بوی سیب زمینی کبابی، شادی آور است


دانشمندان دریافتند بویی که از غذا به ویژه سیب زمینی در حین روند پخت و پز آزاد می‌شود، می‌تواند خاطرات مثبت را در مغز انسان زنده کند

به گزارش لقمه، محققان کشف کردند که بوی سیب زمینی کباب شده انسان را خوشحال تر می‌کند.

در بخشی از این مطالعه، محققان به شرکت کنندگان سیب زمینی کباب شده که به مدت یک ساعت در درجه حرارت 140 درجه سانتی گراد در فر کباب شده بود، دادند و از آنها سوال کردند که آیا این سیب زمینی موجب برانگیخته شدن احساسات در آنها می‌شود یا خیر.

دکتر آوینش کانت که سرپرستی این گروه تحقیقاتی را بر عهده داشت، گفت: رایحه‌های غذا و تشخیص آنها بر روی عملکرد مغز اثر می‌گذارند و دانشمندان به تازگی شروع به مطالعه این رایحه و اثرات آن بر انسان کرده‌اند.

این مطالعه به بررسی علل بروز احساسات انسان‌ها در هنگام پخت غذا می‌پردازد .

مغز انسان به طور ناخودآگاه مولفه‌های رایحه سیب زمینی را که در جریان روند کباب شدن ایجاد می‌شود، تشخیص می‌دهد.

این خاطره بسته به تجربه‌ای که در زمان خوردن اولین سیب زمینی کباب شده ایجاد می‌شود، درست می‌شود.

در این مطالعه اکثر افراد در هنگام استشمام بوی سیب زمینی کباب شده، خاطره‌ای مثبت از پدر بزرگ یا مادر بزرگ دوست داشتنی خود و یا صرف شام با خانواده را به یاد آوردند.

تصور می‌شود که این رایحه‌ها تنها در درجه حرارت‌های بالا همچون 130تا 140 درجه سانتی گراد آزاد می‌شوند.

محققان دریافتند که قرار دادن سیب زمینی در مایکروفر برای 15 دقیقه‌، زمان کافی برای آزاد شدن مولفه‌های بوی سیب زمینی نیست.

سیمون بال، یکی دیگر از اعضای این گروه تحقیقاتی گفت: ترکیب مولفه‌های رایحه یک سیب زمینی کباب شده می‌تواند مرکز احساس را در مغز فعال کند.


نقل از :ایرنا

کد: 905 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۳ فروردين بازدید: 3088 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
4 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
5 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
6 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
8 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
9 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مسمومیت غذایی و 7 منبع احتمالی آن مسمومیت‌های غذایی ممکن است تا چند هفته بعد از مصرف...

  مراقب باشید سرطان نخورید... زندگی ماشینی و مدرن و نداشتن دقت كافی برای تهیه غذ...

  چگونه با تغذیه مناسب به جنگ سرطان برویم؟ هیچ ماده غذایی واحدی نمی‌تواند خطر سرطان را کاهش د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پیشنهادهای کم‌حجم و پرکالری برای لاغرها متاسفانه برخی از افراد برای افزایش وزن غذاهای پرکالری، چرب ولی بدون ارزش تغذیه‌ای مصرف می‌کنند ولی بعد از مدتی که به وزن دلخواه رسیدند، دچار مشکلات فراوانی می‌شوند.
چرا خانم ها نباید آب پرتقال بخورند؟ بی اختیاری ادراری یعنی این که ناخودآگاه از بدن فرد ادرار خارج می شود. این مسئله به خصوص در زمان خنده، سرفه، تشنج یا ورزش کردن اتفاق می افتد. در اکثر موارد فرد قبل از این که به دستشویی برسد خود را خیس کرده است.
خواص انواع آب‌میوه و سبزیجات آب میوه ها و سبزیجات نه تنها بسیار خوش‌طعم، لذیذ و نشاط‌آور بوده، بلكه باعث ایجاد انرژی و حس جوانی می‌شوند.
آیا بالون معده در درمان چاقی موثر است؟ یک فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد با تاکید بر اینکه:« گذاشتن بالون یک روش موقتی برای کاهش وزن است.» خاطرنشان کرد:« تمامی تبلیغات در مورد بالون معده به عنوان یک روش آسان برای درمان چاقی گمراه کننده هستند.»