به گزارش لقمه، كارشناس تغذیه آزمایشگاه كنترل غذا دارو دانشگاه علوم پزشكی فسا گفت: برای این كه سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به مبارزه علیه ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا ، بپردازد ، باید مواد مغذی حیاتی را دریافت كند.
مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمهای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع كلم،در یافت زیاد و منظم ویتامین «ث »به كاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی كمك میكند.
مریم مرادی افزود: غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامینهای گروه ب هستند، عدم مصرف این مواد در بدن سبب بروز عفونتهای مكرر دستگاه تنفسی فوقانی میشود. مصرف شلغم ،آویشن،زنجبیل وعسل برای سرماخوردگی بسیارمفید است.
مصرف سیر كه دارای آهن و روی است، سبب تقویت سیستم ایمنی و كمك به كاهش خطر عفونتهای ویروسی میشود همچنین نوشیدن زیاد مایعات از کمبود آب بدن که عامل بروز تب است پیشگیری میکند. آب،چای همراه با لیمو و عسل، دمنوش و جوشانده، آبمیوه های طبیعی و شیر کم چرب بهترین مایعات هستند.
این كارشناس تغذیه در ادامه گفت: در زمان سرماخوردگی باید از مصرف غذاهای آماده بستهبندی شده و كنسروها كه از لحاظ ویتامینها و مواد معدنی فقیر هستند خودداری كرد.به جای مصرف این نوع غذاها بهتر است از انواع میوه و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغزها و دانهها استفاده شود.
مریم مرادی در پایان گفت: در طول دوره درمان از مصرف محصولات شیرین حاوی شکر كه توانایی سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهد و میتواند پاسخ ایمنی بدن را تقلیل دهد خودداری كنید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ايفدونا