آسیب‌های فزاینده مصرف بیش از حد غذاهای آماده


معاون اداره کل نظارت و ارزیابی فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در خصوص بیماری‌های ناشی از غذا و عوامل آنها توضیحاتی ارائه نمود.

به گزارش لقمه، دکتر سهیل اسکندری گفت: عامل بیش از دو سوم موارد مسمومیت ناشی از مواد غذایی باکتری‌ها هستند و ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و مواد شیمیایی سایر عوامل را پوشش می‌دهند.

وی همچنین ادامه داد: بیشترین این موارد در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد؛ بطوری که سالانه یک میلیارد مورد اسهال حاد در کودکان زیر پنج سال از آفریقا و آسیا گزارش می‌شود که پنج میلیون مورد مرگ را در پی دارد.

اسکندری آب و غذای آلوده را عامل اصلی مشکلات دانست و گفت: عوامل دیگر بروز بیماری‌های ناشی از غذا، جهانی شدن عرضه مواد غذایی، مسافران، پناهندگان، مهاجران و ورود عوامل بیماری‌زا به مناطق جغرافیایی جدید از طریق انتقال غذاهای غیربهداشتی یا بیماری‌های آن است.

وی همچنین به فرآوری مواد غذایی بصورت جزئی و ناکافی و اینکه در برخی موارد بنابر ضوابط مندرج در آیین نامه‌ها انجام نمی‌شود، اشاره کرد و گفت: این موارد مسائل و مشکلات اساسی در گسترش بیماری بوجود خواهد آورد. هرچند در کشورمان تمام تلاش‌ها و نظارت‌ها صورت می‌پذیرد تا فرآوری‌ها به نحو شایسته و مطلوب صورت گیرد.

به گفته وی، تغییر در میکروارگانیسم‌ها و تغییراتی در جمعیت بشر مانند بالا رفتن سالمندی و سوء تغذیه‌های موجود و کاهش میانگین قدرت مقابله با بیماری‌ها تهدیدات دیگر بیماری‌های ناشی از غذا محسوب می‌شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، اسکندری در پایان صحبت‌هایش، تغییر در سبک زندگی و گرایش عمومی به سمت غذاهای آماده را معضل مبتلابه جوامع ماشینی امروز خواند و گفت: آسیب‌های فزاینده استفاده بیش از حد از این غذاها بر همگان آشکار است. آمار افزایش بیماری‌ها نیز گواه بر این مهم است؛ بنابراین با اندکی دقت در مصرف غذا و فراورده‌های غذایی می‌توان زندگی بدون بیماری را تضمین کرد.

 

 

 بازگشت به صفحه نخست

 

در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.


نقل از :روابط عمومی سازمان غذا و دارو

کد: 8145 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۴ تير بازدید: 2326 ساعت: 11:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذای...

  بهترین زمان مصرف کله پاچه غنی از ویتامین B۱۲ است که طرفداران بیشتری هم دارد....

  مضرات و فواید رژیم های گیاه خواری بعضی افراد به دلیل اعتقادات مذهبی یا برخی باورهایش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سبزی فریزری بهتر است یا خشک شده؟ متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند روزانه حداقل پنج سهم میوه و سبزیجات باید در سبد غذایی افراد قرار بگیرد چرا که این مواد غذایی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را به بدن می‌رسانند. البته هر چند وقت یک‌بار اخباری مبنی بر آلودگی سبزیجات به دلیل آبیاری با آب‌های آلوده یا کودهای غیراستاندارد مطرح می‌شود و کارشناسان از مردم می‌خواهند مثلا در تهران سبزیجات مصرف نکنند.
40 نکته تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و عرضه غذا بنا بر اعلام متخصصان سلامت، شرط اصلی سالم زیستن برخورداری از تغذیه صحیح است و تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. به این معنی که به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن در غذای روزانه استفاده کرده و این میزان نیاز نیز انواع مختلف مواد غذایی در بر گیرد.
چگونه اشتهای خود را کاهش دهیم با این روش ها می توانید اشتهای خود را کاهش دهید. تقریبا همه آنهایی که قصد لاغر شدن دارند، به دنبال یافتن بهترین و کارآمدترین راهکارها هستند. اما با اضافه کردن مواد غیرمشخص به غذای خود نمی توانید به طور معجزه آسایی باعث آب شدن چربی های اضافه بشوید.
با بوی بد دهان به طور قطعی خداحافظی کنید در روش درمان بوی بد دهان با لیزر،مراقبتهای ویژه ی پس از جراحی نیز حذف می گردد، به طوری که پس از پایان یافتن جلسه درمان،بیمار می تواند بر خلاف روش جراحی متداول به راحتی غذا مصرف کند.