زمین پاک؛ با حفاظت از آب و خاک
چگونه می توانیم روزی 50 گرم تولید زباله خود را کاهش دهیم؟


اولین قدم در مدیریت پسماند و زباله آنست که دورریزها را کم کنیم و از مواد و کالاها درست استفاده کنیم.

به گزارش لقمه، اگر بخواهیم تولید زباله را در منزل یا محل کار کاهش دهیم کار دشواری نیست، تنها باید در مصرف خود نکاتی را رعایت کنیم.


راهنمای استفاده و کاهش زباله و پسماند
پسماندهای کاغذی:
1.به یاد داشته باشیم که کاغذ زباله نیست و اکنون در مناطق مختلف مراکزی برای دریافت کاغذ به منظور بازیافت وجود دارد. کاغذ را می شود تا 7 بار بازیافت و استفاده کرد، به جای اینکه درختان جنگل را برید. بنابراین به هیچ وجه نباید کاغذ را داخل زباله نریزیم.

2.در بسیاری موارد کاغذها پیش از تحویل برای بازیافت قابلیت استفاده دارند. دفترهای نیمه استفاده شده دانش آموزان یا کاغذهایی که یک رویشان استفاده شده برای یادداشت های روزانه، چرک نویس و یا تهیه لیست خریدهای روزانه.

3.اگر کتابی دارید که دیگر قابل استفاده نیست، جلد سخت یا جلد پلاستیکی آن را بردارید و به مراکز بازیافت تحویل دهید.

4.مجله یا روزنامه قدیمی خود را می توانید به مطب پزشکان یا سازمان های محلی، مهدکودک ها و کتابخانه هایی که به آنها نیاز دارند اهدا کنید.

5.کارتن های هنگام اسباب کشی را صاف کنید و آنها را نگه دارید تا در اسباب کشی احتمالی آینده استفاده کنید و یا آن را به دوستانتان قرض دهید. همین طور می توانید به مدارس نزدیک منزلتان بروید و اگر نیاز به مقوا یا کارتن برای کاردستی دارند، به آنها تحویل دهید.

6.سعی کنید از بسته بندی های بزرگ تر مواد غذایی یا دستمال کاغذی استفاده کنید، به جای آن که چند بار این کالا را بخرید.

7.در محل کار خود تلاش کنید تا کاغذهای بازیافتی برای گردش امور خریداری و استفاده شود.

پسماندهای پلاستیکی:

8.محصولاتی که فکر می کنید بسته بندی خیلی زیادی دارند، نخرید.

9.هنگام خرید محصولی را انتخاب کنید که بسته بندی یا محتوای آن زباله کمتری تولید می کند. مانند اینکه در انتخاب بین دو محصول مشابه، آنکه بسته بندی سبک تری دارد را ترجیح دهید.

10.بطری های بزرگ بخرید تا نیاز نباشد چندین بطری کوچک بخرید.

11.ظرف هایی برای نگه داری بخرید که قابلیت چند بار پر کردن را دارند.

12.از مصرف ظروف یک بار مصرف خودداری کنید. مثلا در محیط کار، ظرفی داشته باشید تا غذای شما را در آن تحویل دهند.

13.از لیوان های فلزی به جای فنجان و لیوان یک بار مصرف کاغذی یا پلاستیکی استفاده کنیم.

14.در ظرف ماست و ظروف شبیه به آن بذر گیاه بکارید و زمانی که به اندازه کافی رشد کرد در زمین بکارید.

15.همیشه کیسه پارچه ای یا پلاستیکی چند بار مصرف به همراه داشته باشید. این کیسه ها را در اتومبیل یا ساک دستی خود قرار دهید. برای آن که به همراه داشتن آن را فراموش نکنید، می توانید آن را در کنار درب ورودی منزل قرار دهید.

16.از فروشندگان برای لوازم کوچک مثل دارو یا بسته های کوچک غذایی، کیسه پلاستیکی نگیرید. به فروشنده بگویید کیسه پلاستیکی نمی خواهید و دلیل کار خود را توضیح دهید و لوازم خود را در کیف یا ساک دستی همراه خود قرار دهید.

17.یک کیسه بدوزید. می توانید با استفاده از پارچه هایی که دیگر نیاز ندارید و یا لباس های کهنه کیسه پارچه ای بدوزید و با خود در هنگام خرید کیسه به همراه داشته باشید.

18.از کیسه های پلاستیکی که به انحاء مختلف در منزلتان انبار می شود به عنوان کیسه زباله در سطل زباله استفاده کنید.

•اسباب بازی ها

1.اسباب بازی هایی بخرید که مورد علاقه و استقاده کودکان شماست و به طور سریع آنها را کنار نمی گذارند.

2.به کودکان آموزش دهید تا از اسباب بازی هایشان به خوبی مراقبت کنند تا طولانی تر عمر کنند.

3اسباب بازی‌ها را با دوستان وآشنایان معاوضه کنید و اسباب بازی‌هایی که قابل استفاده هستند را به مهد کودک ها، مدارس و خیریه ها اهدا کنید.


پسماندهای غذایی:

1.برای خرید با توجه دقیق به میزان مصرف خود و خانواده، لیست تهیه کنید. آن چه را که برای استفاده از آن برنامه ای دارید، بخرید. برای مثال اگر دستور آشپزی می گوید که شما نیاز به دو عدد هویج دارید، یک کیلو هویج نخرید.

2.از خرید اضافی خودداری کنید و در خرید واقع بین باشید. همه می دانیم که معمولا مقداری از خریدهای ما مثل میوه ها خراب و دور ریخته می شود. صبر کنید تا تمام مواد فاسد شدنی استفاده شوند و سپس از آن بخرید.

3.زمانی که خرید هایتان را در یخچال فریزر و یا کابینت می چینید، هر آنچه قبلا در یخچال بوده است را جلو بیاورید و محصولات تازه را عقب تر بچینید. به این صورت، قبل از آنکه تاریخ انقضای محصولات تمام شود، آن ها را استفاده می کنید.

4.به آن چه دور می اندازید دقت کنید. یک هفته هرچه را دور می اندازید یادداشت کنید. چه مقدار نان در یک هفته دور انداخته می شود؟ این گونه می توانید تصمیمات درست تری هنگام خرید بگیرید.

5.تاریخ انقضای محصولاتی که در خانه دارید یادداشت کنید و وعده های غذایی را برنامه ریزی کنید که با موادی که تاریخ انقضای آن ها نزدیک است، می توان پخت. هم چنین، فهرستی از موادی که در فریزر موجود است تهیه کنید و تاریخ فریز شدن آنها را بنویسید تا قبل از آنکه خیلی دیر شود آنها را استفاده کنید.

6.اگر دوست ندارید که غذای امروز را فردا میل کنید، غذای باقی مانده را فریز کنید تا در زمان دیگری استفاده شود.

7.همه چیز را استفاده کنید. زمانی که آشپزی می کنید، سعی کنید تا آن جا که ممکن است همه ی اجزای ماده غذایی را به کار ببرید، مثلا می توان سیب زمینی را با پوست سرخ کرد. ساقه و پوست میوه ها و سبزی ها مواد مغذی خوبی برای بدن ما به حساب می آیند.

8.آن چه از وعده غذایی باقی مانده است را به شکل دیگری استفاده کنید. سبزیجات باقی مانده را خشک کنید و به عنوان ادویه استفاده نمایید. از گوشت و مرغ باقی مانده کوکو بپزید و … یخچالتان را چک کنید.

9.مطمئن شوید که یخچالتان در بالاترین بازدهی ممکن کار می کند، این گونه مطمئن خواهید بود که یخچال شما تا آن جا که ممکن است، غذا را تازه نگه می دارد.

10.مواد غذایی را تا جای ممکن نباید دور انداخت. میوه های نرم می توانند تبدیل به مربا یا کمپوت شوند و سبزی های پلاسیده می توانند در سوپ استفاده شوند. پوست سیب زمینی را دوست ندارید؟ نمی خواهید سبزیجات پلاسیده را در سوپتان بریزید؟ ایرادی ندارد، هنوز هم می توان راهی یافت تا مواد غذایی به سطل زباله نرود. کمپوست کنید. حتی اگر فضای زیادی در اختیار نداشته باشید، می توانید در خانه هم کمپوست را انجام دهید.


11.هر آن چه را استفاده نمی کنید، اهدا کنید. اگر محصولی دارد به انتهای عمرش نزدیک می شود و می دانید که دیگر استفاده نمی کنید به فردی که از آن استفاده می کند، بدهید. بسیاری از کسانی که ماکیان پرورش می دهند و یا از حیوانات خانگی نگه داری می کنند، از نان خشک و باقی مانده وعده های غذایی را برای غذا دادن به حیواناتاشان استفاده می کنند.

21.همان اندازه که میل دارید، غذا بکشید. از خود بپرسید که چه چیزی می خواهید بخورید و چه اندازه. با میزان کمتری غذا را شروع کنید. اگر با دوستتان برای نهار بیرون می روید، می توانید نهارتان را تقسیم کنید تا چیزی باقی نماند. حتی اگر غذایی باقی ماند، آن را به خانه ببرید.

31.از رومیزی‌های پارچه‌ای به جای نوع یک بار مصرف آن استفاده کنیم.

14.از شوینده‌های آلی ارزان تر و کم خطرتر مانند سرکه سفید و عصاره لیمو (که لک‌های چربی را می‌زداید) و جوش شیرین استفاده کنیم.

•روغن ها

1.همه روش های آشپزی نیاز به سرخ کردن ندارد، می توانید از کباب کردن، آب پز کردن، استفاده از آرام پز و .. استفاده کنید.

2.از روغن مایع به جای کره یا روغن جامد استفاده کنید.

3.برخی مواد غذایی هنگام پخت روغن پس می دهند، می توانید از روغن کمتری برای این مواد استفاده کنید.

4.هیچ گاه روغن را در سینک نریزید. روغن استفاده شده را در یک قوطی مربا یا سس و یا قوطی نوشابه بریزید و زمانی که ظرف پر شد، آن را در کیسه زباله همراه با زباله های دیگر بگذارید. با استفاده از یک دستمال، ماهیتابه را قبل از شستن در سینک، تمیز کنید.

پسماندهای الکترونیکی:

1.مطمئن شوید که وسیله ای که می خواهید بخرید، همه نیازهای مورد نظرتان را برآورده می کند.

2.وسیله با کیفیت بخرید تا طولانی تر عمر کند. معمولا هر وسیله ای که گارانتی طولانی تری داشته باشد، بیشتر عمر می کند.

3.از وسایل الکتریکی خود مانند تلویزیون به خوبی مراقبت کنید.

4.می توانید وسایلی که همیشه استفاده نمی کنید را قرض کنید.

5.اگر لوازم الکترونیکی شما خوب کار نمی کند، آنها را تعمیر کنید.

6.تحقیق کنید که برای نیازمندی های شما چه رایانه ای از همه مناسب تر است. سپس رایانه بخرید.

7.بررسی کنید که رایانه جدید شما می تواند به راحتی ارتقا یابد و شما نیاز به تعویض آن پیدا نمی کنید.

8.تحقیق کنید که آیا سازمانی، گروهی، مدرسه ای یا خیریه ای نیاز به رایانه قدیمی شما دارد یا نه؟ رایانه قدیمی خود را به آنها بدهید.

•سی دی و باطری

1.سی دی فیلم را اجاره کنید. به این صورت هم کمتر خرج می کنید و هم فضای کمتری برای نگه داری دیسک ها مصرف می کنید.

2.می توانید از سایت های مجاز، فیلم، آهنگ و کتاب الکترونیکی دانلود کنید و آن را بر روی رایانه، تلفن همراه و یا هارد همراه خود قرار دهید.

3.دیسک هایی که دیگر نمی خواهید را با دوستان یا اعضای خانواده خود معاوضه کنید.

4.می توانید دیسک های خود را که دیگر بلااستفاده اند را به اشکال مختلف درآورده و به عنوان وسایل تزیینی استفاده کنید.

5.از باتری های قابل شارژ استفاده کنید تا بتوانید باتری ها را بارها و بارها استفاده کنید.

6.وسایلی را انتخاب کنید که مستقیم به برق وصل می شوند تا باتری.

البسه:

1.تنها لباس هایی که دوستشان دارید و می دانید که حتما می پوشید، بخرید.

2.از دستورالعمل شست و شوی لباس پیروی کنید تا لباس هایتان ماندگاری بیشتری داشته باشند.

3.اگر بر روی لباستان چیزی ریخت سریعا آن را بشویید تا از ماندگاری لکه بر روی آن جلوگیری شود.

4.می توانید لباس هایی را که تنها در موقعیت خاصی و تنهایک بار، می خواهید بپوشید را از دوستانتان قرض بگیرید. لباس عروس را که تنها یک بار می پوشید، اجاره کنید.

5.لباس هایی که هنوز می توان پوشید را به کسانی که نیاز دارند ببخشید.

6.لباس هایی که برایتان گشاد شده است و دیگر نمی پوشید را تنگ کنید و یا بلعکس.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سایت 50 گرم

کد: 7979 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۱ ارديبهشت بازدید: 4555 ساعت: 11:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
2 راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها ۱۴۰۲ جمعه ۲۹ دي
3 چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ آذر
4 ضرورت رسیدگی به معضل پسماند و زباله سوز سراوان در «دستورکار» رادیو ایران ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
5 536 همت صرفه جویی با مصرف پسماند کشاورزی در خوراک دام ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
6 ۴۴۵۰ تیم بازرسی وزارت بهداشت ناظر عملکرد رستورانها ۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۵ اسفند
7 لزوم برنامه ریزی جدی در جهت جلوگیری از کم آبی در فصول آینده ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
8 محصولات كشاورزی سلامت مردم تهران را با تهدید مواجه کرده/هشدار درباره میزان سرب موجود در مرغ ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۴ فروردين
9 تشکیل کارگروه بازیافت پسماند و فاضلاب کشاورزی ۱۳۹۳ شنبه ۲ اسفند
10 ارگانیک تقلبی در بازار مرغ و ماهی ۱۳۹۲ شنبه ۱ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  کمترین اضافه وزن برای افزایش فشار خون كافی است پزشكان در یك مطالعه جدید هشدار داده‌اند كه حتی مقد...

  برای کاهش استرس‌های روزمره چای بنوشید یك متخصص طب پیشگیری با بیان اینکه ترکیبات موجود در...

  كدام مواد غذایی در بروز یبوست موثرند یبوست از مشكلات شایع دستگاه گوارش است كه با مصرف ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت