تاثیر مخرب خشکسالی بر باغات انار تفت


معاون جهاد کشاورزی تفت گفت: خسارت خشکسالی وارد شده به باغات انار مخرب تر از تأثیر سرمازدگی بوده است.

 به گزارش لقمه، محمدحسین دهقان‌زاده اظهار کرد: خشکسالی باعث شده تا شهرستان تفت در سال‎‎های اخیر افزایش سطح در تولید انار نداشته باشد، ضمن اینکه شدت خشکسالی کاهش تولیدات را به دنبال داشته است که هر ساله این روند شدت بیشتری به خود می‎‎گیرد.

وی افزود: برداشت انار در شهرستان به دلیل سرمازدگی سال جاری به کمتر از 10 تن در هکتار کاهش یافته است.

دهقان‌زاده با اشاره به وجود 1250 هکتار سطح زیرکشت انار در شهرستان تفت، تصریح کرد: متوسط برداشت انار از باغات شهرستان بین 10 تا 15 تن از هر هکتار و گاهاً نیز بیشتر است ولی در سال جاری این رقم به دلیل سرمازدگی زیاد به کمتر از 10تن در هر هکتار رسیده است.

وی افزود: البته پیش‌بینی اولیه برداشت انار برای سال جاری 15 تن در هکتار یعنی 18 هزار و 750 تن بوده ولی به دلیل سرمازدگی قطعاً این رقم به یک سوم یعنی معادل 6000 تن کاهش خواهد یافت.

دهقان‎‎زاده بیان کرد: معمولاً نصف انار شهرستان تفت در بازار عرضه می‎‎شود و نیمی دیگر در انبارها ذخیره‎‎سازی می‎‎شود ولی با توجه به کاهش برداشت، قطعاً کشاورزان ترجیح می‎‎دهند که بخش بیشتری از انار خود را برای عرضه با قیمت مناسب‎‎تر، ذخیره‎‎سازی کنند.

وی، عمده گونه‌های انار شهرستان تفت را انار گِل تفت، شیرین شهوار، ملس یزدی و ملس پوست قرمز نام برد و از انار گِل تفت به عنوان رقم غالب منطقه یاد کرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: انار گِل تفت با داشتن مزه ترش ولی باخاصیت منحصر‌به‌فردی که دارد، طرفداران بسیاری داشته و با وجود داشتن مزه ترش، از طعم بسیار خوبی برخوردار است. این نوع انار، به علت داشتن پوست ضخیم خاصیت ماندگاری حتی تا عید نوروز را دارد که به مرور ترشی مزه آن نیز کاسته و خوشمزه‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: انار گِل تفت به دلیل ترش و غیرقابل خوردن در هنگام برداشت، معمولاً برای تغییر مزه و قابل استفاده شدن برای مدتی در انبار نگهداری می‎‎شود و غالباً برای شب یلدا و عید نوروز به بازار عرضه می‎‎شود، ضمن اینکه عرضه آن در این ایام با قیمت مناسب‌تری نیز صورت می‎‎گیرد.

دهقان‌زاده، قیمت کنونی خرید انار از باغ‌داران تفتی را بین 1000 تا 1500 تومان ذکر کرد و گفت: قیمت انار در سال جاری به نسبت سال گذشته پایین آمده و کشاورزان از این موضوع گله‎‎مند هستند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7715 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر بازدید: 3224 ساعت: 9:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عکس های برداشت مرکبات در روستای حاجی کلا مازندران ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
2 عکس های برداشت مرکبات از باغات بابلسر ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
3 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
4 تعادل قیمت با خرید توافقی لیمو از باغداران ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
5 درخواست کشاورزان و باغداران لومان دماوند از دادگستری تهران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
6 تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
7 آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات باغی در سامانه سماک فرداست ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
8 آخرین وضعیت سرمازدگی در باغات + پنج توصیه ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين
9 کاهش شدید دما در ۲۲ استان و هشدار قرمز به کشاورزان/ چطور باغات یخ نزنند ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
10 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
11 گزارش تصویری برداشت چای در گیلان ۱۴۰۱ سه شنبه ۳۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آغاز غذای کمکی به شیر خواران پایان 4 ماهگی شیر خوار در پایان ماه 4 و 5 ماه باید در کنار شیر م...

  بهترین رژیم غذایی مخصوص شب امتحان یک کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه عدم مصرف صبحان...

  داروهای گیاهی ناشناخته را نخورید! پزشکان به افراد و بویژه سالمندان هشدار می دهند تا ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین روش پخت موادغذایی کدام است؟ پایگاه خبری لقمه: پختن نه تنها مزه، بو و ظاهر مواد غذایی را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند قابلیت هضم آنها را نیز افزایش دهد، البته به شرط آن که روش مناسب پخت رعایت شود.
آرامش در خواب با این دمنوش‌ها یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه بهترین زمان خواب قبل از نیمه شب است اعلام کرد: مصرف برخی دمنوش‌ها و نوشیدنی‌ها باعث کاهش استرس و فکر و خیال شده و مصرف آنها قبل از خواب،آرامبخش است.
فست فودها و اختلال در سوخت و ساز بدن پایگاه خبری لقمه: پیر، جوان، کودک، چاق، لاغر، عادی، در هر شرایطی که هستید باید از خطرهای هر روز و هر شب رفتن به همبرگر فروشی و پیتزا فروشی آگاه باشید و سعی کنید دفعات این برنامه‌ها را به حداقل برسانید. اما اگر چاق هستید، به دانسته‌هایتان این را هم اضافه کنید، خطر فست فودها، علاوه بر چاق کردن افراد و افزایش خطر بیماری‌های قلبی، اختلال در سوخت و ساز بدن است که به ویژه در افراد چاق بیشتر است. یعنی آدم هایی که چاق هستند، بیشتر از افراد لاغر، از این غذاها آسیب می بینند.
آنچه باید درباره خوراک مرغ بدانید آیا جگر مرغ حاوی هورمون است؟ پوست مرغ باعث افزایش موهای زائد می‌شود؟ مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماری‌های التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟ این‌كه می‌گویند پای مرغ باعث غضروف‌سازی می‌شود، صحت دارد؟ اصلا چرا كارشناسان تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورده‌های جانبی طیور را زیاد توصیه نمی‌كنند؟