صرفه جویی 102 میلیون متر مکعبی آب کشاورزی با اجرای عملیات آب و خاک


پایگاه خبری لقمه: ظرفیت آب صرفه جویی شده با اجرای عملیات آب و خاک در اراضی کشاورزی در تیر ماه امسال 102 میلیون و 280 هزار متر مکعب بوده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، از وزارت جهاد کشاورزی، براساس اعلام معاونت آب و خاک، در تیر ماه سال جاری با اجرای سیستم ها آبیاری تحت فشار در سطح 12 هزار و 247 هکتار 53 میلیون و 890 هزار متر مکعب و با احداث شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در سطح 14 هزار و 568 هکتار 14 میلیون و 570 هزار متر مکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شده است.

 
در تیرماه امسال سطح انتقال آب با لوله یک هزارو 365 کیلومتر و احداث و بهسازی کانال های آبیاری عمومی سه هزارو 850هکتار بوده که در نتیجه آن به ترتیب 20 میلیون و 480 هزار متر مکعب و سه میلیون و 850 هزار متر مکعب اب صرفه جویی شده است.
 
بنابراین گزارش، در نتیجه تجهیز و نوسازی چهار هزارو 447 هکتار اراضی مدرن نیز 6 میلیون و 230 هزار متر مکعب آب و با تجهیز و نوسازی 610 هکتار اراضی شالیزاری، 850 هزار متر مکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شده است.
 
در مدت یاد شده در یک هزارو 718 هکتار اراضی، عملیلت زهکشی زیر زمینی صورت گرفته که صرفه جویی دو میلیون و 410 هزار متر مکعب آب در پی داشته است.
 
با اجرای برجام به نظر می رسد از آغاز برنامه ششم توسعه بتوانیم با تجهیزات و سرعت بیشتری طرح را پیش ببریم و سالیانه 600 هزار هکتار از این سامانه در کشور عملیاتی شود.
طبق برنامه ریزی صورت گرفته سال گذشته قرار بود سامانه آبیاری تحت فشار در 200 هزارهکتار زمین، اجرا شود که با تخصیص 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی (که 200 میلیون دلار آن دریافت شده است) و همچنین 2 هزار و 400 میلیارد ریال از تبصره بودجه اسناد خزانه فعالیت ها پیش می رود.
 
همچنین 6 هزار و 500 میلیارد ریال نیز به توسعه سیستم های نوین آبیاری تخصیص داده شده که تاکنون در 115 هزار هکتار اجرا شده است و بقیه تا پایان سال عملیاتی می شود.
از ابتدای اجرای طرح تاکنون نزدیک یک میلیون و 600 هزار هکتار از زمین های کشاورزی زیر پوشش سامانه های آبیاری تحت فشار قرار گرفته است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11600 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد بازدید: 2091 ساعت: 1:34 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
2 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
3 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
4 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
6 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
7 شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
8 وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
9 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
10 «آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
11 ۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا پوست این میوه ضد سرطان است میوه‌هایی که رنگدانه‌های قرمز دارند اعم از هویج، گ...

  آبلیمو، مسمومیت را درمان نمی کند! در هنگام مسافرت بهتر است از لبنیات، سبزیجات و میوه...

  ویتامین آ خوشمزه عوارض هم دارد؟ پایگاه خبری لقمه: ویتامین A , یکی از ویتامین های م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

«سایر صنایع» کجاست که ۶.۳ میلیارد دلار ارز نیما گرفته است؟ از اول سال تا ۷ مرداد ماه صنایع ۱۲.۲ میلیارد دلار ارز نیما گرفته اند؛ در فهرستی که از سوی بانک مرکزی منتشر شده سهم بخشی تحت عنوان «سایر» ۶.۳ میلیارد دلار (ارز نیمایی) بوده است.
چگونه بدون چشیدن تند بودن فلفل را تشخیص دهیم؟ از روی ظاهر فلفل هم تا حدی می توانید میزان تندی فلفل را تشخیص دهید .
نکات مهم درباره پخت شله زرد برای پخت بهتر هر غذایی نیازمند دانستن نکات ظریفی هستیم که شله زرد هم از این قاعده مستثنی نیست.
آنچه باید درباره خوراک مرغ بدانید آیا جگر مرغ حاوی هورمون است؟ پوست مرغ باعث افزایش موهای زائد می‌شود؟ مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماری‌های التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟ این‌كه می‌گویند پای مرغ باعث غضروف‌سازی می‌شود، صحت دارد؟ اصلا چرا كارشناسان تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورده‌های جانبی طیور را زیاد توصیه نمی‌كنند؟