588 روستا در استان کرمان با کمبود آب مواجه هستند


پایگاه خبری لقمه: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان گفت: 588 روستا در استان با کمبود آب مواجه هستند و در این روستاها علی رغم اقداماتی که صورت گرفته، منابع آبی را از دست داده ایم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، «علی رشیدی» صبح امروز 29 خردادماه در نشست خبری با بیان اینکه هفته اول تیرماه با عنوان "هفته صرفه جویی در مصرف آب" نامگذاری شده، اظهار کرد: صرفه جویی باید در سطح استان و کشور خشک ما به صورت یک فرهنگ عمومی در بیاید و مختص یک هفته نیست.

 

وی افزود: امروز هیچ منبع با ارزش و پایداری مانند آب نیست و با توجه به اینکه مهم ترین و باارزش ترین منابعی که در اختیار بشر قرار دارد، آب است. باید قدر این کالای با ارزش و منبع حیاتی را همه بدانند.

 

رشیدی تصریح کرد: سفره های آب زیرزمینی به عنوان ذخایر آب جهان در حال از دست دادن ظرفیت خود هستند و خشکی سفره ها عواقب بسیار بدی را از خشکی و کمبود منابع آب، فرونشست زمین، آلودگی آب ها، شور شدن آب های زیرزمینی، ایجاد فلزات سنگین و ... را به دنبال دارد.

 

وی بیان کرد: میانگین مصرف آب آشامیدنی برای هر فرد در شبانه روز در دنیا 142 لیتر و در ایران حدود 256 لیتر است و این در حالی است که سرانه آب تجدید شونده در دنیا 7 هزا و 600 مترمکعب در سال به ازای هر فرد و در ایران این سرانه به 1700 مترمکعب کاهش یافته است.

 

مدیرعامل آبفار استان کرمان اظهار کرد: متاسفانه مقدار آبی را که در اختیار داریم، بد مصرف می کنیم، به ویژه در بخش کشاورزی واقعا مصارف بی رویه است و بیش از 92 درصد آب در این بخش مصرف می شود.

 

وی افزود: قیمت بسیار پایین آب باعث نابسامانی هایی در مصرف شده و وقتی قیمت آب برای کشاورزی صفر است، هر محصولی کشت شود، سودآور بوده و متاسفانه محصولاتی کشت می شود که آب بیشتری مصرف می کنند.

 

رشیدی گفت: کمبود آب در استان کرمان به ویژه در جنوب و شرق استان که بافت اجتماعی منازل خانه باغ است، موجب شده برخی اهالی مناطق از انشعابات غیرمجاز برای تامین آب باغات و فضای سبز استفاده کنند و یا مصرف بی رویه داشته باشند.

 

وی تصریح کرد: در بسیاری از روستاهای جنوب و شرق استان بیش از دو برابر مصرف، آب تولید می کنیم اما باز هم با کمبود آب مواجه هستند.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان بیان کرد: بیش از 5 هزار و 900 روستا در استان داریم که 2 هزار و 700 روستا بالای 20 خانوار هستند و بسیاری از آنها با مشکل آب آشامیدنی مواجه هستند.

 

وی افزود: 42 درصد جمعیت استان روستایی و یک میلیون و 260 هزار نفر در روستاها ساکن هستند که دولت باید به صورت ویژه برای جمعیت سنگین روستایی برنامه ریزی کند.

 

رشیدی اظهار کرد: سالانه تعداد زیادی پروژه آبرسانی به روستاها در سطح استان اجرا می کنیم و سال قبل در راستای اقتصاد مقاومتی تامین آب آشامیدنی 513 روستا را در استان انجام داده ایم و بیش از یک هزار و 159 کیلومتر لوله گذاری در روستاها در این پروژه ها انجام شده است.

 

وی اعتبار این پروژه ها را بیش از 140 میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: در این پروژه ها بیش از 85 مخزن ذخیره آب در روستاها ساخته و بیش از 60 حلقه آب حفر و تجهیز شده است.

 

رشیدی تصریح کرد: 588 روستا در استان با کمبود آب مواجه هستند و در این روستاها علی رغم اقداماتی که صورت گرفته، منابع آبی را از دست داده ایم و پیگیر هستیم ببینیم می توانیم منابع جدید برای آنها پیدا کنیم.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان گفت: قبلا 900 روستا در استان به وسیله تانکر آبرسانی می شد که با اجرای پروژه ها در سال گذشته، این عدد به 546 روستا کاهش پیدا کرده اما پیش بینی می کنیم این تعداد در تابستان، با توجه به کمبودهایی که خواهیم داشت، مجددا به 700 روستا افزایش پیدا کند.

 

وی با اشاره به اینکه 265 روستا داریم که با شوری آب مواجه هستند، افزود: بخش قابل قبولی از مشکلات آب روستاهای استان با بارش های امسال حل شده و کاهش تعداد روستاهایی که با تانکر آبرسانی می شدند، نشان می دهد بخشی از مشکلات حل شده است.

 

رشیدی در ادامه تصریح کرد: 18 هزار کیلومتر شبکه آبرسانی باید نگهداری شود و تا این لحظه هیچگونه هزینه تعمیر و نگهداری برای شرکت های آب و فاضلاب روستایی در نظر گرفته نشده است.

 

وی بیان کرد: یک هزار و 850 مورد منبع تامین آب در استان کرمان داریم که نیاز به مراقبت و اعتبار ویژه دارد و با مشکل شدید کمبود منابع در بحث تعمیر پمپ ها و استفاده مجدد از آنها هستیم.

 

رشیدی در ادامه گفت: بیش از 15 آزمایشگاه در سطح استان کرمان داریم که کیفیت و سلامت آب را کنترل می کنند.

 

وی با اشاره به اینکه شاخص بهر مندی از آب در کشور 76 درصد و در استان کرمان 67 و نیم درصد است، بیان کرد: در دولت یازدهم خدمات خاص و ویژه ای در استان کرمان در بخش آب صورت گرفته و طرح همیاران آب کمک زیادی به این بخش کرده و توانستیم مقدار قابل قبولی از آب های موجود را حفظ کنیم.

 

مدیرعامل آبفار استان کرمان اظهار کرد: در سال جاری و در راستای پروژه های اقتصاد مقاومتی، آبرسانی به 230 روستا را در دستور کار داریم و امیدواریم با اجرای این طرح، مشکلات روستاها را حل کنیم.

 

وی افزود: بحرانی ترین بخش در حال حاضر در کشور، آب است و نیاز است خیّران، مسوولان و همه کسانی که می توانند به کمک شرکت های آب و فاضلاب روستایی برای تامین آب بیایند و همچنین در زمینه تعمیر و نگهداری شبکه همکاری کنند.

 

رشیدی با شاره به همکاری معین های اقتصادی استان کرمان با شرکت آبفار بیان کرد: قرار شده بنیاد برکت که در شهرستان راور فعالیت می کند، 2 میلیارد تومان برای تامین آب روستاهای شهرستان کمک کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10362 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ خرداد بازدید: 2179 ساعت: 12:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
3 وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
4 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
5 «آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
6 ۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
7 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
8 سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تایید کرد ۱۴۰۳ شنبه ۱۴ مهر
9 جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
10 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
11 چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سبزیجات سبز ژن سرطان را از بین می‌برند مطالعات نشان می‌دهد مصرف سبزیجات سبز می‌تواند در ج...

  چگونه غذایمان را اشتها آورتر کنیم؟ رنگ نارنجی هویج در کنار سرخی گوجه‌فرنگی با سبزی خی...

  خواص هشت میوه شیرین مصرف میوه تاثیر بسیار زیادی بر سلامت کلی بدن و جذب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت