536 همت صرفه جویی با مصرف پسماند کشاورزی در خوراک دام


پایگاه خبری لقمه: امکان فرآوری و بازگشت سالانه حدود ۲۴ میلیون تن بقایا و پسماندهای بخش کشاورزی و میادین میوه و تره‌بار به جیره غذایی دام و طیور با تدوین و ابلاغ دستورالعمل ضوابط فنی و بهداشتی فراهم شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی‏، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی ارزش اقتصادی 24 میلیون تن بقایای و پسماندهای کشاورزی را سالانه 536 هزار میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: بر اساس برآوردها، برای تولید این مقدار بقایا و پسماندهای کشاورزی، سالانه حدود 13 هزار میلیارد مترمکعب آب در کشور مصرف می‌شود که با فرآوری و بازگشت آن به جیره خوراک دام و طیور می‌توان از این مواد به نوعی بهره‌گیری کرد و هزینه تولید را تا حدی کاهش داد.

 
سید احمدرضا سیدعلیان افزود: دستورالعمل فنی و بهداشتی کارخانه‌های تولید مواد اولیه خوراک دام و طیور از محصولات جانبی صنایع غذایی و کشاورزی در قالب 20 صفحه به منظور فرآوری بهداشتی بقایا و پسماندهای کشاورزی و میادین میوه و تره‌بار شهری و روستایی و استفاده آن در جیره خوراک دام و طیور با همکاری این دفتر‏‏، سازمان دامپزشکی کشور‏‏، دفتر فناوری و محیط زیست وزارتخانه و موسسه تحقیقات علوم دامی تهیه و از حدود دوهفته پیش به استان‌ها ابلاغ شده است.
 
وی با بیان این که برخی از واحدها و کارگاه‌ها‏ در گذشته نیز بقایا و پسماندهای کشاورزی را برای مصرف دام و طیور فرآوری می‌کرده‌اند‏، اظهار داشت: با تدوین و ابلاغ این دستورالعمل، فعالیت این واحدها و یا واحدهای تازه‌تاسیس در چارچوب ضوابط بهداشتی و همراه با نظارت صورت می‌گیرد و به نوعی به فعالیت این واحدها‏ هویت‌بخشی می‌شود.
 
سیدعلیان در همین حال از راه‌اندازی کارگروه بهره‌وری خوراک دام و طیور از سوی دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام خبر داد و تصریح کرد: این کارگروه‌های استانی، کار نظارت بر واحدها و کارگاه‌های فرآوری بقایا و پسماندهای کشاورزی را انجام و به ما گزارش می‌دهند ضمن آن که ادارات دامپزشکی استان‌ها نیز نظارت بهداشتی را بر این واحدها خواهند داشت.
 
وی گفت: ما به دنبال آن بودیم که فرآوری بقایا و پسماندهای کشاورزی پرهزینه نباشد و از این رو اصرار داشتیم این مواد در کارگاه‌های درجه 2 و 3 واحدهای صنعتی کارخانجات خوراک دام و طیور به خوراک تبدیل شود.
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی خاطرنشان کرد: این دفتر از سال 1400 بهره‌وری و بهره‌گیری از بقایا و پسماندهای کشاورزی و بازگشت آن پس از فرآوری بهداشتی به چرخه خوراک دام و طیور را پیگیری کرده است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15416 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان بازدید: 548 ساعت: 4:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
3 نوسان قیمتی اقلام خوراکی در مهر ماه اعلام شد ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
4 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
5 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
6 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
7 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
8 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
9 رژیم غذایی برای رفع کبد چرب و کاهش وزن ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
10 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  ضرورت گنجاندن فیبر در رژیم غذایی/میوه و سبزیجات بخورید در حالیکه فیبر برای هضم مناسب، کنترل وزن و سلامت ع...

  چرا خوردن به موقع شام اهمیت دارد؟ پزشکان معتقدند: علاوه بر فاکتور مهم انتخاب مواد خو...

  افزایش شانس پدر شدن با تغذیه مناسب پزشکان معتقدند که با چند تغییر ساده در رژیم غذایی‌...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ پایگاه خبری لقمه: حکایت تولید و صادرات پسته مصداق ضرب‌المثل معروف شده که «درونش خودمان را کشته، بیرونش مردم را»؛ قیمت این محصول برای مردم کشورمان آنقدر زیاد است که خیلی‌ها امکان خریدش را ندارند اما تولیدکنندگان آن در عین حال از قیمت پایین آن به نسبت هزینه‌ها می‌نالند و خواهان حمایت دولت هستند.
چرا اکثر میوه‌ها گرد هستند؟ تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا اکثر میوه‌ها گرد یا بیضی شکل هستند؟ (سیب، لیمو، پرتقال، هندوانه، خربزه …) به عبارت دیگر، چرا اکثر میوه‌ها دوست دارند گرد شوند؟!
رژیم غذایی در سرطان پستان تاثیر گذار است سرطان پستان از شایع ترین سرطان ها در میان خانم هاست که با رژیم غذایی مناسب می توانند از بروز آن جلوگیری کنند.
آشنایی با 8 خاصیت برنج قهوه‌ای غلات کامل یا سبوس‌دار بخش مهمی از هر رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند و از جمله سالم‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شوند که بهتر است همه گروه‌های سنی از آن استفاده کنند.