بوی سیب زمینی کبابی، شادی آور است


دانشمندان دریافتند بویی که از غذا به ویژه سیب زمینی در حین روند پخت و پز آزاد می‌شود، می‌تواند خاطرات مثبت را در مغز انسان زنده کند

به گزارش لقمه، محققان کشف کردند که بوی سیب زمینی کباب شده انسان را خوشحال تر می‌کند.

در بخشی از این مطالعه، محققان به شرکت کنندگان سیب زمینی کباب شده که به مدت یک ساعت در درجه حرارت 140 درجه سانتی گراد در فر کباب شده بود، دادند و از آنها سوال کردند که آیا این سیب زمینی موجب برانگیخته شدن احساسات در آنها می‌شود یا خیر.

دکتر آوینش کانت که سرپرستی این گروه تحقیقاتی را بر عهده داشت، گفت: رایحه‌های غذا و تشخیص آنها بر روی عملکرد مغز اثر می‌گذارند و دانشمندان به تازگی شروع به مطالعه این رایحه و اثرات آن بر انسان کرده‌اند.

این مطالعه به بررسی علل بروز احساسات انسان‌ها در هنگام پخت غذا می‌پردازد .

مغز انسان به طور ناخودآگاه مولفه‌های رایحه سیب زمینی را که در جریان روند کباب شدن ایجاد می‌شود، تشخیص می‌دهد.

این خاطره بسته به تجربه‌ای که در زمان خوردن اولین سیب زمینی کباب شده ایجاد می‌شود، درست می‌شود.

در این مطالعه اکثر افراد در هنگام استشمام بوی سیب زمینی کباب شده، خاطره‌ای مثبت از پدر بزرگ یا مادر بزرگ دوست داشتنی خود و یا صرف شام با خانواده را به یاد آوردند.

تصور می‌شود که این رایحه‌ها تنها در درجه حرارت‌های بالا همچون 130تا 140 درجه سانتی گراد آزاد می‌شوند.

محققان دریافتند که قرار دادن سیب زمینی در مایکروفر برای 15 دقیقه‌، زمان کافی برای آزاد شدن مولفه‌های بوی سیب زمینی نیست.

سیمون بال، یکی دیگر از اعضای این گروه تحقیقاتی گفت: ترکیب مولفه‌های رایحه یک سیب زمینی کباب شده می‌تواند مرکز احساس را در مغز فعال کند.


نقل از :ایرنا

کد: 905 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۳ فروردين بازدید: 2887 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
3 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
4 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
5 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 بی نیازی از واردات بذر سیب زمینی بعد از 70 سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
7 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
8 تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
9 محدودیت صادرات سیب درختی و پرتقال رفع شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين
10 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
11 صادرات سیب و پرتقال در اسفندماه محدود شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عادت‌های ضدسلامت در تعطیلات عید متاسفانه بیشتر ما ایرانی‌ها آن‌طور که باید از تعطی...

  ۸ نکته اعجاب‌انگیز نوشیدن چای به‌تازگی پژوهشی توسط استرالیایی‌ها انجام شده که بی...

  غذاهای عضله آور برای مردان بسیاری از افراد با وجود ورزش های مستمری که انجام م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت