به گزارش لقمه، «امیرحسین جمشیدی» مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو در نشست خبری، گفت: داروهای طبیعی می بایست تنها در داروخانه ها عرضه شوند و فروش آنها خارج از داروخانه ها، ممنوع است. وزارت بهداشت به دنبال ساماندهی مصرف و تجویز منطقی داروهای طبیعی است، ما می خواهیم مصرف این داروها را بالا ببریم و در مقابل مصرف داروهای شیمیایی را کاهش دهیم.
جمشیدی با عنوان این مطلب که مصصرف خودسرانه و بدون تجویز داروهای طبیعی هم می تواند عارضه داشته باشد، افزود: سیاست وزارت بهداشت، بازگشت به عطاری ها نیست. بلکه می خواهیم مصرف این فرآورده های دارویی را منطقی کنیم.
وی با انتقاد از نگاه عوامانه به مصرف داروهای گیاهی که معتقد است این داروها هیچ عارضه ای ندارند، گفت: بزرگترین معضل همین نگاه است که باید فرهنگ سازی شود.
مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو، درباره اینکه برنامه خاص وزارت بهداشت برای افزایش مصرف فرآوردههای طبیعی چیست، گفت: اولین کاری که باید انجام دهیم این است که تنوع فرآوردههای طبیعی را بالا ببریم. بطوریکه برای انواع بیماریها حداقل یک فرآورده داشته باشیم. در حال حاضر اگر بیماریها را به ۹۶ دسته تقسیم کنیم، ما برای ۵۱ دسته از آنها فرآورده طبیعی داریم.
وی با تاکید بر اهمیت مسئله توزیع و عرضه فرآوردههای طبیعی گفت: در ماه گذشته تعداد زیادی از فروشگاههایی که مبادرت به فروش این فرآوردهها کرده بودند پلمپ شدند، چراکه سازمان غذا و دارو روی این قضیه بسیار حساس است و فروش این فرآوردهها در هر مکانی به جز داروخانه، غیرمجاز است، با آن برخورد شده و پلمپ میشوند.
مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بسیاری از فرآوردههایی که در مبادی غیرمجاز به فروش میرسند، اصلا مجوز ندارند، گفت: این موارد بسیار مشکلساز هستند، اما اگر بتوانیم کاری کنیم که برای هر بیماری یک فرآورده طبیعی داشته باشیم، مردم به سراغ این فرآوردههای غیرمجاز نخواهند رفت. در همین راستا سازمان غذا و دارو روند صدور مجوز فرآوردهها را تسهیل کرده است تا این فرآوردهها زودتر به نتیجه رسیده و وارد بازار شوند.
به گفته جمشیدی فرآوردههای طبیعی باید دارای سه ویژیگی اثربخشی، بی خطر بودن و دارای شرایط لازم برای دارو شدن را داشته باشند.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :مهر