آسیب‌های فزاینده مصرف بیش از حد غذاهای آماده


معاون اداره کل نظارت و ارزیابی فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در خصوص بیماری‌های ناشی از غذا و عوامل آنها توضیحاتی ارائه نمود.

به گزارش لقمه، دکتر سهیل اسکندری گفت: عامل بیش از دو سوم موارد مسمومیت ناشی از مواد غذایی باکتری‌ها هستند و ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و مواد شیمیایی سایر عوامل را پوشش می‌دهند.

وی همچنین ادامه داد: بیشترین این موارد در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد؛ بطوری که سالانه یک میلیارد مورد اسهال حاد در کودکان زیر پنج سال از آفریقا و آسیا گزارش می‌شود که پنج میلیون مورد مرگ را در پی دارد.

اسکندری آب و غذای آلوده را عامل اصلی مشکلات دانست و گفت: عوامل دیگر بروز بیماری‌های ناشی از غذا، جهانی شدن عرضه مواد غذایی، مسافران، پناهندگان، مهاجران و ورود عوامل بیماری‌زا به مناطق جغرافیایی جدید از طریق انتقال غذاهای غیربهداشتی یا بیماری‌های آن است.

وی همچنین به فرآوری مواد غذایی بصورت جزئی و ناکافی و اینکه در برخی موارد بنابر ضوابط مندرج در آیین نامه‌ها انجام نمی‌شود، اشاره کرد و گفت: این موارد مسائل و مشکلات اساسی در گسترش بیماری بوجود خواهد آورد. هرچند در کشورمان تمام تلاش‌ها و نظارت‌ها صورت می‌پذیرد تا فرآوری‌ها به نحو شایسته و مطلوب صورت گیرد.

به گفته وی، تغییر در میکروارگانیسم‌ها و تغییراتی در جمعیت بشر مانند بالا رفتن سالمندی و سوء تغذیه‌های موجود و کاهش میانگین قدرت مقابله با بیماری‌ها تهدیدات دیگر بیماری‌های ناشی از غذا محسوب می‌شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، اسکندری در پایان صحبت‌هایش، تغییر در سبک زندگی و گرایش عمومی به سمت غذاهای آماده را معضل مبتلابه جوامع ماشینی امروز خواند و گفت: آسیب‌های فزاینده استفاده بیش از حد از این غذاها بر همگان آشکار است. آمار افزایش بیماری‌ها نیز گواه بر این مهم است؛ بنابراین با اندکی دقت در مصرف غذا و فراورده‌های غذایی می‌توان زندگی بدون بیماری را تضمین کرد.

 

 

 بازگشت به صفحه نخست

 

در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.


نقل از :روابط عمومی سازمان غذا و دارو

کد: 8145 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۴ تير بازدید: 2403 ساعت: 11:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
4 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
5 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
6 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
7 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
8 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
9 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
10 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
11 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رفع بوی بد دهان در روزه داران یکی از مشکلاتی که اکثر روزه ‌داران در ماه مبارک رم...

  کدام غذاها کلسترول بالایی دارند؟ کلسترول زیاد در بدن باعث افزایش چربی می‌شود و خطرا...

  موثرترین روش کاهش وزن موثرترین روش برای کاهش وزن، کم خوری و فعالیت زیاد ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گفت و گو با مالک پدیده شاندیز درباره رازهای موفقیتش شاید تا الان نام «محسن پهلوان» را نشنیده باشید؛ اما قطعا کارهایی که او کرده، شما را به تحسین واداشته است! او که پیش از این درکار ساخت و ساز بوده، درسال‌های گذشته با راه‌اندازی رستوران‌های زنجیره‌ای «شاندیز» درایران، امارات و افغانستان سروصدای زیادی راه انداخته. آخرین رستوران او «پدیده شاندیز» نام دارد که در 6 ماه ابتدایی سال 88 با مانور تبلیغاتی روی همزمانی تولد امام رضا(ع) با روز 8/8/88، تیزرهای تلویزیونی گوناگونی را در صداوسیما روی آنتن فرستاد.
زردچوبه؛ دارویی در آشپزخانه شما
کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
تولید ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند نیازمند مجوز است رییس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه :«بیش از 70 درصد بیماری‌ها در جهان منشا غذایی دارند.» از فرموله شدن ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند در این مرکز برای نخستین بار در کشور خبر داد.