كودكان چاق حس چشایی ضعیف‌تری دارند


جوانه‌های چشایی كودكان چاق نسبت به كودكان با وزن طبیعی دارای حساسیت كمتری است.

به گزارش لقمه، محققان با بررسی حس چشایی 94 كودك با وزن طبیعی و 99 كودك چاق در سنین 18- 6 سال با استفاده از 22 نوار طعم‌دار شامل پنج طعم شیرین، شور، تلخ، ترش و طعم لذیذ و خوشمزه در 4 سطح مختلف از شدت و نیز دو نوار بدون طعم دریافتند كه كودكان با وزن طبیعی بهتر از كودكان چاق می‌توانند تفاوت بین طعم‌ها را تشخیص دهند.

نتایج حاصل از این تحقیق ضمن ندادن آدامس و هر خوراكی دیگر به جز آب در حداقل یك ساعت قبل از انجام آزمایش حاكی از آن است كه كودكان با وزن طبیعی خصوصا دختران و كودكان بزرگتر قادر به تشخیص بهتری از طعم‌ها بودند اما این روند در میان كودكان چاق به ویژه در درك طعم‌های شور، تلخ و مطلوب و لذیذ دیده نمی‌شد.

نتایج دیگر این مطالعه افزود: در حالیكه كودكان چاق و كودكان دارای وزن طبیعی هر دو تمام سطوح متفاوت طعم‌های شیرین را درست تشخیص می‌دادند، كودكان چاق در شناسایی شدت سطوح 4 طعم دیگر نسبت به كودكان با وزن متعادل در رتبه خیلی پایین‌تری قرار گرفتند.

به گفته محققان این توانایی مبهم در تشخیص طعم‌ها در كودكان چاق بی‌درنگ آنها را به خوردن هرچه بیشتر مواد غذایی وادار می‌كند.



س.س

نقل از :ایسنا

کد: 1774 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۶ مهر بازدید: 6143 ساعت: 2:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
2 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
3 چاقی و پرخوری عصبی چرا و چگونه؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
4 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
5 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
9 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
10 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
11 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چربی موجب کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود پایگاه خبری لقمه: نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد...

  نکات تغذیه‌ای برای جلوگیری از ابتلا به کرونا/چرا خوردن غذاهای مدرن در وعده سحری توصیه نمی‌شود؟‌ پایگاه خبری لقمه: منصور رضایی متخصص تغذیه در برنام...

  توت فرنگی کلسترول خون را کاهش می‌دهد یک کارشناس تغذیه گفت: توت فرنگی کلسترول خون را کاه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راز موفقیت در مشتری مداری زندگی در شهر بزرگی مثل تهران که هزینه های سرسام آوری در آن رقم می خورد مستاجران را هر سال یا دست کم چند سال یک بار به محله دیگری سوق می دهد . در این میان ناگزیری با هم محله ای های جدید بر حسب نیاز مراوده داشته باشی یکی از این هم محله ای ها فروشنده یا فروشنده های محترم سوپرمارکت یا به قول قدیمی ها خواروبارفروشی محله است ....
زمان مناسب برای پخت گوشت و مرغ یخ زده پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: زمانی که گوشت یا مرغ برای یخ‌زدایی در دمای اتاق می‌گیرد باید حداکثر تا دو ساعت بعد پخته شود.
سفید بودن نان دلیل بر سلامت آن است؟ هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود اما نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.
رژیمی برای شفاف سازی پوست استفاده از انواع کرم‌های شیمیایی آرایشی، می‌تواند به سادگی آنها را به این هدف برساند اما اگر قرار است به این زودی‌ها جشن عروسی‌تان را برگزار کنید، پیشنهاد دیگری برایتان داریم.