پدر پیوند قلب ایران هشدار داد؛
جوانان خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی را جدی بگیرند


پایگاه خبری لقمه: پدر پیوند قلب ایران، نسبت به کاهش سن سکته های مغزی و قلبی در کشور هشدار داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، دکتر محمد حسین ماندگار در آستانه برگزاری روز ملی آترودی با بیان اینکه سكته های قلبی دومین علت مرگ و میر بعد از تصادفات جاده ای در ایران است، گفت: متاسفانه انسداد عروق و كرونر در جوان های ایرانی به شدت شیوع پیدا كرده است. حال آنکه این بیماری متعلق به سنین دهه هفتاد به بعد است نه سنین زیر چهل سال.

وی تصریح کرد: استرس، فشارهای عصبی، آلودگی های صوتی و هوای ناسالم ، مصرف نمک، فست فودها و چربی های اشباع شده مهمترین ریسك فكتورها در بروز سكته های قلبی و مغزی هستند.

ماندگار با اشاره به مهمترین علل بیماری های قلبی و عروقی گفت: نمک یكی از عوامل بسیار مضر برای فشار خون و به دنبال آن بیماری های قلبی است كه متاسفانه به وفور در نان های مصرفی کشورنیز استفاده می شود. همچنین مصرف چربی های اشباع شده به جای روغن های مایع و افزایش مصرف فست فودها همگی از موارد زیان آور برای سلامتی است.

به گفته وی،كم تحركی به علت توسعه روزافزون زندگی شهری و كنترل نكردن فشار خون به شكل منظم از دیگر ریسك فكتورهای موثر در بروز بیماری های قلبی عروقی است.

این جراح قلب و عروق خاطرنشان کرد: فشار خون در علم پزشكی قاتل بی صدا نامیده می شود. چرا که به سرعت پیشرفت می كند بدون اینكه علائمی داشته باشد. اما وقتی پیشرفت كرد باعث بیماری های قلبی ، مغزی و نارسایی های كلیه می شود كه بسیار خطرناک است.

عضو انجمن جراحان قلب اروپا و آمریکا، افزایش مصرف سیگار و قلیان درکشور را به عنوان یكی دیگر از عوامل خطرناك برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی فاجعه بار خواند وتصریح کرد: متاسفانه امروزه مصرف سیگار و قلیان بین نوجوانان و جوانان بشدت شیوع پیدا كرده است. همه این عوامل نیز باعث شده كه سن سكته های قلبی و تصلب شرایین به شدت کاهش یابد.

ماندگار تصریح کرد: بدون شک این یک زنگ خطر برای جامعه محسوب می شود چرا كه جوانان نیروهای فعال و كاری كشور هستند و افزایش مرگ و میر در این سن، یك زنگ خطر برای کشور است که تمامی مردم و مسئولان باید در این باره بیش از قبل بکوشند.

این جراح قلب و عروق، نقش اطلاع رسانی را در آگاه كردن مردم نسبت به بیماری های قلبی بسیار موثر دانست و گفت: این موضوعی است كه با سلامت و جان مردم سرو كار دارد. بنابراین هرچه مردم بیشتر آگاه شوند بدون شک بهترومفید تر است .درهمین راستا نیز رسانه ها به خصوص صدا و سیما به علت فراگیر بودن وظیفه خطیری بر عهده دارند و باید هشدار ها ، توصیه ها و موارد آموزشی را به مردم ارائه كنند تا جامعه را از خطری كه در پیش رو قرار دارد آگاه كنند.

وی درباره وظایف وزارت بهداشت در این حوزه گفت: وزارت بهداشت متولی سلامت در كشوراست. هر چند اقدام های خوبی تا كنون انجام شده اما بدون شک كافی نیست. به عنوان مثال جمع آوری تنقلات مضر مثل چیپس و پفك و موادی نظیر سوسیس و كالباس از بوفه مدارس قدم بسیار مثبتی بود كه وزارت بهداشت برداشت اما معتقدم جای كار بیشتری همچنان وجود دارد. خانواده ها نیز در آموزش تغذیه سالم به بچه ها نقش موثری دارند .

به گفته ماندگار، بررسی ها نشان می دهد علت حدود نیمی از سكته های مغزی در کشورما تصلب شرایین است . چرا كه عروق در همه جای بدن وجود دارد.

وی اظهار داشت: وقتی عروق دچار گرفتگی می شود بیماری های مختلفی در بدن بروز می كند . بیماری های قلبی به خودی خود عامل سكته های مغزی نیست بلكه تصلب شرایین همانگونه كه منجر به سكته قلبی می شود سكته مغزی را نیزبدنبال دارد.

ماندگار درباره امكانات درمانی كشور در حوزه بیماری های قلبی نیز گفت: ما به اندازه كافی برای درمان بیماری های قلبی ظرفیت داریم. حتی برخی از مراكز درمانی ماکمتراز ظرفیت هایشان كار می كنند چرا كه در این حوزه بیش از حد نیاز بودجه صرف شده و مراكز بسیاری داریم كه حتی خالی از بیمار است. به عبارت دیگر ما در حال حاضر بیمار قلبی كه در نوبت انتظار درمان مانده باشد در كشور نداریم . ضمن اینکه خدمات بهداشتی و درمانی در مورد بیماری های قلبی بسیارزیاد است.

وی ضمن توصیه به مردم برای حفظ سلامتی و اهمیت به این موضوع گفت: پرهیز از مصرف فست فودها ، كاهش مصرف نمک ،كنترل منظم دیابت و فشار خون، ورزش و تحرك بدنی ، حذف سیگار و قلیان از اماكن عمومی و خانواده ها و ارائه آموزش های صحیح تغذیه و زندگی سالم در رسانه ها و اطلاع رسانی مناسب همگی می تواند در كاهش بیماری های قلبی و عروقی موثر باشد.

سومین همایش یکروزه بررسی و ارزیابی اثرات آترواسکلروز (تصلب شرایین) بر روی عروق بدن انسان با عنوان آترودی با همکاری انجمن آترواسکلروز ایران، انجمن سکته مغزی ایران ، انجمن اینترونشنال کاردیولوژی ایران ، انجمن قلب ایران و شرکت سانوفی، ۲۷ آذر ۹۴ در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار می گردد.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


 


نقل از :مهر

کد: 8391 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۶ آذر بازدید: 1255 ساعت: 7:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پزشک هوش مصنوعی اپل چقدر قابل اعتماد است؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۴ فروردين
2 خاطره بازی مهاجرانی با پاک یادت نره ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ بهمن
3 خانواده وزارت جهاد کشاورزی وزیر منتخب خود را معرفی کردند ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
4 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
5 پیگیری قطار سریع السیر تهران مشهد در «ایران امروز» ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
6 چیستی و چرایی شهر سالم ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
7 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
8 تفاهم‌نامه همکاری دانش فنی بومی شرکت پتروشیمی کیان و شرکت پژوهش و فن آوری پتروشیمی امضا شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱ خرداد
9 اهدای جایزه ویژه انجمن مخترعین اروپا به مخترع ایرانی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ ارديبهشت
10 لزوم بهره گیری از سامانه های نظارتی مستقل از سازمان ها و ظرفیت نیروی مردمی در مبارزه با فساد ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۰ شهريور
11 توضیحات حریرچی درباره انتخابات ریاست جمهوری و واکسن کوبایی ایرانی ۱۳۹۹ يکشنبه ۳ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روش‌های دور زدن حس «گرسنگی» برای رژیم و لاغری و کم کردن اشتها، حرف های زیادی و...

  نکاتی در خصوص تغذیه زنان باردار دکتر ربابه شیخ الاسلام تغذیه دوران بارداری را بسیا...

  این ۵ میوه تابستانی ضد سرطان تابستان فصل خوبی برای لذت بردن از میوه‌های خنک کنن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیم لاغری ۱۰ روزه برای آب کردن چربی های اضافه اگر توقع دارید زمانی که رژیم می‌گیرید، آب توی دلتان تکان نخورد و گرسنه نشوید، یعنی یا برای لاغر شدن خیلی مصمم نیستید یا کلا تعریف درستی از رژیم ندارید! سلامتی و زیبایی حق افرادی است که اراده بهتر و قوی‌تری دارند. همین یک میان وعده را بخورید و شکر خدا را کنید این میان وعده را یا در فاصله صبحانه تا ناهار بخورید، یا در فاصله ناهار تا شام.
خوراکی‌های ضد استرس را بشناسید پایگاه خبری لقمه: «غذای راحت»،«غذای آرام بخش»؛ آیا با این دو اصطلاح آشنا هستید؟ فکر می کنید میان این دو نوع غذا چه تفاوتی وجود دارد؟کدام یک می تواند قدری از استرس ها و تشویش های زندگی امروز را کم کند؟
گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.