تولید نوعی کود زیستی از قارچ توسط محققان کشور


پایگاه خبری لقمه: محققان پژوهشگاه مؤسسه تحقیقات خاک و آب با استفاده از قارچ‌های ریشه، نوعی کودزیستی تولید کردند که استفاده از آن در مزارع موجب بهبود عملکرد مزارع و باغات کشاورزی خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر فرهاد رجالی، مجری طرح در گفت‌وگویی با بیان اینکه این مطالعات با عنوان «تولید نهاده‌ زیستی میکوریزی مناسب برای استفاده در بخش تولیدات گیاهی کشور» اجرایی شده است، گفت: هدف اصلی این مطالعات تولید یک نوع کود زیستی با منشا قارچ‌های «میکوریز آربوسکولار» بوده است که مراحل تحقیقاتی آن به مدت 8 سال در موسسه تحقیقات خاک و آب صورت گرفت.

 

وی این نهاده را نوعی کود زیستی توصیف کرد و یادآور شد: این نهاده موجب جذب بهتر آب و مواد و املاح معدنی در ریشه می‌شود و این امر کاهش مصرف کودهای شیمیایی و آب در مزارع و باغات را سبب خواهد شد.

 

به گفته این محقق منابع تولید خاک و آب هستند که همواره در معرض تهدید قرار دارند؛ ولی با استفاده از این محصول از این منابع محافظت خواهد شد.

 

رجالی با تاکید بر اینکه نهاده عرضه شده منجر به تولید محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک خواهد شد، اضافه کرد: اگرمحصولات کشاورزی سالم تولید شود، می‌توانیم افراد سالم هم در جامعه داشته باشیم.

 

این محقق با بیان اینکه در این مطالعات موفق به تولید ریشه‌های القایی از 5 نوع بافت گیاهی مختلف شدیم، یادآور شد: برخی از این ریشه‌ها دارای پایداری ژنتیکی قابل قبولی هستند و قابلیت کاربرد در سایر فرآیندهای تولیدی غیر از تهیه مایع تلقیح قارچ‌های میکوریزی را دارند.

 

مجری طرح، دستیابی به روش استریل سطحی اسپور قارچ بدون کاهش توانایی رویشی آن را از دیگر دستاوردهای این تحقیقات نام برد و اضافه کرد: ترکیب استفاده شده به عنوان حامل قارچ، قدرت رویش اسپور را حداقل به مدت یک سال تضمین می‌کند و از سوی دیگر استفاده از روش کشت بافت به منظور تولید این محصول در افزایش رشد اقتصادی کشور حائز اهمیت است.

 

به گفته وی، استفاده از این محصول به دلیل کم کردن هزینه‌های تولید و افزایش کارایی مصرف آب به اقتصاد فعالان بخش تولیدات گیاهی کمک خواهد کرد.

 

رجالی اساس ترکیبات این کود زیستی را قارچ میکروسکوپی دانست که از خاک‌های کشور استخراج شده است و گفت: این قارچ‌ها، قارچ‌هایی هستند که بر روی ریشه گیاه قرار دارند و رابطه هم‌زیستی را با گیاه ایجاد کرده و به گیاه کمک می‌کنند تا آب و عناصر بیشتری را از خاک جذب کند و در ازا مقداری از سنتز گیاه نیز به مصرف قارچ می‌رسد.

 

این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب تاکید کرد: مراحل تجاری‌سازی و تولید صنعتی این محصول در یک شرکت دانش‌بنیان در حال پیگیری است.

 

وی از تجاری‌سازی این محصول خبر داد و یادآور شد: مشتریان اصلی این محصول هلدینگ‌های بزرگ کشاورزی مانند هلدینگ بنیاد مستضعفان و آستان قدس رضوی است که از این محصول دانش‌بنیان در مراحل احداث باغ برای بهبود وضعیت باغات خود استفاده می‌کنند.

 

این طرح با عنوان«تولید نهاده‌ زیستی میکوریزی مناسب برای استفاده در بخش تولیدات گیاهی کشور» و با همکاری هادی اسدی و احمد اصغرزاده در موسسه تحقیقات خاک و آب اجرایی شده و در سی‌امین جشنواره بین‌المللی خوارزمی موفق به کسب رتبه دوم طرح‌های توسعه‌ای در گروه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی شده است.  

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10817 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۷ بهمن بازدید: 1391 ساعت: 10:44 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ ۱۴۰۲ پنج شنبه ۹ آذر
2 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
3 مقدار آب ارسالی به غزه چقدر است/مسئله مرگ و زندگی ۱ میلیون کودک در غزه ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۰ مهر
4 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
5 کمک به امنیت غذایی با استفاده کود شیمیایی در کشاورزی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
6 خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
7 صدور بیش از 23 هزار فقره حواله الکترونیکی کود شیمیایی در استان قم ۱۴۰۱ شنبه ۲۷ اسفند
8 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
9 صدور ۱۵۷ فقره مجوز صادرات انواع کودهای کشاورزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند
10 آغاز به کار نمایشگاهی بدون بوی کباب! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن
11 اهمیت گنجاندن فیبر در رژیم غذایی کودک ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آشنایی با علل حساسیت غذایی محققان بر این باورند که بعد از بیماری های عفونی آن...

  حد مجاز مصرف پروتئین در ورزشکاران چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از 3 ترکیب مهم بدن ا...

  کاهش سرطان تخمدان با این دو نوشیدنی معجزه گر محققان انگلیسی ادعا می کنند که مصرف چای و آب پرتقا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تقویت بینایی با مواد غذایی مواد غذایی همواره یکی از نقش‌های حیاتی را در سلامت بدن ایفا می‌کنند و پزشکان در هر مشکل و بیماری خاصی، مصرف برخی مواد غذایی را توصیه و افراد را از خوردن موادی منع می‌کنند. چشم‌ها نیز مانند سایر اندام‌های بدن برای عملکرد خوب به تغذیه سالم نیاز دارد.
چگونه هم بخوریم هم لاغر بمانیم! حرف از رژیم‌های لاغری که می‌شود همه به یاد گرسنگی و ضعف و بی‌حالی می‌افتند! درحالی که متخصصان علم تغذیه معتقدند رژیم‌های لاغری نباید هرگز باعث ذره‌ای گرسنگی شوند.
چرا ناگهان لاغر می شویم لاغری ناگهانی بی‌اهمیت نیست. اگر فردی ظرف چند ماه چندین کیلو وزن کم کند یعنی حداقل 5 درصد وزن بدن خود را بدون هیچ‌گونه رژیم و دلیل مشخصی از دست بدهید باید به پزشک مراجعه کند تا وضعیتش مورد بررسی قرار گیرد.
چگونه با زیره لاغر شویم مصرف بیش از حد کالری عامل اصلی چاقی است و زیره می‌تواند با خاصیت شکستن مولکول چربی و پیشگیری از ترشح برخی هورمون‌ها سبب کاهش وزن شود.