تاثیر مخرب خشکسالی بر باغات انار تفت


معاون جهاد کشاورزی تفت گفت: خسارت خشکسالی وارد شده به باغات انار مخرب تر از تأثیر سرمازدگی بوده است.

 به گزارش لقمه، محمدحسین دهقان‌زاده اظهار کرد: خشکسالی باعث شده تا شهرستان تفت در سال‎‎های اخیر افزایش سطح در تولید انار نداشته باشد، ضمن اینکه شدت خشکسالی کاهش تولیدات را به دنبال داشته است که هر ساله این روند شدت بیشتری به خود می‎‎گیرد.

وی افزود: برداشت انار در شهرستان به دلیل سرمازدگی سال جاری به کمتر از 10 تن در هکتار کاهش یافته است.

دهقان‌زاده با اشاره به وجود 1250 هکتار سطح زیرکشت انار در شهرستان تفت، تصریح کرد: متوسط برداشت انار از باغات شهرستان بین 10 تا 15 تن از هر هکتار و گاهاً نیز بیشتر است ولی در سال جاری این رقم به دلیل سرمازدگی زیاد به کمتر از 10تن در هر هکتار رسیده است.

وی افزود: البته پیش‌بینی اولیه برداشت انار برای سال جاری 15 تن در هکتار یعنی 18 هزار و 750 تن بوده ولی به دلیل سرمازدگی قطعاً این رقم به یک سوم یعنی معادل 6000 تن کاهش خواهد یافت.

دهقان‎‎زاده بیان کرد: معمولاً نصف انار شهرستان تفت در بازار عرضه می‎‎شود و نیمی دیگر در انبارها ذخیره‎‎سازی می‎‎شود ولی با توجه به کاهش برداشت، قطعاً کشاورزان ترجیح می‎‎دهند که بخش بیشتری از انار خود را برای عرضه با قیمت مناسب‎‎تر، ذخیره‎‎سازی کنند.

وی، عمده گونه‌های انار شهرستان تفت را انار گِل تفت، شیرین شهوار، ملس یزدی و ملس پوست قرمز نام برد و از انار گِل تفت به عنوان رقم غالب منطقه یاد کرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: انار گِل تفت با داشتن مزه ترش ولی باخاصیت منحصر‌به‌فردی که دارد، طرفداران بسیاری داشته و با وجود داشتن مزه ترش، از طعم بسیار خوبی برخوردار است. این نوع انار، به علت داشتن پوست ضخیم خاصیت ماندگاری حتی تا عید نوروز را دارد که به مرور ترشی مزه آن نیز کاسته و خوشمزه‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: انار گِل تفت به دلیل ترش و غیرقابل خوردن در هنگام برداشت، معمولاً برای تغییر مزه و قابل استفاده شدن برای مدتی در انبار نگهداری می‎‎شود و غالباً برای شب یلدا و عید نوروز به بازار عرضه می‎‎شود، ضمن اینکه عرضه آن در این ایام با قیمت مناسب‌تری نیز صورت می‎‎گیرد.

دهقان‌زاده، قیمت کنونی خرید انار از باغ‌داران تفتی را بین 1000 تا 1500 تومان ذکر کرد و گفت: قیمت انار در سال جاری به نسبت سال گذشته پایین آمده و کشاورزان از این موضوع گله‎‎مند هستند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7715 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر بازدید: 3075 ساعت: 9:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
2 تعادل قیمت با خرید توافقی لیمو از باغداران ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
3 درخواست کشاورزان و باغداران لومان دماوند از دادگستری تهران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
4 تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
5 آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات باغی در سامانه سماک فرداست ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
6 آخرین وضعیت سرمازدگی در باغات + پنج توصیه ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين
7 کاهش شدید دما در ۲۲ استان و هشدار قرمز به کشاورزان/ چطور باغات یخ نزنند ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
8 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
9 گزارش تصویری برداشت چای در گیلان ۱۴۰۱ سه شنبه ۳۱ خرداد
10 هجده نفر از نوزده وزیر پیشنهادی رای اعتماد گرفتند ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
11 آخرین روز‌های برداشت انار در شهرضا ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بی‌خوابی شبانه تمایل به خوردن فست فود را افزایش‌می‌دهد محققان آمریکایی دریافتند: افرادی که خواب شبانه ندا...

  نقش ویتامین D در سلامت بدن ویتامین D از جمله ویتامین‌هایی است که دریافت آن از...

  اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه در خصوص مصرف بی ح...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا به غذا خوردن معتاد هستید؟ نمی‌توانید دست از غذا خوردن بکشید؟ حتی وقتی سیر هستید و دلتان حتی یک ذره هم ضعف نمی‌رود، باز هم دوست دارید خوراکی در دهان بگذارید؟ اگر این حالت شما در موقعیت‌های استرس‌زا بیشتر می‌شود، باید به این فکر کنید که ممکن است به غذا خوردن معتاد شده باشید. اگر می‌خواهید از این موضوع مطمئن شوید، می‌توانید آزمون زیر را انجام دهید تا ببینید به غذا اعتیاد دارید یا نه!
چربی های ترانس را بشناسید روغن‌های گیاهی که از دانه‌های روغنی گرفته می‌شوند، مانند بسیاری از خوراکی‌ها تاریخ مصرف دارند و باید در دمای خاصی آنها را نگه داشت.
تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ پایگاه خبری لقمه: حکایت تولید و صادرات پسته مصداق ضرب‌المثل معروف شده که «درونش خودمان را کشته، بیرونش مردم را»؛ قیمت این محصول برای مردم کشورمان آنقدر زیاد است که خیلی‌ها امکان خریدش را ندارند اما تولیدکنندگان آن در عین حال از قیمت پایین آن به نسبت هزینه‌ها می‌نالند و خواهان حمایت دولت هستند.
کاهش وزن به کمک مصرف منظم سبزی ها تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف منظم سبزی می‌تواند به افراد در کنترل کالری کمک کند.