مکانیزه بودن ۵ تا ۱۰ درصد عملیات برداشت محصولات باغبانی


پایگاه خبری لقمه: رییس توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد گفت:در عملیات برداشت به دلیل تنوع محصولات باغبانی تنها ۵ تا ۱۰ درصد مکانیزه هستیم که این امر نقطه ضعف باغبانی به شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، تنوع محصولات باغبانی، توسعه مکانیزاسیون را به چالش کشید/ برداشت مکانیزه برنج 477 درصد رشد کردکامبیز عباسی رییس توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با وجود آنکه  مکانیزاسیون در حوزه باغبانی دارای پیچیدگی های بیشتری نسبت به زراعت است، امکان ورود ماشین در تمامی باغ ها وجود ندارد.

 
وی در ادامه افزود: اکنون 2.5 میلیون هکتار باغ در کشور وجود دارد،  اما ورود ماشین تنها در 1.5 میلیون هکتار امکان پذیر است، چراکه در باغ های سنتی فراهم کردن تجهیزات با چالش هایی روبرو است.
 
عباسی ادامه داد: اگرچه توسعه مکانیزاسیون در باغ‌ها به دلیل تنوع محصولات قابل مقایسه با زراعت نبوده، اما این امر به مفهوم صفر بودن آن نیست.
 
وی با بیان اینکه در عملیات خاک ورزی، کاشت و داشت باغ‌ها 35 تا 55 درصد مکانیزه هستیم، گفت: در عملیات برداشت به دلیل تنوع محصولات باغبانی تنها 5 تا 10 درصد مکانیزه هستیم که این امر پاشنه آشیل باغبانی به شمار می رود.
 
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به تنوع محصولات باغبانی نیازمند ماشین آلات گوناگون هستیم و به همین سبب برای ورود تکنیک های نوین به این عرصه، دولت در جهت حمایت از کشاورزان باید اقدام به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد 4 درصد کند.
 
به گفته وی طی یک برنامه دوازده ساله به تفکیک باغ ها می توان به توفیق خوبی در زمینه توسعه مکانیزاسیون در این بخش دست یافت.
 
این مقام مسئول با اشاره به اقدامات اساسی در راستای ارتقای ضریب مکانیزاسیون بیان کرد: نصب سامانه ضد تگرگ در سطح باغ‌ها و بالابر خرما در استان های جنوبی بخشی از فناوری های مهم این حوزه به شمار می رود.
 
جهش تاریخی مکانیزاسیون برنج در چهار سال اخیر
 
عباسی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه در زمینه کمباین برنج استثنایی عمل کرده ایم، گفت: مکانیزاسیون برنج یکی از جهش های بزرگ به شمار می رود و اکنون بیشتر عملیات تولید استان های شمالی، مکانیزه است.
 
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: توسعه مکانیزاسیون برنج در استان های شمالی حداقل هزینه ها، بهبود فرآیند تبدیل،کاهش 25 درصدی مصرف آب، برداشت به هنگام، اقتصادی کردن تولید، کاهش ضایعات و ماندگاری شالیکاران در عرصه شالیزارها و همچنین جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و فرورفتن کشاورز در گل و لای را به همراه داشته است.
 
وی با بیان اینکه 90 درصد برداشت برنج با ماشین آلات انجام می شود، گفت: اکنون برداشت برنج در 450 هزار هکتار اراضی شالیزاری مکانیزه برداشت می شود، در حالیکه  این رقم در ابتدای دولت یازدهم حداکثر 100 هزار هکتاربوده که این امر بیانگر رشد 477 درصدی است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 11916 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور بازدید: 2047 ساعت: 11:41 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش احتمال بروز تنش آبی در شالیزارهای گیلان با بارندگی های اخیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد
2 نشای شالی برنج در 213هزار هکتار از زمین های مازندران ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد
3 واردات برنج و حساب دو دو تا چهار تایی که جواب ندارد! ۱۳۹۲ جمعه ۱۷ آبان
4 انتقاد شالیکاران از نرخ پیشنهادی خرید تضمینی برنج ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۰ شهريور
5 بیشترین سود برنج از شالیزار تا بازار در حساب بانک‌ها! ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۲ شهريور
6 مثلثی که شالیزارهای شمال را به نابودی می‌کشاند ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۴ مرداد
7 افزایش نرخ خرید تضمینی راهی برای خودکفایی برنج ۱۳۹۲ دوشنبه ۶ خرداد
8 واردات برنج شالیکاران را خانه نشین می کند ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۵ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین روش پخت ماهی هدف از خوردن ماهی چیست و چرا مصرف حداقل 2 وعده گوش...

  تاثیر ناچیز طب سوزنی بر چاقی! لقمه: یک پزشک طب سوزنی گفت: طب سوزنی برخلاف داروها...

  ارتباط مصرف چای با پوکی استخوان پایگاه خبری لقمه: تــراكم معــدنی اســتخوان در ارز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

املت در وضعیت قرمز + عکس شاید هر کسی در طول عمرش غذاهای ویژه زیادی را در مکان‌های خاص خورده باشد. غذاهایی که تا سالها و یا تا آخر زندگی طعم آن‌ زیر دندان آدم می‌ماند و با یادآوری خاطره‌اش لحظات شیرینی زنده می‌شود.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
چلوخورشت "چنزو" پایگاه خبری لقمه: «جیرجیرک» خبرسازترین حشره در دو،‌ سه هفته اخیر بوده است اما نه به عنوان یک حشره آوازخوان که بیشتر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کند؛ بلکه به عنوان جانوری که در یکی از استان‌های کشور یک خوردنی نسبتا محبوب محسوب می‌شود.
چرا مجبورم لاغر شوم؟! این روزها درزندگی بی تحرک ما که پر از رژیم های ناسالم و انواع فست فودها و غذاهای چرب و خیلی شیرین است، اینگونه معمول شده که چند کیلو اضافه وزن آنقدرها هم خطرناک نیست و ما آن را عاملی برای تهدید سلامتی نمی دانیم.