تولید نوعی کود زیستی از قارچ توسط محققان کشور


پایگاه خبری لقمه: محققان پژوهشگاه مؤسسه تحقیقات خاک و آب با استفاده از قارچ‌های ریشه، نوعی کودزیستی تولید کردند که استفاده از آن در مزارع موجب بهبود عملکرد مزارع و باغات کشاورزی خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر فرهاد رجالی، مجری طرح در گفت‌وگویی با بیان اینکه این مطالعات با عنوان «تولید نهاده‌ زیستی میکوریزی مناسب برای استفاده در بخش تولیدات گیاهی کشور» اجرایی شده است، گفت: هدف اصلی این مطالعات تولید یک نوع کود زیستی با منشا قارچ‌های «میکوریز آربوسکولار» بوده است که مراحل تحقیقاتی آن به مدت 8 سال در موسسه تحقیقات خاک و آب صورت گرفت.

 

وی این نهاده را نوعی کود زیستی توصیف کرد و یادآور شد: این نهاده موجب جذب بهتر آب و مواد و املاح معدنی در ریشه می‌شود و این امر کاهش مصرف کودهای شیمیایی و آب در مزارع و باغات را سبب خواهد شد.

 

به گفته این محقق منابع تولید خاک و آب هستند که همواره در معرض تهدید قرار دارند؛ ولی با استفاده از این محصول از این منابع محافظت خواهد شد.

 

رجالی با تاکید بر اینکه نهاده عرضه شده منجر به تولید محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک خواهد شد، اضافه کرد: اگرمحصولات کشاورزی سالم تولید شود، می‌توانیم افراد سالم هم در جامعه داشته باشیم.

 

این محقق با بیان اینکه در این مطالعات موفق به تولید ریشه‌های القایی از 5 نوع بافت گیاهی مختلف شدیم، یادآور شد: برخی از این ریشه‌ها دارای پایداری ژنتیکی قابل قبولی هستند و قابلیت کاربرد در سایر فرآیندهای تولیدی غیر از تهیه مایع تلقیح قارچ‌های میکوریزی را دارند.

 

مجری طرح، دستیابی به روش استریل سطحی اسپور قارچ بدون کاهش توانایی رویشی آن را از دیگر دستاوردهای این تحقیقات نام برد و اضافه کرد: ترکیب استفاده شده به عنوان حامل قارچ، قدرت رویش اسپور را حداقل به مدت یک سال تضمین می‌کند و از سوی دیگر استفاده از روش کشت بافت به منظور تولید این محصول در افزایش رشد اقتصادی کشور حائز اهمیت است.

 

به گفته وی، استفاده از این محصول به دلیل کم کردن هزینه‌های تولید و افزایش کارایی مصرف آب به اقتصاد فعالان بخش تولیدات گیاهی کمک خواهد کرد.

 

رجالی اساس ترکیبات این کود زیستی را قارچ میکروسکوپی دانست که از خاک‌های کشور استخراج شده است و گفت: این قارچ‌ها، قارچ‌هایی هستند که بر روی ریشه گیاه قرار دارند و رابطه هم‌زیستی را با گیاه ایجاد کرده و به گیاه کمک می‌کنند تا آب و عناصر بیشتری را از خاک جذب کند و در ازا مقداری از سنتز گیاه نیز به مصرف قارچ می‌رسد.

 

این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب تاکید کرد: مراحل تجاری‌سازی و تولید صنعتی این محصول در یک شرکت دانش‌بنیان در حال پیگیری است.

 

وی از تجاری‌سازی این محصول خبر داد و یادآور شد: مشتریان اصلی این محصول هلدینگ‌های بزرگ کشاورزی مانند هلدینگ بنیاد مستضعفان و آستان قدس رضوی است که از این محصول دانش‌بنیان در مراحل احداث باغ برای بهبود وضعیت باغات خود استفاده می‌کنند.

 

این طرح با عنوان«تولید نهاده‌ زیستی میکوریزی مناسب برای استفاده در بخش تولیدات گیاهی کشور» و با همکاری هادی اسدی و احمد اصغرزاده در موسسه تحقیقات خاک و آب اجرایی شده و در سی‌امین جشنواره بین‌المللی خوارزمی موفق به کسب رتبه دوم طرح‌های توسعه‌ای در گروه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی شده است.  

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10817 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۷ بهمن بازدید: 1610 ساعت: 10:44 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
7 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
8 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 آغاز واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در تهران ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
10 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
11 تجلیل از ۱۵۰ پیرغلام حسینی/اعطای «نشان حبیب» به آشپزها و آبدارچی‌های پیشکسوت هیئات حسینی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه ای با هوشیاری ذهن در سن بالا پایگاه خبری لقمه: اگرچه محققان اسکاتلندی ارتباطی ب...

  آیا كمبود خواب عاملی برای چاقی است؟ كارشناسان بهداشتی در كانادا تاكید كردند بر اساس شو...

  انبه تنظیم کننده قندخون افراد چاق اثرات طبی انبه به تازگی بیشتر شناخته شده است و برخ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با قارچ سمی که جان 15 نفر را گرفت/ معرفی «فرشته نابودگر» پایگاه خبری لقمه: قارچ سمی که این روزها بسیاری از هموطنان مان را راهی بیمارستان کرده و جان 15 نفر را گرفته است، «فرشته نابودگر» نام دارد که شباهت بسیاری به قارچ خوراکی سفید رنگ دارد.
ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان پایگاه خبری لقمه: متخصصان معتقدند نوشیدنی‌های انرژی‌زا ۳۰ درصد ضربان قلب را افزایش داده و باعث ایجاد ریتم غیرطبیعی ضربان می‌شود؛ ریتم غیر طبیعی ضربان قلب می‌تواند منجر به سکته و مرگ افراد شود. در عین حال افزایش فشار خون و بلوغ زودرس هم از دیگر عوارض این دسته از نوشیدنیهای محبوب است.
شروع رژیم غذایی روی ترازو تناسب اندانم و کاهش وزن در عصر تکنولوژی، برای افرادی که تنها با کلید‌ها و دکمه‌های دستگاه‌های دیجیتال سر کار دارند، به یک مشکل عمده تبدیل شده است.
این سوسیس كالباس‌های خوشمزه! همین چند سال پیش بود که انتشار گزارش اداره استاندارد تهران درباره کشف تخلفات گسترده در صنعت سوسیس و کالباس جنجال زیادی را در کشور به پا کرد و بسیاری از تولیدکنندگان فعال در این صنعت در مظان اتهام قرار گرفتند. از زمان انتشار آن گزارش تاکنون بیش از سه سال می‌گذرد. اما آیا در این مدت تحولی در کیفیت سوسیس و کالباس تولید داخل رخ داده است؟