داروهای گیاهی فقط در داروخانه ها عرضه می‌شوند


مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو، با تاکید بر ساماندهی مصرف و تجویز منطقی داروهای گیاهی، تصریح کرد: محل عرضه داروهای گیاهی، فقط در داروخانه است.

به گزارش لقمه، «امیرحسین جمشیدی» مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو در نشست خبری، گفت: داروهای طبیعی می بایست تنها در داروخانه ها عرضه شوند و فروش آنها خارج از داروخانه ها، ممنوع است. وزارت بهداشت به دنبال ساماندهی مصرف و تجویز منطقی داروهای طبیعی است، ما می خواهیم مصرف این داروها را بالا ببریم و در مقابل مصرف داروهای شیمیایی را کاهش دهیم.

جمشیدی با عنوان این مطلب که مصصرف خودسرانه و بدون تجویز داروهای طبیعی هم می تواند عارضه داشته باشد، افزود: سیاست وزارت بهداشت، بازگشت به عطاری ها نیست. بلکه می خواهیم مصرف این فرآورده های دارویی را منطقی کنیم.

وی با انتقاد از نگاه عوامانه به مصرف داروهای گیاهی که معتقد است این داروها هیچ عارضه ای ندارند، گفت: بزرگترین معضل همین نگاه است که باید فرهنگ سازی شود.

مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو،  درباره اینکه برنامه خاص وزارت بهداشت برای افزایش مصرف فرآورده‌های طبیعی چیست، گفت: اولین کاری که باید انجام دهیم این است که تنوع فرآورده‌های طبیعی را بالا ببریم. بطوریکه برای انواع بیماری‌ها حداقل یک فرآورده داشته باشیم. در حال حاضر اگر بیماری‌ها را به ۹۶ دسته تقسیم کنیم، ما برای ۵۱ دسته از آنها فرآورده طبیعی داریم.

وی با تاکید بر اهمیت مسئله توزیع و عرضه فرآورده‌های طبیعی گفت: در ماه گذشته تعداد زیادی از فروشگاه‌هایی که مبادرت به فروش این فرآورده‌ها کرده بودند پلمپ شدند، چراکه سازمان غذا و دارو روی این قضیه بسیار حساس است و فروش این فرآورده‌ها در هر مکانی به جز داروخانه، غیرمجاز است، با آن برخورد شده و پلمپ می‌شوند.

مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بسیاری از فرآورده‌هایی که در مبادی غیرمجاز به فروش می‌رسند، اصلا مجوز ندارند، گفت: این موارد بسیار مشکل‌ساز هستند، اما اگر بتوانیم کاری کنیم که برای هر بیماری یک فرآورده طبیعی داشته باشیم، مردم به سراغ این فرآورده‌های غیرمجاز نخواهند رفت. در همین راستا سازمان غذا و دارو روند صدور مجوز فرآورده‌ها را تسهیل کرده است تا این فرآورده‌ها زودتر به نتیجه رسیده و وارد بازار شوند.

به گفته جمشیدی فرآورده‌های طبیعی باید دارای سه ویژیگی اثربخشی، بی خطر بودن و دارای شرایط لازم برای دارو شدن را داشته باشند.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 8246 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۳۱ شهريور بازدید: 2386 ساعت: 3:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
3 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
4 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
5 خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
6 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
7 تجارت جایگزین سلامت در داروخانه‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
8 لزوم ذخیره ۶ ماهه داروهای اساسی/ وضعیت فعلی ذخایر دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
9 اقلام دارویی غیر مجاز و ممنوع همراه زائران اربعین ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
10 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
11 روند نزولی صادرات داروی ایرانی/ عراق بزرگ ترین بازار هدف ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تجربه کرونا و لزوم تاکید بر تغذیه سالم پایگاه خبری لقمه: حالا که شاید بیش از هر زمان دیگر...

  تنظیم غلظت خون با تغذیه استفاده‌ی فراوان از میوه‌ها و سبزی‌های تازه در روز...

  روش صحیح مصرف گوشت اگر چه علم ثابت کرده است که گیاه خواری در حفظ سلام...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغذیه در سفرهای تابستانی چگونه می‌توان در طول سفر که غذای روح فراهم می‌شود، با رعایت چند نکته ساده تغذیه‌ای سلامت جسم را تامین کنیم و سفری دلپذیر را تجربه نماییم.
با اشتها و گرسنگی کاذب چه کنیم؟ انرژی‌تان پایین آمده، شکمتان به سر و صدا افتاده است و اخلاقتان هم از یک فرد مهربان و دوست‌داشتنی به فردی عصبی و تندمزاج تبدیل شده‌. گرسنگیتان تبدیل به عصبانیت شده است. این اتفاق برای همه ما افتاده است و می‌دانیم که اصلاً وضعیت خوبی نیست.
بیخوابی با نوشابه های انرژی زا براساس نتایج یک مطالعه جدید، نوشیدنی‌های انرژی زا موجب افزایش مشکل بی خوابی و بروز حالت عصبی در مصرف کنندگان آن میشود،‌در سال های اخیر مصرف نوشیدنی های انرژی زا در میان افراد از جمله ورزشکاران افزایش یافته که می تواند تاثیرات منفی قابل توجهی بر سلامت آنان داشته باشد.
آشنایی با حقه های رژیم لاغری پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که گذاشتن یک بسته یخ روی بافت چربی می‌تواند به سوختن کالری در بدن کمک کند. اما به‌راستی کدام حقه رژیم‌های لاغری واقعاً کار می‌کند؟