زمزمه آزادسازی قیمت روغن نباتی


پایگاه خبری لقمه: پس از آزادسازی قیمت بلیط هواپیما که نابسامانی و فروش بلیط با قیمت‌های نجومی را به همراه داشت،بحث‌هایی در مورد آزادسازی قیمت‌ در بخش‌های دیگر اقتصاد از جمله کالاهای اساسی مانند روغن نباتی و همچنین ماکارونی در حال پیگیری است.

به گزارش پایگاه خبریلقمه، در حالی که آزادسازی قیمت بلیط هواپیما طی روزهای اخیر باعث ایجاد برخی گران‌فروشی‌ها در این بخش شد، برخی بحث‌ها از پیگیری آزادسازی قیمت در بخش‌های دیگر حکایت دارد که در این میان، آزادسازی قیمت برخی کالاهای اساسی مانند روغن نباتی و همچنین ماکارونی به طور جدی‌تری مطرح است.

آزادسازی قیمت روغن نباتی در شرایطی مطرح است که این محصول جزو کالاهای اساسی به شمار رفته و اصولاً کنترل قیمت کالاهای اساسی توسط دولت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در عین حال، فراز و نشیب‌هایی که قبلاً در قیمت‌گذاری روغن نباتی وجود داشته و نابسامانی‌هایی که در برخی مقاطع در این زمینه به وجود آمده، حساسیت نرخ‌گذاری در این بخش را چند برابر می‌کند.

* با آزادسازی قیمت‌ها، اقشار کم درآمد مجبور به خرید روغن بی کیفیت می‌شوند

به گزارش پایگاه خبریلقمه، نادر قاضی پور، عضو کمیسیون صنایع مجلس در این مورد به خبرنگار فارس می‌گوید: در ایران 5 نوع کالای اساسی شامل نان، برنج، قند و شکر، گوشت و روغن نباتی توسط دولت قیمت‌گذاری می‌شود تا فشار زیادی از محل قیمت این محصولات به اقشار کم درآمد وارد نشود.

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر بحث آزادسازی قیمت روغن نباتی مطرح شده و تولیدکنندگان این موضوع را پیگیری می‌کنند. اگر این اتفاق بیفتد کم درآمدها مجبور به خرید روغن بی کیفیت خواهند بود.

قاضی پور معتقد است: وزیر صنعت باید نظارت بیشتری بر قیمت کالاهای اساسی داشته باشد و از تکرار تجربه‌های ناموفق قبلی در بخش‌هایی مانند روغن نباتی جلوگیری کند.

این عضو کمیسیون صنایع همچنین در تذکری کتبی به وزیر صنعت از وی خواست تا از آزادسازی قیمت برخی کالاهای اساسی از جمله روغن نباتی جلوگیری کند.

* زمزمه آزادسازی قیمت ماکارونی

در کنار بحث آزادسازی قیمت روغن نباتی، تولیدکنندگان ماکارونی نیز در تلاش برای آزادسازی قیمت محصولات خود هستند.

قاضی پور در این مورد نیز به فارس می‌گوید: قیمت تمام شده هر کیلو ماکارونی 2200 تومان است اما تولیدکنندگان این محصول را به قیمت 3800 تومان عرضه می‌کنند و در حال حاضر هم محصولشان را گران عرضه می‌کنند.

موضوع آزادسازی قیمت کالاها در حالی توسط فعالان بخش خصوصی و برخی مسئولان دولتی پیگیری می‌شود که نظارت دقیقی بر عملکرد عرضه کنندگان کالا و خدمات وجود ندارد و حتی در برخی موارد نیز انحصار موجود در بازار مانع از رقابتی شدن قیمت‌ها می‌شود که در نهایت به نفع مصرف کنندگان نخواهد بود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :foodna

کد: 8406 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر بازدید: 2313 ساعت: 10:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
4 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
6 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
7 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
8 قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
9 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
10 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
11 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  طب سنتی درباره ماهی چه می‌گوید؟ در طب سنتی توصیه می‌شود همراه ماهی برخی مواد غذایی...

  میوه‌ها و سبزیجات را چگونه سالم نگهداریم؟ سبزی‌ها و میوه‌ها به دلیل برخورداری از انواع ویتام...

  باز هم بشنوید از خطرات اضافه وزن! تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد نوجوانانی ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چطور از میوه‌های عید نگه‌داری کنیم؟ معمولا در ایام عید مردم اقدام به خرید میوه به مقدار زیاد می‌کنند و حتی میوه 13 روز عید را خریداری می‌کنند پس رعایت نکات لازم برای نگه‌داری آنها ضروری است.
گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!
آنچه باید درباره خوراک مرغ بدانید آیا جگر مرغ حاوی هورمون است؟ پوست مرغ باعث افزایش موهای زائد می‌شود؟ مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماری‌های التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟ این‌كه می‌گویند پای مرغ باعث غضروف‌سازی می‌شود، صحت دارد؟ اصلا چرا كارشناسان تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورده‌های جانبی طیور را زیاد توصیه نمی‌كنند؟
خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها تحقیقات نشان می دهد که خوردن فیبر بیشتر با سلامت بهتر روده و باکتری های مضر کمتر در روده مرتبط است.