زمزمه آزادسازی قیمت روغن نباتی


پایگاه خبری لقمه: پس از آزادسازی قیمت بلیط هواپیما که نابسامانی و فروش بلیط با قیمت‌های نجومی را به همراه داشت،بحث‌هایی در مورد آزادسازی قیمت‌ در بخش‌های دیگر اقتصاد از جمله کالاهای اساسی مانند روغن نباتی و همچنین ماکارونی در حال پیگیری است.

به گزارش پایگاه خبریلقمه، در حالی که آزادسازی قیمت بلیط هواپیما طی روزهای اخیر باعث ایجاد برخی گران‌فروشی‌ها در این بخش شد، برخی بحث‌ها از پیگیری آزادسازی قیمت در بخش‌های دیگر حکایت دارد که در این میان، آزادسازی قیمت برخی کالاهای اساسی مانند روغن نباتی و همچنین ماکارونی به طور جدی‌تری مطرح است.

آزادسازی قیمت روغن نباتی در شرایطی مطرح است که این محصول جزو کالاهای اساسی به شمار رفته و اصولاً کنترل قیمت کالاهای اساسی توسط دولت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در عین حال، فراز و نشیب‌هایی که قبلاً در قیمت‌گذاری روغن نباتی وجود داشته و نابسامانی‌هایی که در برخی مقاطع در این زمینه به وجود آمده، حساسیت نرخ‌گذاری در این بخش را چند برابر می‌کند.

* با آزادسازی قیمت‌ها، اقشار کم درآمد مجبور به خرید روغن بی کیفیت می‌شوند

به گزارش پایگاه خبریلقمه، نادر قاضی پور، عضو کمیسیون صنایع مجلس در این مورد به خبرنگار فارس می‌گوید: در ایران 5 نوع کالای اساسی شامل نان، برنج، قند و شکر، گوشت و روغن نباتی توسط دولت قیمت‌گذاری می‌شود تا فشار زیادی از محل قیمت این محصولات به اقشار کم درآمد وارد نشود.

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر بحث آزادسازی قیمت روغن نباتی مطرح شده و تولیدکنندگان این موضوع را پیگیری می‌کنند. اگر این اتفاق بیفتد کم درآمدها مجبور به خرید روغن بی کیفیت خواهند بود.

قاضی پور معتقد است: وزیر صنعت باید نظارت بیشتری بر قیمت کالاهای اساسی داشته باشد و از تکرار تجربه‌های ناموفق قبلی در بخش‌هایی مانند روغن نباتی جلوگیری کند.

این عضو کمیسیون صنایع همچنین در تذکری کتبی به وزیر صنعت از وی خواست تا از آزادسازی قیمت برخی کالاهای اساسی از جمله روغن نباتی جلوگیری کند.

* زمزمه آزادسازی قیمت ماکارونی

در کنار بحث آزادسازی قیمت روغن نباتی، تولیدکنندگان ماکارونی نیز در تلاش برای آزادسازی قیمت محصولات خود هستند.

قاضی پور در این مورد نیز به فارس می‌گوید: قیمت تمام شده هر کیلو ماکارونی 2200 تومان است اما تولیدکنندگان این محصول را به قیمت 3800 تومان عرضه می‌کنند و در حال حاضر هم محصولشان را گران عرضه می‌کنند.

موضوع آزادسازی قیمت کالاها در حالی توسط فعالان بخش خصوصی و برخی مسئولان دولتی پیگیری می‌شود که نظارت دقیقی بر عملکرد عرضه کنندگان کالا و خدمات وجود ندارد و حتی در برخی موارد نیز انحصار موجود در بازار مانع از رقابتی شدن قیمت‌ها می‌شود که در نهایت به نفع مصرف کنندگان نخواهد بود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :foodna

کد: 8406 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر بازدید: 1837 ساعت: 10:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 قیمت اقلام و خدمات در ماه رمضان و شب عید/ ضوابط فعالیت رستوران ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
4 چرایی نوسانات قیمت دام در روزهای اخیر/قیمت‌ها مصنوعی تغییر کرده است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
6 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
7 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
8 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
10 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
11 اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  فواید خوردن ماهی در دوران بارداری برای کودک یک کارشناس تغذیه، برای پیشگیری از حالت تهوع در درو...

  تغذیه برای سلامت ریه ویتامینA، ویتامینD، ویتامینE، ویتامینC و همچنین وی...

  سیگار و فست‌فودها از عوامل افزایش ابتلا به سرطان هستند دبیر اجرایی كنگره بین‌المللی هم‌اندیشی سرطان دانشگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین روش پخت موادغذایی کدام است؟ پایگاه خبری لقمه: پختن نه تنها مزه، بو و ظاهر مواد غذایی را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند قابلیت هضم آنها را نیز افزایش دهد، البته به شرط آن که روش مناسب پخت رعایت شود.
چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
نگاهی به غذا و تغذیه از منظر اسلامی این مقاله توسط مصطفی آخوندی،عضو هیاءت علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی نگاشته شد که در صفحه 175 نشریه حصون در بهار 1387 منتشر شده است.
در هفته چقدر گوشت قرمز بخوریم؟ یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: مصرف بالای گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده که همبرگر و کالباس شامل آن می‌شود می‌تواند از علل ایجاد سرطان روده باشد. حتی گوشت قرمز دودی یا نمک‌سود هم باعث ایجاد مواد سرطان‌زا می‌شود.