رفع خستگی و افسردگی پاییزی با توصیه‌های غذایی


عموما همه‌ی ما در فصل پاییز و با سرد شدن هوا کمی بی‌انرژی و کسل می‌شویم. شاید یکی از عوامل آن کاهش نور خورشید باشد. در این مطلب چند توصیه داریم تا بتوانید بدن‌تان را با تغییرات فصلی و سرما وفق دهید و انرژی بیشتری کسب کنید.

 به گزارش لقمه، تغییرات فصلی همیشه باعث بروز تغییراتی در برنامه‌ی زندگی می‌شود. افت دما، کاهش نور، کوتاه شدن روزها، عقب کشیدن ساعت و غیره روی خلق و خوی و همچنین اشتهای افراد تاثیر می‌گذارد.

انرژی مضاعف در سرما: بدن‌تان را سم زدایی کنید

بعد از تغییر هر فصل بهتر است که بدن تان را از شر سمومی که در آن تجمع یافته است پاکسازی کنید. سم زدایی جزئی بدن بعد از فصل تابستان به کبد کمک می‌کند تا راحت تر از انباشتگی تابستانه راحت شود. برای این سم زدایی هیچ چیز به اندازه ی آب لیموترش مفید نخواهد بود. توصیه می‌کنیم که صبح ها آب یک عدد لیموترش را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و میل کنید. از دیگر مواد غذایی سم زدای بدن می توان به آناناس، آب ترب سیاه و آرتیشو اشاره کرد.

برای پرانرژی بودن در فصل سرما نیازی به پرخوری نیست

نیازی نیست با سرد شدن هوا به سمت مصرف مواد غذایی چرب و چیلی تر بروید. ما که در سیبری زندگی نمی‌کنیم و بدن‌مان نیازی به ذخیره سازی برای مقابله با سرما ندارد. در نتیجه بی فایده خواهد بود اگر چرب‌تر میل کنید. علاوه بر این نیازی نیست که میزان مصرف نمک یا قندتان را افزایش دهید.

توصیه می‌کنیم تا حد امکان مواد غذایی سرخ کردنی و محصولات غذایی صنعتی را از برنامه ی غذایی تان حذف کنید. چون این مواد غذایی سرشار از چربی‌های اشباع شده‌اند که باعث افزایش میزان کلسترول بد خون شده و از طرف دیگر اعتیادآور هستند. این مواد غذایی اجازه ی پاکسازی کامل بدن را نمی‌دهد و کبد مجبور می‌شود بیشتر از خود کار بکشد تا بتواند از شر مواد زاید خلاص شود. به جای این مواد غذایی چربی‌های مفید مانند ماهی‌های چرب و دانه‌ها و مغزهای روغنی را دریابید. توصیه می‌کنیم همانند تابستان از مصرف میوه‌ها و سبزی‌جات تازه غافل نشوید.

انرژی مضاعف در فصل سرما با ویتامین‌ها و منیزیم

راز افزایش انرژی و قدرت بدنی در فصل سرما جذب ویتامین C است. این ویتامین یک سلاح قوی ضدخستگی است که بدن را در برابر ویروسهای مختلف مانند سرماخوردگی یا آنفلوانزا ایمن می‌کند و روند پیری سلول‌های بدن را به تاخیر می‌اندازد. برای افزایش ذخیره‌ی ویتامین C بدن هر روز دو عدد کیوی میل کنید. اگر می توانید هر دو را برای صبحانه میل کنید و اگر نه حتما یک عدد کیوی را در این وعده نوش جان کنید. بهتر است بدانید که میزان ویتامین C کیوی بیشتر از آب پرتقال است و بدون شک مصرف آن نیز ساده‌تر از گرفتن آب پرتقال خواهد بود. اگر تصور می‌کنید که نمی‌توانید با مصرف میوه و سبزی‌جات کافی میزان ویتامین C بدن تان را تامین کنید از مکمل این ویتامین استفاده کنید.

اگر در این فصل احساس خستگی بیش از اندازه‌ای دارید حتما یک دوره منیزیم مصرف کنید. توجه داشته باشید که برخی از آب معدنی ها حاوی منیزیم بیشتری هستند. شکلات سیاه نیز حاوی این ماده ی معدنی است. البته بهتر است با پزشک مشورت کنید و مکمل منیزیم میل کنید.

برای افزایش انرژی در فصل سرما سر وقت غذا بخورید

خیلی‌ها با شروع فصل سرما اشتهایشان بیشتر می‌شود. بهتر است به جای اینکه روزانه یک تا دو وعده‌ی سنگین میل کنید، سه، چهار یا حتی پنج وعده غذا بخورید. برای رفع گرسنگی و شروع یک روز پرانرژی بهتر است صبح‌ها پروتئین مصرف کنید. شب‌ها کربوهیدرات‌ها را در الویت قرار دهید چون راحت‌تر هضم می‌شوند. در واقع بهتر است که غذاهای سنگین و سیر کننده و پرانرژی را صبح میل کنید چون در طول روز هضم می‌شوند و غذاهای سبکتر را برای شام.

اگر دل‌تان ریزه خواری می‌خواهد یک میان وعده‌ی مخصوص ضدخستگی برای خود تهیه کنید. برای اینکار یک مشت از میوه‌های خشک و آجیل بدون قند و نمک افزوده را در یک ظرف در بسته‌ی مناسب بریزید و باخودتان سرکار ببرید یا روی میزتان بگذارید و به مرور میل کنید. در نهایت اینکه در ساعات مشخصی از روز غذا میل کنید و به ساعت بیولوژیکی بدن‌تان احترام بگذارید.

برای افزایش انرژی در فصل سرما حواستان به میزان آب بدن‌تان باشد

بعضی‌ها تصور می‌کنند بعد از تمام شدن گرما و با پنهان شدن خورشید خانم در پشت ابر دیگر نیازی به نوشیدن آب ندارند. اما در هر فصلی باید به میزان کافی آب بنوشید. اگر در فصل سرما به همان اندازه‌ی فصل‌های دیگر آب نخورید بدن تان به مرور کمتر نیاز خود را بروز می‌دهد و دچار مشکل می‌شود. توصیه می‌کنیم به همان روال قبل روزانه یک تا یک و نیم لیتر آب بنوشید.

برای ایجاد تنوع می‌توانید از نوشیدنی‌های گرم مانند چای یا دمنوش‌های دیگر میل کنید. البته توصیه می‌شود بعد از ساعت چهار عصر مصرف این نوشیدنی‌ها را کاهش دهید چون امکان دارد باعث بی‌خوابی‌تان شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تبیان

کد: 7618 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ پنج شنبه ۸ آبان بازدید: 2174 ساعت: 7:30 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
2 حماسه مهار کرونا در ایران قوی ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور
3 خستگی ناپذیریِ مادری کارآفرین/ از نانوایی تا کارخانه‌داری ۱۴۰۰ سه شنبه ۹ شهريور
4 نقش کافئین در کاهش خطر ابتلا به سرطان و سنگ کلیه ۱۴۰۰ شنبه ۹ مرداد
5 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
6 خستگی و بی‌حالی اولین علامت کرونای انگلیسی ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۷ اسفند
7 باید ها و نباید های دمنوش ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۴ اسفند
8 آیا غذا در سرطان معده نقشی دارد/علایم سرطان معده ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
9 پیشگیری از خستگی با 5 مواد غذایی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
10 سیب رنده شده با دارچین با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
11 ویتامین ها و مواد معدنی که خستگی را از بین می‌برند ۱۳۹۶ سه شنبه ۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نگذارید بدنتان ترشی بیندازد حالت اسیدیته بدن را با pH زیر 7 خون تعریف می‌کنند؛...

  شیر فقط برای استخوان نیست علاوه بر مزایایی كه شیر و لبنیات برای سلامت استخوا...

  کاهش وزن هنگام شیردهی پایگاه خبری لقمه: شیردهی نیاز به دریافت غذای اضافی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت