اثر چای سبز وسیاه بر هلیکوباکترپیلوری عامل زخم های معده


پایگاه خبری لقمه: گیاه کاملیا سیننسیس که چای را از آن به دست می آورند 5000 سال پیش شناخته شد و برگ آن در معالجه بیماران مورد استفاده قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  اولین گزارش ها در مورد اثر ضد میکروبی چای به کار گیری آن جهت پیشگیری از تیفوئید بود.عصاره چای باعث مرگ یا ممانعت از رشد باکتری های بیماری زا می شود و غلظتی از چای مود در یک فنجان(3 میلی گرم در میلی لیتر)قادر به از بین بردن استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین است.

پلی فنل های برگ سبز چای بر رشد اشرشیا کلی،استرپتو کوک و استافیلوکوکوس اورئوس نیز اثر مهاری دارند.همچنین صاره های چای سبز و سیاه مانع از رشد و تشکیل بیو فیلم انتروباکتریاسه ها می شوند.همچنین عصاره های چای بر ضد گو نه های کلستریدیوم،باکتری های بیماری زا گیاهی مانند اروینیا و گونه های سودوموناس فعال هستند.اپی گالوکتچین موجود در چای هم چنین فعالیت تتراسایکلین را بروی استافیلوکوک ها افزایش می دهد.

 

هلیکوباکتر پیلوری،باکتری گرم منفی مارپیچ و میکروآئروفیل است.تنها محل شناخته شده زندگی این باکتری بیماری زا مخاط معده است و در ایجاد التهاب معده،بیماری زخم معده و سرطان معده دخالت دارد.زمانی که هلیکو باکتر پیلوری وارد معده شود،به لایه مخاطی که پی اچ 4 تا 6.5 دارد،مهاجرت  می کند.این میکروارگانیسم اوره آز مثبت است وباعث تولید آمونیاک و بی کربنات قلیایی از اوره می شود.هلیکو باکتر پیلوری در مخاط جدار معده نیمی از افراددنیا و در معده 80 در صد افراد بزرگسال کشورهای در حال تو سعه وجود دارد.

 

کاربرد چای به هر دو صورت چای سیاه و سبز باعث مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری و ممانعت از فعالیت و تولید اوره آز توسط آن شد.

 

در این مطالعه غلظت 4.5 میلیگرم در میلی لیتر از عصاره چای سیاه و 3.5 میلی گرم در میلی لیتر از عصاره چای سبز باعث توقف رشد این باکتری در شرایط آزمایشگاهی شد.دلیل این اختلاف می تواند وجود مقدار زیادتری از کاتچین ها در چای سبز نسبت به چای سیاه است.ملکول های کاتچینی از مواد موثر ممانعت کننده از رشد هلیکوباکتر پیلوری بوده و از طرفی قادر به مهار اوره آز توسط آن هستند.

 

دانشمندان دریافتند که آمونیاک ایجاد شده از اوره توسط آنزیم اوره آز برای جلوگیری از هضم باکتری ها در شیره معده ضرورت دارد.پس با رسیدن این غلظتاز مواد موثرضد میکروبی موجود در چای به خصوص کاتچین ها به مخاط جدار معده که پناهگاه هلیکوباکتر است،میتوان رشد این میکروارگانیسم را در موجود زنده نیز متوقف ساخت.

 

نتیجه گیری:

هلیکوباکتر از عوامل اصلی التهاب و زخم معده و مهمتر از آن سرطان معده،با اثر آن بر ممانعت از رشد هلیکو باکترپیلوری و مهار تولید و فعالیت اوره آز توسط این باکتری رابطه مستقیم دارد.هم چنین مصرف چای خطر سرطان معده را کاهش می دهد.همچنین چای سبز از التهاب فعال و مزمن دستگاه گوارشی جلوگیری می کند و از خطر سرطان های تحتانی معده می کاهد.

 

تهیه کننده: سارا حاج قاسم صابون پز

منابع:

1. Balentine DA, Wiseman SA, Bouwens LC. The chemistry of tea flavonoids. Crit Rev

Food Sci Nut 1997 Dec; 37(8): 693-704

2. Graham HN. Green tea composition,consumption, and polyphenol chemistry. Prev

Med 1992 May; 21(3): 334-50

3. Hamilton-Miller JM. Antimicrobial properties of tea (Camellia sinensis L).Antimicrob Agents Chemother 1995 Nov;39(11): 2375-7

4. Toda M, Okubo S, Hara Y, Shimamura T.Antibacterial and bactericidal activities of tea

extracts and catechins against methicillin resistant Staphylococcus aureus. Nippon

Saikingaku Zasshi 1991 Sep; 46(5): 839-45

5. An BJ, Kwak JH, Son JH et al. Biological and antimicrobial activity of irradiated green

tea polyphenols. Food Chem J 2004; 88(4):549-55

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10566 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي بازدید: 7469 ساعت: 2:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خطر سحری نخوردن چیست؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۹ فروردين
2 روش‌های خانگی برای درمان زخم دهان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
3 10 گیاه دارویی بومی ایران برای درمان سوختگی را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان
4 روش هایی برای درمان سریع گلودرد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۶ مهر
5 تکسین دردهای روماتیسمی با مصرف این دمنوش ها ۱۳۹۶ پنج شنبه ۶ مهر
6 سلامت میوه‌های خشک تضمین نمی‌شود/انتقال بیماری هپاتیت و ایدز ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور
7 رابطه زخم های بد دهانی با سرطان ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ شهريور
8 خسارت نماتد زخم ریشه در باغ‌های چای رو به گسترش است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
9 درمان زخم معده و تقویت آن با گیاه شنگ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
10 آلوئه ورا در درمان و بهبود جای زخم‌های آکنه موثر است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در خرید پسته به این نکات توجه کنید امان از آن زمانی که مسئولیت خرید آجیل را به شما مح...

  مصرف نابجای ویتامین C و d نارسایی کلیه را به همراه دارد مصرف مداوم و بیش از حد ویتامینهای C و d سبب بروز ا...

  سبزی های ضد سرطان تحقیقات جدید در آمریکا نشان می‌دهد که گروهی از سبز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یک رژیم غذایی موثر فقط در 4 کلمه! برخلاف ملیت غربی‌اش، با ریزه‌کاری‌هایی که بیشتر شرقی است به مقوله غذا خوردن و رژیم گرفتن نگاه کرده است.
چگونه غذا بخوریم تا سالم بمانیم شاید دیده و یا شنیده اید كه افرادى با داشتن سرمایه ى بسیار و بهره مندى از همه گونه امكانات رفاهى و استفاده از انواع غذاهاى رنگارنگ ، از نعمتى بزرگ یعنى سلامتى محرومند و به همین دلیل از زندگى خود لذتى نمى برند! و بالعكس افرادى با خوردن غذایى معمولى و ساده در كمال صحت و سلامت عمرى طولانى مى كنند و از زندگى خود لذت مى برند. به راستى رمز و راز سلامتى در چیست ؟
مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی پایگاه خبری لقمه: بسیار شنیده ایم که یکی از جذابیت های ایران برای گردشگران خارجی، بویژه اروچایی ها غذای ایرانی است اما این همه ماجرا نیست و رسانه های غربی به مزایا و معایب غذاهای ایرانی از منظر گردشگران پرداخته اند.
40 نکته تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و عرضه غذا بنا بر اعلام متخصصان سلامت، شرط اصلی سالم زیستن برخورداری از تغذیه صحیح است و تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. به این معنی که به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن در غذای روزانه استفاده کرده و این میزان نیاز نیز انواع مختلف مواد غذایی در بر گیرد.