس افرادى با خوردن غذایى معمولى و ساده در كمال صحت و سلامت عمرى طولانى مى كنند و از زندگى خود لذت مى برند. به راستى رمز و راز سلامتى در چیست ؟
افزایش میل و قدرت جنسی با مصرف این سبزی نشستن در جوشانده شنبلیله، جهت درمان ورم، چسبندگی و ترشحات رحمی، نرم‌كردن رحم سفت و ورم‌های سفت آن، بازكردن دهانه رحم و تسهیل زایمان و دفع جفت، مفید است. همچنین شنبلیله سبب افزایش میل و قدرت جنسی می‌شود.
راه‌های دفع سموم از بدن در روزهای آلوده پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه با اشاره به بخور و نخورهای روزهای آلوده، گفت: کسانی که فقر آهن، ید و سلنیوم در بدن داشته باشند، بیشتر تحت تأثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرند.