واردات برنج و حساب دو دو تا چهار تایی که جواب ندارد!


”برنج" یا "به‌رنج" که شالیکاران از کاشت تا برداشتش روزهای پررنجی را پشت‌سر می‌گذارند به کالایی برای رقابت و افزایش درآمد واردکنندگان تبدیل شده و علی‌رغم واردات بیش از یک میلیون و 200 هزار تنی در هفت ماهه امسال مشخص نیست چند صد هزار تن دیگر کافی است تا نیاز کشور تامین شود؟!

به گزارش لقمه، از سال‌ها پیش تاکنون دو وزارتخانه تجارت و جهاد کشاورزی در تعیین میزان مصرف سرانه داخلی برنج با یکدیگر اختلاف نظر داشتند؛ یکی که متولی بازرگانی است سرانه مصرف برنج را 45 کیلوگرم می‌داند و دیگری که متولی تولید و تولیدکنندگان به شمار می‌رود آن را حدود 35 کیلوگرم اعلام می‌کند.

گرچه اختلاف 10 کیلوگرمی می‌تواند در مدیریت بازار مصرف و حتی میزان واردات این محصول استراتژیک بسیار اثر گذار باشد اما حتی اگر برخلاف نظر بسیاری از کارشناسان، محققان و مسئولان بخش کشاورزی، سرانه 45 کیلوگرمی محاسبه شده وزارت تجارت را بپذیریم به کمتر از یک میلیون و 100 هزار تن برنج خارجی برای تامین نیاز داخلی کشور نیاز داریم اما روند رشد 78 درصدی واردات برنج طی هفت ماهه امسال آنقدر سریع بوده که آن را صدرنشین کالاهای وارداتی کرده و مشخص نیست که تا کی قرار است این صدرنشینی ادامه داشته باشد؟

طی این مدت واردات برنج به یک میلیون و 268 هزار تن و به ارزش یک میلیارد و 464 میلیون دلار رسیده است در حالی که با احتساب تولید دو میلیون و 300 هزار تنی داخلی و 45 کیلو گرم مصرف سرانه، واردات حدود یک میلیون و 100 هزار تن برنج برای یک سال کافی است.

جالب تر اینکه نایب رییس انجمن وارد‌کنندگان برنج ایران، تاکید دارد واردات این محصول باید همچنان ادامه داشته باشد چرا که به زعم او هنوز کسری 45 درصدی در کشور وجود دارد اما شاید به گفته رییس‌جمهور "حساب دو دو تا چهار تا یا ریاضی ما ضعیف شده است" که تا کنون میزان مشخصی از واردات محصولات کشاورزی مانند برنج و گندم مشخص نشده است!

یکی دیگر از مشکلاتی که وجود دارد این است که واردکنندگان همواره به بهانه تنظیم بازار داخلی و کنترل قیمت برنج ایرانی دست به واردات می‌زنند اما از آنجا که برنج ایرانی با توجه به کیفیت و مرغوبیت خاص، جایگاه خودش را در بین مردم پیدا کرده و محصول داخلی از نظر کیفیت هیچ شباهتی با آن ندارد، نمی‌توان چنین ادعایی را پذیرفت چرا که آن کجا و این کجا!

البته دبیر انجمن برنج هم در انتقاد از واردات بیش از حد این محصول استراتژیک می‌گوید با توجه به واردات حدود یک میلیون و 100 هزار تنی برنج در نیمه نخست امسال به نظر می‌رسید واردات این محصول به پایان رسیده باشد اما با ادامه واردات 166 هزار تنی در مهر ماه، مشخص نیست این مسئله تا کی می‌خواهد ادامه داشته باشد؟

به نظر می‌رسد مدیریت بازار داخلی و صادرات محصولات کشاورزی با در نظر گرفتن میزان مصرف سرانه مشخص کار چندان مشکلی نباشد که این حساب دو دو تا چهار تا جوابش مشخص نیست.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5513 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱۷ آبان بازدید: 3608 ساعت: 11:12 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
5 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
6 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
7 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
8 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
11 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شکلات شیری یا شکلات تلخ! لقمه: شکلات حاوی آنتی اکسیدان های مختلفی از جمله ف...

  عصرانه‌ای برای لاغر شدن مصرف میان‌وعده‌های حاوی پروتئین و سویا به عنوان عص...

  پوست شفاف با خوردنی های طبیعی امروزه افراد بیشتر بجای خوراکی های مفید و موثر برا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه‌های مهم پس از پرخوری اغلب ما در بسیاری از اوقات تلاش می‌کنیم یک رژیم‌ غذایی سالم و ضدالتهابی حاوی مواد خوراکی متنوع را دنبال کنیم اما گاهی نیز هوس فست‌فودخوری به سرمان می‌زند در حالی که بدن نیز به طور طبیعی به این قبیل مواد غذایی ناسالم واکنش‌های التهابی نشان می‌دهد.
ویتامینی برای پیشگیری از آنفلوانزا همه‌ی ما می‌دانیم که بدن مان به ویتامین D نیاز دارد تا در سلامت کامل باشد. اما سۆال اینجاست به چه میزان ویتامین D نیاز داریم و از چه راهی باید تأمین بشود؟ در این مطلب به این سۆالات جواب می‌دهیم.
آبمیوه های صنعتی خوب و بد دارند؟ روزگاری نوشیدن آب‌ پرتقال، انار یا آب ‌سیب مختص فصول سرد سال بود، اما حالا اگر در تابستان هوس نوشیدن این نوع آبمیوه‌ها به سرمان بزند، فورا از فروشگاه یا مغازه‌ای آن را می‌خریم و گاهی آنقدر مزه‌اش برایمان دلچسب و خنکی‌اش گوارا می‌شود که چند بار در روز برای رفع عطش و خستگی از آن استفاده می‌کنیم، اما آیا واقعا آبمیوه‌های صنعتی آبمیوه‌اند؟
رفع غلظت خون با مصرف انار یک متخصص طب سنتی گفت: غلظت خون در رنگ و شفافیت پوست بسیار اهمیت دارد چرا که میزان غلظت خون در زیبایی و خوش رنگی چهره تاثیر گذار است و افزایش غلظت خون موجب تیره شدن پوست می‌شود و مصرف انار در کاهش غلظت خون تاثیر گذار است.