دانش تغذیه ای شما چه قدر است؟(2)


پایگاه خبری لقمه: برای اینكه بفهمید اطلاعات تغذیه ای شما چه قدر است تست های جالب زیر را مطالعه بفرمایید. شما احتمالا حداقل یك یا دو مطلب تازه را یاد میگیرید!!

1.درست یا غلط؟

 

برای از دست دادن نیم كیلوگرم وزن،باید ٣٥٠٠كالری بسوزانید

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  درست. برای از دست دادن ٠.٥كیلوگرم از توده چربی(نه توده عضلانی و آب)، باید حدود ٣٥٠٠كالری بسوزانید. برای این كار شما باید كالری روزانه دریافتی تان را كم كنید و فعالیت بدنی تان را افزایش دهید. مطالعات نشان می دهد بهترین استراتژی مجموع دو عمل گفته شده برای كاهش حدود ٥٠٠كالری كمتر از حالت عادی است. این روش باعث كاهش نیم كیلوگرم از وزن در هفته می شود. كاهش وزن با شدت بیشتر و سریعتر غیرموثر بوده و باعث بازگشت وزن از دست رفته می شود.

 

٢.درست یا غلط؟ 

كربوهیدرات،چربی و پروتئین سهم برابری از كالری روزانه دارند.

غلط.هر گرم كربوهیدرات و پروتئین ٤كالری و هر گرم چربی ٩كالری به ما انرژی می دهند. الكل نیز به ازای هر گرم ٧ كالری انرژی تولید میكند. این بدان معناست غذایی كه حاوی چربی بیشتر است دوبرابر نسبت به كربوهیدرات و پروتئین انرژی وارد بدن میكند. یك رژیم سالم باید هرسه ماده ذكر شده را داشته باشد زیرا هركدام از عملكردهای حیاتی در بدن برخوردار است. سهم كربوهیدرات و پروتئین دو سوم از دریافت روزانه و مابقی از چربی می باشد. 

 كربوهیدرات ها به اندازه ای كه بسیاری از مردم فكر میكنند هم مضر نیستند. درواقع قندها سوخت اصلی سلول های شما هستند. آنها باید نیمی از كالری رژیم غذایی شمارا شامل شوند. البته ترجیح بر كربوهیدرات های سودمند مثل میوه و سبزیجات تازه،غلات كامل مثل كورن فلكس صبحانه و دانه ها.

اما كربوهیدرات های ساده تصفیه شده از قبیل نان سفید،سودا و شكر جز آن دسته ای هستند كه باید محدود شوند.

 

٣.درست یا غلط؟

كالری اضافی به دست آمده از مصرف چربی راحتتر از بقیه انواع كالری در بدن ذخیره می گردند.

درست.چربی اضافی مصرفی به راحتی به شكل بافت چربی در بدن ذخیره می شوند.اما پروتئین و كربوهیدرات اضافی برای ذخیره شدن نیاز به تبدیل شدن به مواد دیگر در كبد دارند. تنها ٣٪‏ از كالری حاصل از چربی صرف روند زخیره سازی میشود. این درحالیست كه ٢٣٪‏ از كالری حاصل از پروتئین و كربوهیدرات صرف این فرایندها میشود.

و مردم تمایل به پرخوری غذاهای پرچرب دارند. علت آن است كه غذاهای حاوی درصد بالای چربی درعین حال دارای اندازه كوچك و كم حجم (مثل كوكی ها) هستند و این، باعث تمایل بیشتر مردم به آنها شده است.

اما باید اینرا به خاطر داشته باشید كه رژیم غذایی  فاقد هركدام از سه گروه گفته شده(چربی،پروتئین و كربوهیدرات) عملاً فاقد كارایی برده و نمیتواند در وزن گیری و یا كاهش وزن نقشی ایفا كند.

مهم ترین فاكتور ایجاد تعادل بین كالری دریافتی و كالری مصرفی است؛كه در این صورت شما به جای ذخیره چربی،  چربی سوزی خواهید داشت.

 

٤.درست یا غلط؟

"كالری خالی"اشاره به غذاهایی دارد كه عملاً كالری آزاد ندارند.

غلط. غذاهای با كالری خالی به غذاهایی اطلاق میگردند كه ارزش غذایی پایینی داشته ولی میزان كالری بالایی دارند. اغلب این مواد غذایی ویتامین ها،مواد معدنی یا فیبر اندكی دارند ولی مقدار كالری،چربی و یا قندشان بالاست. برای اطلاع از اینكه كدامیك از مواد غذایی را كمتر مصرف كنید؛ جدول ارزش غذایی روی محصولات را بخوانید. غذاهایی را كه حداقل ٢٠٪‏از ارزش روزانه را به ویتامین ها و مواد معدنی اختصاص داده اند، مصرف كنید.(به جز سدیم كه مقدار مصرف كم آن پیشنهاد شده است.

 

٥.درست یا غلط؟

كالری غذاهایی كه در شب خورده میشوند آسانتر از غذاهای مصرفی در روز به چربی تبدیل می شوند.

غلط.وزن گیری یا از دست دهی وزن از فرمول زیر محاسبه می شود.

كالری دریافتی-كالری مصرفی=وزن گیری یا كاهش وزن

منظور از كالری مصرفی فعالیت بدنیست. این فعالیت شامل انرژی لازم برای اعمال حیاتی بدن از قبیل تنفس و هم چنین انرژی لازم برای هضم و جذب مواد غذایی است.

 

با اینكه كالری كل مصرفی تعیین كننده چاق شدن یا لاغرشدن ماست اما اغلب كارشناسان تغذیه توصیه میكنند غذاهارا تا قبل از ساعت ٨شب میل كنید.چراكه اغلب ما بعد از آن ساعت فعالیت بدنی كمتر داشته و احتمال سوزاندن كالری اضافی كمتر است.در مجموع توصیه شده است كه وعده های غذاییتان را حین فازهای فعالیت بدنی روزانه قرار دهید.

 

ترجمه: نیکی بهرام پور – غزال میرزایی

منبع: ترجمه What's Your Nutrition IQ? از سایت http://www.webmd.com

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10611 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۲ دي بازدید: 2366 ساعت: 2:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 از اوتاوا تا مراغه؛ داستان شهری که سلامت را اولویت قرار داد ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
2 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
4 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
5 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
6 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
9 خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
10 تقویت دسترسی ایران به صندوق اقلیم سبز با سیاست‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های سالم ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ مرداد
11 عطاری‌ها زیر نظر معاونت‌های غذا و دارو فعالیت می‌کنند ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواد غذایی خواب آور را بشناسید خوردن غذاهای بخصوص و یا ترکیبی از غذاها در وعده شا...

  خطر ابتلا به تب مالت با مصرف بستنی‌های سنتی و خامه محلی ستنی‌های سنتی و پنیر و خامه محلی مهم‌ترین عامل انت...

  چرا برخی افراد هیچ وقت لاغر نمی مانند؟ رژیم غذایی همیشه تنها عامل اضافه وزن و چاقی نیست. ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت