پرونده کنترل کیفیت نان در وزارت بهداشت


غنی سازی آرد با ویتامین دی و آهن، حذف جوش شیرین، کاهش نمک نان و اختصاص کد نظارت به نانوایی ها از برنامه های این طرح است

به گزارش لقمه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بسته طرح تحول سلامت،افزایش کیفیت نان را در سال 94 در دستور کار خود قرار داده است، طرحی که بر تشدید نظارت‌ها بر عملکرد نانوایی در زمینه عرضه نان سالم تأکید دارد. اختصاص کد شناسه نظارت به نانوایی‌ها، حذف جوش شیرین، لزوم مصور بودن کیسه‌های آرد نانوایی به نشان غنی‌سازی،غنی‌سازی آرد با ویتامین دی، اسید فولیک و آهن از جمله برنامه‌های طرح تحول نان است اما حالا این بحث بین مردم در گرفته است که به دنبال گران شدن نان و آزاد پز شدن آن نه تنها کیفیت نان‌ها هیچ تغییری نکرده، بلکه نمک زیاد و استفاده از جوش شیرین در تهیه نان، سلامت مردم را هم به خطر انداخته است. مسأله‌ای که مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو بر آن تأکید دارد و رعایت مسائل بهداشتی، میزان کیفیت نان، استفاده نکردن از جوش شیرین و کاهش مقدار نمک از جمله شاخص‌های رتبه‌بندی نانوایی‌ها از سوی وزارت بهداشت است که هر یک به نوبه خود امتیازی برای تشویق و تنبیه نانوایی‌ها است.


این در حالی است که بیژن مقدم،نایب رئیس اتحادیه نانوایان در مورد افزودن جوش شیرین معتقد است: جوش شیرین سال‌ها است که در نانوایی‌ها استفاده می‌شود چنانچه جایگزینی برای این افزودنی پیدا شود،همه تمایل به حذف آن دارند ضمن آنکه اگر جوش شیرین به مقدار خیلی اندک مصرف شود،هیچ ضرری برای بدن ندارد و این مسأله از طریق آزمایشگاه تهران هم بررسی شده و مقدار مصرف کم آن در نان ضرری ندارد. علاوه بر آن جوش شیرین به هضم غذا در معده کمک می‌کند و آب و گاز و کلر آن از بدن دفع می‌شود اما در حال حاضر با توجه به افزایش کیفیت آرد،مصرف جوش شیرین بسیار پایین است.


رئیس آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو درباره بازرسی‌های وزارت بهداشت نیز گفت: با اجرای طرح تحول، نظارت‌ها تشدید خواهد شد ضمن آنکه بحث کنترل کیفیت نان توسط چند ارگان نظارت می‌شود که مهم ترین آن وزارت جهادکشاورزی است، زیرا اگر آرد با کیفیت در اختیار نانوایی‌ها قرار ندهد، نان از کیفیت خوبی برخوردار نخواهد بود.


دکتر هدایت حسینی مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو شناسه دار کردن نانوایی‌ها و بحث نانوایی‌های منتخب را مطرح کرده و گفت: امسال در مورد گندم‌های وارداتی برنامه جدی تری در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد. غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک یکی از برنامه‌هایی است که اگرچه از سال 87 شروع شده اما امسال این برنامه تقویت خواهد شد.همچنین کاهش نمک در نان مدنظر است.حدود 4تا 5گرم از نمک دریافتی روزانه از منبع نان تأمین می‌شود به همین خاطر 10درصد مقدار نمک کاهش پیدا خواهد کرد و این میزان به 8/1درصد نمک در نان خواهد رسید. دکتر حسینی با اشاره به اینکه برنامه تحول نان نباید در افزایش قیمت آن تأثیر بگذارد، گفت: نزدیک به 70هزار نانوایی در سطح کشور وجود دارد که نظارت‌ها بر عهده بازرسان اداره بهداشت محیط است.وزارت بهداشت با انجمن صنفی نان و اتحادیه نان فهرست بررسی مشترکی را طراحی کرده که بازرسی‌ها و نظارت‌ها از نانوایی‌ها را تقویت خواهد کرد.


نایب رئیس اتحادیه نانوایان نیز در مورد کاهش مقدار نمک در نان اظهار داشت: حذف یا کاهش نمک در نان به مرغوبیت آرد بستگی دارد؛ اگر آرد مرغوب باشد مصرف نمک را می‌توان کاهش داد اما گاهی کیفیت آردها به‌اندازه‌ای نامرغوب است که فقط با نمک می‌توان خمیر به‌دست آورد. بنابراین حذف نمک از نانوایی‌ها امکانپذیر نیست. به گفته مقدم، از آنجا که مردم با چشم ‌نان را رؤیت می‌کنند بیشتر در مورد وزن نان شکایت دارند در حالی که وزن چونه خمیر ملاک عمل است. به عنوان مثال خمیر نان بربری باید 600گرم باشد اما اگر یک دقیقه بیشتر یا کمتر نان در تنور بماند،وزن آن کم و زیاد می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه ایران

کد: 7991 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ جمعه ۴ ارديبهشت بازدید: 2480 ساعت: 8:36 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سامانه اپراتور ملی سلامت آغاز به کار کرد+ویژگیها ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
2 سامانه اپراتور ملی سلامت آغاز به کار کرد+ویژگیها ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
3 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
4 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
5 کیفیت آب خروجی با احداث حوضچه زلال ساز تصفیه خانه آب مراغه افزایش می‌یابد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
6 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
7 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
8 کیفیت نان‌ها به نوع آرد بر می‌گردد نه کیفیت گندم! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
9 حفاظت از ذخایر ژنتیکی داخلی و بومی بخش دام و طیور ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
10 فرآیند رزرو هتل در سیستم‌های رزرواسیون ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۶ خرداد
11 شاخص آلودگی هوا ناسالم شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پاسخی به سوال قدیمی ارتباط بین غذا و سلامت روان رابطه بین غذا و سلامتی روان انسان دارای پیشینه تار...

  مصرف زیاد نمک ممکن است عامل افزایش بیماری MS باشد پژوهشگران می‌گویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است مقص...

  سیگار و فست‌فودها از عوامل افزایش ابتلا به سرطان هستند دبیر اجرایی كنگره بین‌المللی هم‌اندیشی سرطان دانشگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا «کوکاکولا»یک کالای صهیونیستی است کمپانی «کوکاکولا» با شعار تامین آسایش مردم متولد شد و اکنون پس از ۱۲۵ سال به بحران آب دامن می‌زند، در کشتار مردم فلسطین با اسرائیل همکاری می‌کند، کارگران را در کلمبیا می‌کشد و در هند به کوکای قاتل معروف شده است.
شروع رژیم غذایی روی ترازو تناسب اندانم و کاهش وزن در عصر تکنولوژی، برای افرادی که تنها با کلید‌ها و دکمه‌های دستگاه‌های دیجیتال سر کار دارند، به یک مشکل عمده تبدیل شده است.
چگونه بدون هزینه لاغر شوید؟! آیا می دانید بابت هر کاری که انجام می دهید، هر کاری، انجام کارهای خانه، قدم زدن در سوپرمارکت برای خرید و یا حتی عوض کردن کانال های تلویزیون، کالری می سوزانید؟
فیروزآباد قطب تولید گیاهان دارویی و عسل برگ / صادرات سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی به اروپا پایگاه خبری لقمه: شهر فیروز آباد استان فارس در راستای معرفی قطب‌های صنایع تبدیلی،‌ به عنوان قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه عسل برگ معرفی و اعلام شد، سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی این شهر به اروپا صادر می‌شود.