دانش تغذیه ای شما چه قدر است؟(2)


پایگاه خبری لقمه: برای اینكه بفهمید اطلاعات تغذیه ای شما چه قدر است تست های جالب زیر را مطالعه بفرمایید. شما احتمالا حداقل یك یا دو مطلب تازه را یاد میگیرید!!

1.درست یا غلط؟

 

برای از دست دادن نیم كیلوگرم وزن،باید ٣٥٠٠كالری بسوزانید

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  درست. برای از دست دادن ٠.٥كیلوگرم از توده چربی(نه توده عضلانی و آب)، باید حدود ٣٥٠٠كالری بسوزانید. برای این كار شما باید كالری روزانه دریافتی تان را كم كنید و فعالیت بدنی تان را افزایش دهید. مطالعات نشان می دهد بهترین استراتژی مجموع دو عمل گفته شده برای كاهش حدود ٥٠٠كالری كمتر از حالت عادی است. این روش باعث كاهش نیم كیلوگرم از وزن در هفته می شود. كاهش وزن با شدت بیشتر و سریعتر غیرموثر بوده و باعث بازگشت وزن از دست رفته می شود.

 

٢.درست یا غلط؟ 

كربوهیدرات،چربی و پروتئین سهم برابری از كالری روزانه دارند.

غلط.هر گرم كربوهیدرات و پروتئین ٤كالری و هر گرم چربی ٩كالری به ما انرژی می دهند. الكل نیز به ازای هر گرم ٧ كالری انرژی تولید میكند. این بدان معناست غذایی كه حاوی چربی بیشتر است دوبرابر نسبت به كربوهیدرات و پروتئین انرژی وارد بدن میكند. یك رژیم سالم باید هرسه ماده ذكر شده را داشته باشد زیرا هركدام از عملكردهای حیاتی در بدن برخوردار است. سهم كربوهیدرات و پروتئین دو سوم از دریافت روزانه و مابقی از چربی می باشد. 

 كربوهیدرات ها به اندازه ای كه بسیاری از مردم فكر میكنند هم مضر نیستند. درواقع قندها سوخت اصلی سلول های شما هستند. آنها باید نیمی از كالری رژیم غذایی شمارا شامل شوند. البته ترجیح بر كربوهیدرات های سودمند مثل میوه و سبزیجات تازه،غلات كامل مثل كورن فلكس صبحانه و دانه ها.

اما كربوهیدرات های ساده تصفیه شده از قبیل نان سفید،سودا و شكر جز آن دسته ای هستند كه باید محدود شوند.

 

٣.درست یا غلط؟

كالری اضافی به دست آمده از مصرف چربی راحتتر از بقیه انواع كالری در بدن ذخیره می گردند.

درست.چربی اضافی مصرفی به راحتی به شكل بافت چربی در بدن ذخیره می شوند.اما پروتئین و كربوهیدرات اضافی برای ذخیره شدن نیاز به تبدیل شدن به مواد دیگر در كبد دارند. تنها ٣٪‏ از كالری حاصل از چربی صرف روند زخیره سازی میشود. این درحالیست كه ٢٣٪‏ از كالری حاصل از پروتئین و كربوهیدرات صرف این فرایندها میشود.

و مردم تمایل به پرخوری غذاهای پرچرب دارند. علت آن است كه غذاهای حاوی درصد بالای چربی درعین حال دارای اندازه كوچك و كم حجم (مثل كوكی ها) هستند و این، باعث تمایل بیشتر مردم به آنها شده است.

اما باید اینرا به خاطر داشته باشید كه رژیم غذایی  فاقد هركدام از سه گروه گفته شده(چربی،پروتئین و كربوهیدرات) عملاً فاقد كارایی برده و نمیتواند در وزن گیری و یا كاهش وزن نقشی ایفا كند.

مهم ترین فاكتور ایجاد تعادل بین كالری دریافتی و كالری مصرفی است؛كه در این صورت شما به جای ذخیره چربی،  چربی سوزی خواهید داشت.

 

٤.درست یا غلط؟

"كالری خالی"اشاره به غذاهایی دارد كه عملاً كالری آزاد ندارند.

غلط. غذاهای با كالری خالی به غذاهایی اطلاق میگردند كه ارزش غذایی پایینی داشته ولی میزان كالری بالایی دارند. اغلب این مواد غذایی ویتامین ها،مواد معدنی یا فیبر اندكی دارند ولی مقدار كالری،چربی و یا قندشان بالاست. برای اطلاع از اینكه كدامیك از مواد غذایی را كمتر مصرف كنید؛ جدول ارزش غذایی روی محصولات را بخوانید. غذاهایی را كه حداقل ٢٠٪‏از ارزش روزانه را به ویتامین ها و مواد معدنی اختصاص داده اند، مصرف كنید.(به جز سدیم كه مقدار مصرف كم آن پیشنهاد شده است.

 

٥.درست یا غلط؟

كالری غذاهایی كه در شب خورده میشوند آسانتر از غذاهای مصرفی در روز به چربی تبدیل می شوند.

غلط.وزن گیری یا از دست دهی وزن از فرمول زیر محاسبه می شود.

كالری دریافتی-كالری مصرفی=وزن گیری یا كاهش وزن

منظور از كالری مصرفی فعالیت بدنیست. این فعالیت شامل انرژی لازم برای اعمال حیاتی بدن از قبیل تنفس و هم چنین انرژی لازم برای هضم و جذب مواد غذایی است.

 

با اینكه كالری كل مصرفی تعیین كننده چاق شدن یا لاغرشدن ماست اما اغلب كارشناسان تغذیه توصیه میكنند غذاهارا تا قبل از ساعت ٨شب میل كنید.چراكه اغلب ما بعد از آن ساعت فعالیت بدنی كمتر داشته و احتمال سوزاندن كالری اضافی كمتر است.در مجموع توصیه شده است كه وعده های غذاییتان را حین فازهای فعالیت بدنی روزانه قرار دهید.

 

ترجمه: نیکی بهرام پور – غزال میرزایی

منبع: ترجمه What's Your Nutrition IQ? از سایت http://www.webmd.com

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10611 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۲ دي بازدید: 51 ساعت: 2:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد
2 کاهش آلودگی آب با گشنیز ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۳ مرداد
3 داروی گیاهی «ضد سینوزیتی» به بازار می‌آید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۱ مرداد
4 خلاء قانونی نظارت بر عطاری‌ها/ فروش «داروی گیاهی» در عطاری‌ها ممنوع ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
5 لزوم فرهنگ‌سازی در خصوص مراقبت از دندان‌ها/ ارائه خدمات دندان‌پزشکی به ۷ میلیون دانش‌آموز ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
6 افق 12 ساله بخش کشاورزی تدوین شد ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
7 شناسایی ماده‌ خطرناک غذاهای کنسروی در 20 ثانیه ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
8 ارتباط افزایش وزن با گرد و غبار ! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ مرداد
9 حجتی: واگذاری فعالیت های کشاورزی به بخش خصوصی سرعت می گیرد ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
10 خوردن صبحانه در چه زمانی بهتر است ۱۳۹۶ دوشنبه ۲ مرداد
11 آلوچه و لواشک های غیربهداشتی برای کودکان نخرید ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  روغن‌ ماهی و زیتون برای سلامت قلب و عروق مفیدند کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: روغن ماهی...

  قوانین مسـافـرت در دوران بارداری به‌طور کلی خانم‌های باردار بعد از هفته 20 در صورتی...

  عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت