پیشگیری از آسیب کبدی با اسیدچرب اُمگا۳


پایگاه خبری لقمه: مطالعه جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد یک نوع اسیدچرب اُمگا۳ آسیب جدی به کبد را متوقف می سازد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، یافته های محققان دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا نشان می دهد مکمل «اسید داکوزاگزازنئیک» (DHA)، یکی از مهم ترین اسیدهای چرب اُمگا۳، موجب توقف روند پیشرفت کبدچرب غیرالکلی در تبدیل به سیروز کبدی یا سرطان کبد می شود.

 
مشخصه کبدچرب غیرالکلی که التهاب کبد، فشار اکسایشی و فیبروز است، فاکتور بسیار پرخطری برای ابتلا به سیروز کبدی و سرطان کبد است.
 
طبق اعلام سازمان غذا و دارو آمریکا، پیش بینی می شود این بیماری تا سال ۲۰۲۰ علت اصلی پیوند کبد باشد درحالیکه هنوز هیچ درمان پزشکی تاییدشده ای برای آن وجود ندارد.
 
محققان در یک مطالعه ۱۰ ساله دریافتند مرگ ناشی از سیروز و بیماری های کبدی به ترتیب در ۲۰ و ۱۲ درصد بیماران مبتلا به کبدچرب غیرالکلی اتفاق افتاد. زمانیکه افراد مبتلا به کبدچرب غیرالکلی بررسی شدند، دارای میزان بسیار پایین اسیدچرب اُمگا۳ بودند. زمانیکه این میزان اسیدچرب افزایش یافته بود، روند بیماری متوقف شده بود.
 
اسیدهای چرب اُمگا۳، مسیرهای مهم بیولوژیکی از جمله سنتز اسیدچرب، اکسایش، تجزیه تری گلیسیریدها یا چربی های موجود در خون را تنظیم می کند. به نظر می رسد این اسیدچرب در ترمیم کبد آسیب دیده نقش داشته باشد.
 
بالاترین میزان این اسیدچرب امگا۳ در ماهی های چرب نظیر سالمون، خال مخالی، ماهی تن و ساردین یافت می شود، اگرچه به میزان کم هم در برخی مواد خوراکی نظیر گوشت مرغ، جگر، زرده تخم مرغ، و برخی انواع جلبک وجود دارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 11083 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير بازدید: 1513 ساعت: 9:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 تبلیغ غیرقانونی در ویژه برنامه المپیکی تلویزیون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
3 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
5 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
7 افزایش نرخ چاقی در کودکان و ارتباط آن با کاهش سلامت مغز ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ آذر
8 زمان استفاده از چاه‌های کشاورزی نباید در پیک مصرف باشد ۱۴۰۱ جمعه ۲۷ خرداد
9 آسیب شناسی رتبه بندی در دومین جلسه کمیته پایگاه‌های خبری انجمن صنفی مدیران رسانه ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۵ آبان
10 روش‌های جذب نذورات و اطعام نیازمندان در ماه محرم و صفر ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۷ مرداد
11 فروکتوز سیستم ایمنی بدن را ملتهب می کند ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۲ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5دانه پرخاصیت خوراکی را بشناسید پایگاه خبری لقمه: این ۵ دانه از جمله دانه‌های پرخا...

  7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خو...

  کلم بروکلی مانع از رشد سرطان سینه می‌شود لقمه: نتایج یک آزمایش جدید نشان داد کلم بروکلی حاو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزایش ریزش مو با چه خوراکی‌هایی اتفاق می‌افتد یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه رفتارهای نادرستی در بین افراد وجود دارد که باعث بروز ریزش موی غیرطبیعی در افراد می‌شود، گفت: یکسری عادات تغذیه‌ای و رفتاری در مردم رواج یافته که به صورت ناآگاهانه انجام می‌شود و این امر باعث افزایش شمار بیمارانی که به علت ریزش مو به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند، شده است.
موز به روایت ناصرالدین شاه به قلم حدادعادل میوه بانن که چیز خوبی است مثل کدوی کوچک تازه دراز، اما رنگ پوستش که زرد شد آن وقت می‌رسد و خوردنی است...
چه نكاتی را در تهیه غذای خانگی رعایت كنیم؟ در دستورهای غذایی میزان روغن مورداستفاده را به نصف تا یك سوم میزان پیشنهاد شده كاهش دهید
مستحبات و مکروهات غذا خوردن در این مقاله، برخی از مواردی که باید هنگام خوردن غذا رعایت شوند، اموری که ترک آنهاهنگام غذا خوردن شایسته است،حالاتی که غذا خوردن در آنها نکوهش شده،آدابی که رعایت آنها به هنگام غذا خوردن با دیگران ضروری است وآداب پایان غذا و برچیدن سفرهاز نظر احادیث و روایات اسلامی برشمرده شده است.