تغییر آب و هوا سیستم غذایی جهان را تهدید می کند


پایگاه خبری لقمه:طبق یک گزارش جدید بین المللی، دمای گرم تر و تغییر در الگوهای بارش می تواند تهدیدی برای تولید مواد خوراکی، اختلال در سیستم حمل و نقل، و کاهش امنیت مواد غذایی باشد.

به گزارش پایگاه خبریلقمه، کارشناسان مرکز ملی تحقیقات جوی به همراه سازمان امنیت غذایی جهان با انتشار گزارشی هشدار دادند که تغییر آب و هوا احتمالاً تاثیرات مهمی بر امنیت غذایی سراسر جهان، بخصوص مناطق فقیر و مناطق گرمسیری، خواهد داشت.

این گزارش که با مشارکت ۱۹ سازمان دولتی و غیردولتی در ایالات متحده، آرژانتین، بریتانیا و تایلند آماده شده، تاکید دارد که آب و هوای گرم تر و تغییر در الگوی بارش می تواند بر تولید، توزیع و امنیت مواد خوراکی تاثیرگذار باشد.

به گفته یکی از دانشمندان همکار در ارائه این گزارش، «اگر جوامع به مسیر فعلی انتشار بالای گازهای گلخانه ایی ادامه دهند، بدون شک، تغییر آب و هوا، چالش اصلی در تولید و توزیع مواد خوراکی خواهد بود. اما اگر جوامع موجب کاهش انتشار این گازها شوند، تغییرات اقلیمی همچنان عاملی تنش زا در عرصه امنیت خوراکی خواهد بود، اما سایر عواملی نظیر شرایط اجتماعی-اقتصادی هم می توانند مهم باشند.»

تاکید این گزارش، بر شناسایی تاثیرات تغییرات اقلیمی بر امنیت مواد غذایی جهانی تا سال ۲۱۰۰ است. البته محققان این گزارش اذعان می کنند که امنیت غذایی، یعنی توانایی مردم در دستیابی و مصرف مقادیر کافی مواد غذایی سالم و مغذی، تنها تحت تاثیر تغییر آب و هوا نیست، و عواملی نظیر پیشرفت های تکنولوژیکی، افزایش شمار جمعیت، توزیع ثروت، و تغییر در عادات خوراکی هم هست.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


 


نقل از :مهر

کد: 8396 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۶ آذر بازدید: 1619 ساعت: 12:25 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پرآبی ایران‌ یک توهم است؛ تهران فقیرترین استان از نظر آب ۱۴۰۴ جمعه ۲۵ مرداد
2 گزارش حاشیه‌ساز حسینی‌بای از آبفای تهران و توضیحاتی درباره آن ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
5 تغییر روند تأمین آب تهران؛ افزایش وابستگی به منابع زیرزمینی ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير
6 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
8 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
9 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  وقتی انگور می‌خورید، حتماً هسته‌اش را بجوید روغن هسته انگور ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی نس...

  پیشگیری از سرطان با نان سبوس دار با وجودی که نان های سبوس دار نسبت به نان های بدون ...

  تغذیه در پیاده‌ روی اربعین پایگاه خبری لقمه: به دلیل وجود برخی بیماری‌ها در ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با اشتها و گرسنگی کاذب چه کنیم؟ انرژی‌تان پایین آمده، شکمتان به سر و صدا افتاده است و اخلاقتان هم از یک فرد مهربان و دوست‌داشتنی به فردی عصبی و تندمزاج تبدیل شده‌. گرسنگیتان تبدیل به عصبانیت شده است. این اتفاق برای همه ما افتاده است و می‌دانیم که اصلاً وضعیت خوبی نیست.
دم‌كردنی محبوب ایرانی‌ها برای خیلی از ما ایرانی‌ها همیشه نوشیدن یك فنجان چای گرم بسیار دلچسب است؛ اما در سرمای دومین ماه پاییزی این لذت چند برابر می‌شود. البته نوشیدنی‌های گرم و سرد زیادی وجود دارد كه می‌توانیم در فرصت‌های مختلف از آنها استفاده كنیم ولی ایرانی‌ها از روزگاران قدیم به چای علاقه بیشتری داشته‌اند. شاید دلیلش این باشد كه چای یك نوشیدنی شرقی است.
نان‌های رژیمی هم چاق می‌كند این روزها وقتی برای خرید نان به برخی از نانوایی‌های فانتزی سری می‌زنیم، با انواع مختلفی از نان‌های حجیم یا نازك و ترد شده‌ای كه حاوی سبوس یا دانه‌هایی چون كنجد، شاهدانه، زیره، مغز آفتابگردان، جو، چاودار یا برخی سبزیجات خشك هستند، مواجه می‌شویم.
استخوان و پوست گاو و پاستیل های خوشمزه استخوان و پوست گاو ، ژلاتین می شود و بعد پاستیل و سووال های فراوان که آیا پاستیل ها برای استخوان و مفاصل خوب است و اصلا ارزش تغذیه ای دارد یا نه؟