بازار سیب ایرانی در مسکو راه‌اندازی می‌شود


مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از راه‌اندازی بازار محصولات کشاورزی در مسکو برای عرضه مستقیم سیب در روسیه خبر داد و پیش‌بینی کرد که امسال بالغ بر 305 میلیون تن سیب در کشور تولید و بالغ بر 500 هزار تن آن به ارزش حدود 200 میلیون دلار صادر می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، رمضان رویین‌تن اظهار کرد: سطح زیرکشت سیب در استان‌های مختلف کشور 334 هزار هکتار است که 290 هزار هکتار آن بارور بوده و عمده استان‌های تولید کننده این محصولات آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، تهران، فارس، اصفهان، خراسان رضوی، همدان و چهارمحال و بختیاری هستند.

وی افزود: متوسط عملکرد سیب در واحد سطح بیش از 17 تن است که البته باغداران نمونه تا 130 تن نیز رکورد خود را در این زمینه ثبت کرده‌اند.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرد که امسال سه میلیون و 500 هزار تن سیب در کشور تولید شود که 600 هزار تن آن تولید تابستانه، 600 هزار تن تولید صنعتی و حدود یک میلیون و 800 هزار تن آن تولید پاییزه است.

رویین‌تن ادامه داد: سال گذشته 396 هزار تن سیب به ارزش 172 میلیون دلار به کشورهایی مانند روسیه، عراق، پاکستان، افغانستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای تازه استقلال‌یافته مانند قزاقستان صادر شد که پیش‌بینی می‌شود امسال حدود 500 هزار تن سیب به ارزش 200 میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شود.

وی با بیان این‌که سال گذشته میانگین قیمت هر کیلوگرم سیب صادراتی 0.6 دلار بوده است، گفت: علی‌رغم کاهش نسبی سیب در بازارهای جهانی با توجه به افزایش میزان صادرات این محصول پیش‌بینی می‌شود امسال ارز‌آوری بیشتری از محل صادرات سیب نصیب کشور و صادر‌کنندگان شود.
راه‌اندازی بازار سیب ایرانی در مسکو

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی همچنین از راه‌اندازی بازاری در مسکو از سوی سازمان تعاون روستایی برای صادرات و عرضه مستقیم سیب به مسکو خبر داد و گفت: خرید سیب‌های صنعتی آغاز شده و براساس هماهنگی‌های صورت گرفته وزارت جهاد کشاورزی ارز لازم را برای خرید مستقیم از باغدار و صادرات این محصول در اختیار صادر‌کنندگان قرار می‌دهد. همچنین معاونت بین‌الملل وزارت جهاد کشاورزی نیز با رایزنی‌های اقتصادی تسهیلات لازم را برای حمل‌ونقل مستقیم سیب ایرانی به کشورهای مختلف فراهم کرده است تا هزینه صادرات و هدررفت این محصول به حداقل ممکن برسد.
کدام سیب‌های ایرانی صادراتی‌اند؟

رویین‌تن با تاکید بر افزایش کیفیت سیب تولید شده در داخل به دلیل شرایط اقلیمی و بارندگی‌های مناسب گفت: معمولا سیب تازه‌خوری که حدود 600 هزار تن تولید آن است به دلیل قیمت بالا و داشتن مشتری صادر نمی‌شود و صادرات سیب از استان‌هایی مانند آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، تهران، اصفهان، فارس و خراسان رضوی از مهرماه آغاز می‌شود.

وی با اشاره به این‌که مصرف هر عدد سیب در روز باعث ارتقای سلامت و کمک به باغدار در جهت افزایش درآمد و بهبود معیشتش می‌شود، اظهار کرد: ظرفیت سردخانه‌های کشور حدود یک میلیون تن است و از باغداران درخواست داریم سیب‌های صنعتی را با سیب‌های باکیفیت تازه‌خوری با هم در یکجا نگهداری نکنند تا موجب افت کیفیت و قیمت محصول نشود.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که باید همه کارها در حوزه باغبانی از تولید تا بازار به دست بخش خصوصی انجام شود و با واگذاری امور به تشکل‌ها و زنجیره‌های قوی مشکلات به حداقل ممکن برسد. اما از خریداران بخش خصوصی تقاضا داریم عدالت را در راستای منافع تولید‌کنندگان رعایت و سیب‌های صنعتی را با قیمت منصفانه از باغداران خریداری کنند.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8299 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۰ مهر بازدید: 1486 ساعت: 9:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
2 رکورد شکنی صادرات گوشت گاو برزیلی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۶ مرداد
3 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
6 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
7 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
8 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
9 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
10 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
11 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آلوده ترین بخش یخچال را بشناسید محمدرضا کمالی، کارشناس مبارزه با بیماریها معاونت ب...

  نکاتی در مورد مصرف ماکارونی می‌توانید به جای گوشت از سویا برای افزایش پروتئین ...

  تغذیه سالم با ارزانترین خوردنی‌ها وقت آن رسیده این باور غلط را که خوردن غذای سالم ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

طرز تهیه ی املت قارچ در مایکروویو ترکیب تخم مرغ با مواد غذایی مختلف، املت های متنوع و متفاوتی را به وجود می آورد که عموما بسیار پر طرفدارند.
شیرین کام بدون کالری زیاد کوچک و بزرگ ندارد. همه ما کمابیش عاشق طعم شیرین هستیم و خوردن شیرینی، نوشابه، بستنی و غیره را با هیچ‌چیزی در دنیا عوض نمی‌کنیم. البته خودتان بهتر می‌دانید که مصرف زیاد قند و شیرینی‌جات و نوشیدنی‌های شیرین برای سلامتی خوب نیست و مصرف بیش از اندازه این قبیل خوردنی‌ها زمینه ابتلا به چاقی و خدای نکرده دیابت نوع2 را فراهم می‌کند.
یک همبرگر چه هزینه هایی برای طبیعت ایجاد می کند؟ هزینه های زیست محیطی مانند زمین، آب، علوفه و گازهای گلخانه ای که در پس تولید گوشت لازم جهت تولید یک همبرگر قرار دارد، بسیار مهمتر و بیشتر از آن است که فکرش را می کنید.
اگر قصد استفاده چندباره از روغن سرخ کردنی دارید، بخوانید! هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.