بیش از 2 میلیارد نفر در جهان سوءتغذیه دارند


کمبود غذا سلامت بسیاری از مردم جهان را به خطر انداخته و آنها را در فقر نگهداشته است.

 به گزارش لقمه، «شاخص گرسنگی جهانی» نشان می‌دهد که بیش از دو میلیارد نفر در سراسر جهان از سوء‌تغذیه رنج می‌برند و این در حالی است که دسترسی به مواد غذایی در سراسر دنیا آسان شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سوء‌تغذیه در واقع نوعی گرسنگی پنهان است که به دنبال مصرف مواد غذایی با کیفیت پایین بروز می‌کند. این گزارش اعلام می‌کند گرسنگی پنهان تأثیرات اقتصادی سوء بر کشورها مانند بهره‌وری پایین، فقر مداوم و کاهش میزان تولید ناخالص داخلی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه دارد.

بنابر گزارش منتشر شده از سوی سه سازمان شامل انستیتو بین‌المللی سیاست‌های غذایی، «ولتون‌گرهیلف» و «کانسرن‌وورد‌واید»، تشخیص گرسنگی پنهان اغلب دشوار اما این مشکل در اصل ویران‌کننده است چرا که سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و مانع از رشد ذهنی و فیزیکی فرد می‌شود و حتی می‌تواند در برخی موارد منجر به مرگ شود. همچنین در کنار این موضوع، گرسنگی پنهان اثرات منفی بر اقتصاد کشورها به دنبال ایجاد یک چرخه‌ فقر غذایی برجای می‌گذارد. ادامه‌ سو‌ء‌تغذیه در طولانی‌مدت موجب ایجاد چرخه‌ معیوب فقر و تغذیه نامناسب می‌شود که رهایی از آن دشوار است.

16 کشور در سراسر جهان به لحاظ سوء‌تغذیه در وضعیت هشدار قرار دارند که از این میان کشورهای بروندی، اریتره، تیمور شرقی و کومور در بدترین شرایط قرار دارند. در مجموع نیز جنوب آسیا و جنوب صحرای آفریقا بالاترین میزان سوء‌تغذیه را دارند.

به طور کلی کمبود غذا موجب کمبود ویتامین A، کم‌خونی و کمبود ید شدید در کودکان می‌شود. تنوع غذایی، دسترسی بیشتر به فروشگاه‌های محلی و افزایش میزان ترکیبات اصلی و مغذی در خوراکی‌ها به همراه افزایش متخصصان سلامت و تغذیه می‌تواند موجب کاهش گرسنگی پنهان شود. بر اساس این گزارش، با وجود اینکه سوء‌تغذیه در سراسر جهان همچنان به چشم می‌خورد اما گرسنگی در کشورهای در حال توسعه از سال 1990 تاکنون 39 درصد کاهش یافته است. بیشترین آمار از بهبود در وضعیت گرسنگی مربوط به آنگولا، بنگلادش، کامبوج، چاد، غناء، مالاوی، نیجر، رواندا، تایلند و ویتنام می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7612 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ آبان بازدید: 2081 ساعت: 3:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 علوفه هست، عجله نکنید! / هشدار وزیر به دامداران درباره کشتار زودهنگام ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
2 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
3 اتاق اصناف: کمبود کالا نداریم، مردم ذخیره‌سازی نکنند ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
4 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 دولت می‌تواند با هدایت صحیح منابع، کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کند ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر
7 کمبود «دارو» را فاکتور بگیرید؛ مراقب «ایدز» باشید! ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
8 دلیل کمبود لوبیا سفید و دپوی 5 هزار تنی حبوبات در گمرک ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
9 ماجرای کمبود داروی پیوند کلیه/ پاسخ سازمان غذا و دارو ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
10 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
11 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نذورات داغ را در ظروف یکبار مصرف نریزید یک متخصص تغذیه با هشدار نسبت به عوارض استفاده از ظ...

  خوردن روزانه قرص كلسیم خطر شكستگی استخوان سالمندان را كاهش می دهد سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  درمان‌های طب سنتی برای تسکین درد دندان برای تسکین دندان درد توصیه می‌شود که سیر و پیاز را...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.
کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ سال‌های زیادی است كه این عقیده در ذهن ایرانی‌ها جا افتاده که «جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است!» البته این موضوع فقط درمورد لباس، لوازم خانگی و... مطرح نیست و بسیاری معتقدند مواد غذایی خارجی نیز نسبت به مشابه ایرانی برتری دارند.
چربی‌های شکم را با كمك كدام خوراکی کنیم؟ بررسی مطالعات انجام شده نشان می‌دهد مصرف آووکادو به بهره‌مندی از یک رژیم‌غذایی سالم، افزایش سطح کلسترول خوب، کاهش خطر سندرم متابولیک و کاهش وزن بدن کمک می‌کند.
آیا کرم حلزون می‌تواند جوانی و زیبایی را به پوست بازگرداند از اواخر سال گذشته بود که با شروع تبلیغ کرم‌های "حلزون" از رسانه ملی، سوالات مردم درباره سلامت و میزان اثربخشی این محصول که پیش از این در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ و غیرمجاز اعلام می‌شد، شروع شد؛ محصولی که با پخش از تلویزیون مهر تایید دریافت کرده بود و حالا با لغو مجوز تولید کارخانه تولید کننده در هفته گذشته، این محصول به بحث داغ رسانه‌ها تبدیل شده است.