ارتباط کنگر فرنگی با اختلالات کبدی چیست؟


پایگاه خبری لقمه: خواص کنگر فرنگی (Artichoke) شامل کمک به درمان دیابت نوع غیر وابسته به انسولین، اختلالات کبدی، کاهش چربی خون و پیشگیری از سرطان است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، کنگر فرنگی از جمله سبزیجاتی است که علاوه بر ارزش غذایی فراوان از خواص درمانی زیادی نیز برخوردار بوده به طوریکه میتوان آن را در گروه گیاهان دارویی نیز طبقه بندی نمود. کنگر فرنگی که آن را با نام آرتیشو (Artichoke) نیز میشناسند، در قدیم جزو سبزیجات مصرفی قشر مرفه بوده و امروزه نیز از سرگل، برگ، هاگدان و ساقه کنگر در سوپ، مربا، خورشت و سالاد استفاده می شود.

 
خواص کنگر فرنگی و فواید درمانی آن شامل خاصیت ضد کلسترول، ضد التهاب، ترشح کننده صفرا، هضم کننده، مدر، کاهش دهنده قند خون، دارای خاصیت ضد سرطان و بسیار مقوی و مغذی است. بری آشنایی بیشتر با خواص و ارزش غذایی کنگر فرنگی در درمان بیماری‌های مختلف، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
 
 گیاه شناسی کنگر فرنگی
 کنگر فرنگی گیاهی پایا با ساقه راست، شیاردار به ارتفاع ۲۰ تا ۱۰۰ سانتی متر و برگهایی پهن و بلند است. گل‌های این گیاه به رنگ آبی و بنفش و میوه آن قهوه‌ای درخشان است که در انتهای آن تارهای سفیدی دیده می‌شود و گل اذین آن دارای چندین کلاپرک انتهایی گوشتی است.
 
 طبیعت کنگر فرنگی گرم است بنابراین به کسانی که مزاج و طبع گرم دارند توصیه می‌شود این گیاه را با ماست مصرف کنند تا تعدیل در مزاج صورت گیرد. برخی از مهمترین خواص دارویی این سبزی سودمند و پرخاصیت عبارتند از:
 
یکی از مهمترین و شناخته شده ترین خواص کنگر فرنگی کمک به درمان اختلالات کبدی نظیر درمان نارسایی های کبد، یرقان، بیماری های مربوط به کمبود آلبومین و .. است.
 
پیشگیری از تشکیل مجدد سنگهای صفراوی از فواید مصرف کنگر فرنگی است.
کمک به پیشگیری و درمان دیابت نوع غیر وابسته به انسولین از فواید دارویی مصرف کنگر فرنگی است.
 
کاهش چربی خون و پیشگیری از حوادث قلبی عروقی از خواص کنگر فرنگی است. در حقیقت ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می شود. تحقیقات نشان داده است که این ماده همچنین باعث کاهش سطح تری گلیسیرید خون نیز می شود.
خواص کنگر فرنگی در بسیاری جهات با خواص کنگر کوهی مشابهت دارد.
 
در کنگر مواد و ترکیباتی وجود دارد که باعث حفظ سلامتی روده شده و احتمالاً می تواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهد. همچنین کمک به درمان سوء هاضمه و افزایش اشتها از دیگر فواید مصرف کنگر برای دستگاه گوارش است.
 
از دیگر خواص کنگر فرنگی استفاده موضعی از آن به منظور درمان ریزش مو، رفع بوی زیر بغل و خارش است.
 
خواص کنگر فرنگی در طب سنتی
در یونان و مصر باستان، این گیاه به دلیل نقش کمکی در هضم مواد غذایی مورد توجه بود. در طب سنتی اروپا، از برگ‌های کنگر به عنوان ماده افزایش دهنده ادرار (دیورتیک) و محرک کلیه‌ها، محرک ترشح صفرا از کبد و انقباض کیسه صفرا استفاده می‌کردند به طورکلی مهمترین خواص دارویی کنگر فرنگی در طب سنتی شامل موارد زیر میگردد:
 
کمک به درمان کبد چرب
 
هپاتیت
بیماری های التهابی روده
دردهای روماتیسمی
افزایش نیروی جنسی
درمان وزوز گوش
رفع سرگیجه و سر درد
درمان نقرس
 
ارزش غذایی کنگر فرنگی
 برگ گیاه کنگر فرنگی غنی از پتاسیم و منبع خوبی برای منگنز و منیزیم است. از دیگر ترکیبات موثر موجود در این سبزی پر خاصیت مشتقات کافئیک اسید و فلاونوئیدها میباشد.
 
جدول ارزش غذایی و خواص کنگر فرنگی
 
مواد و محتویات مقدار در ۱۰۰ گرم
انرژی ۴۷ کیلو کالری
چربی ۰/۱۱ گرم
پروتئین ۳/۲ گرم
کربوهیدرات ۱۰/۶ گرم
فیبر ۵/۴ گرم
سدیم ۹۴ میلی گرم
پتاسیم ۳۷۰ میلی گرم
کلسیم ۴۴ میلی گرم
فسفر ۹۰ میلی گرم
آهن ۱/۲۸ میلی گرم
مس ۰/۲۳۱ میلی گرم
منیزیم ۶۰ میلی گرم
منگنز ۰/۲۵۶ میلی گرم
فولات ۶۸ میکروگرم
ویتامین ب۶ ۰/۱۱۶ میلی گرم
ویتامین ث ۱۱/۷ میلی گرم
ویتامین آ ۱۷۷ واحد
ویتامین کا ۱۴ میکروگرم
 
مضرات کنگر فرنگی (توصیه های پزشکی و موارد منع مصرف)
 زنان باردار و کودکان کمتر از ۱۲ سال بایستی از مصرف بیش از مقدار معمول کنگر فرنگی در غذاها خودداری کنند.
 
از آنجایی که برگ های کنگر محرک انقباض کیسه صفراست، افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند، چرا که افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می شود.
تماس جلدی مکرر و طولانی مدت با کنگر فرنگی در برخی افراد موجب بروز حساسیت های پوستی می‌شود.
بیماران مبتلا به ناراحتی های شدید کبدی یا کلیوی بایستی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :سلامتی

کد: 11140 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير بازدید: 1609 ساعت: 12:42 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
2 کدام چاقی نیاز به جراحی دارد؟/ درمان‌های نامتعارف چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۰ دي
3 توضیحاتی درباره پیشگیری از ابتلا به چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
4 کبد چرب و بایدها و نبایدهایش ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين
5 آمار پوسیدگی دندان در کودکان ایرانی نسبت به میانگین جهانی بالاتر است ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
6 چگونه از خرابی دندان پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
7 مراقبت در نحوه تغذیه و فعالیت روزانه چاقی را درمان می کند ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
8 مصرف فست فودها بیماری التهاب روده را تشدید می کند ۱۳۹۶ جمعه ۳ آذر
9 داشتن «لبخند هالیودی» به چه قیمتی؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
10 ارتقای سواد سلامت جامعه و کاهش بیماری‌های دهان و دندان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
11 کم توجهی به پیشگیری و سلامت دهان و دندان در کشور ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رهایی از مشکلات و اختلالات خوردن چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: اختلالات مربوط به خوردن نوعی اخت...

  مصرف یخ در زنان یائسه ممنوع! یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی گفت: مصرف یخ موجب افزا...

  در مصرف میوه زیاده روی نكنید

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.
تغذیه‌ی مناسب این 9 بیماری را از شما دور می‌کند برای داشتن عمر طولانی همراه با سلامتی و تندرستی لازم است سبک زندگی‌تان سالم باشد. یعنی اینکه تغذیه‌ی درستی داشته باشید و از کارهایی که به سلامتی آسیب می‌زند دوری کنید.
با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدارنسبت به اثرات سوء طولانی مدت مصرف نوشابه های رژیمی خاطرنشان کرد:« مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.»
کابوس قارچ‌های سمی از کرمانشاه تا تهران پایگاه خبری لقمه: به نظر می رسد مردم از وجود قارچ های سمی اطلاع چندانی ندارند و اقدام و اطلاع رسانی به موقع دستگاه ها و نهادهای ذیربط می توانست از بروز بحران مسمومیت با اینگونه قارچ‌ها پیشگیری کند.