عوامل شکل‌گیری ابربدهکاران‌ بانکی از نگاه یک نماینده مجلس


پایگاه خبری لقمه: سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از اهمیت افشای اطلاعات تسهیلات کلان ابربدهکاران بانکی سخن گفت و آن را ابزاری کارآمد برای بازپرداخت تسهیلات دریافتی دانست.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، ‌مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: عدم نظارت کافی بانک مرکزی در شبکه بانکی کشور در شکل‌گیری ابربدهکاران بانکی سهم بسیار بالایی دارد.

 

نبود نظارت کافی بر شبکه بانکی از عوامل شکل‌گیری ابربدهکاران‌

‌مهدی طغیانی در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره اهمیت افشای اطلاعات تسهیلات کلان ابربدهکاران بانکی اظهار داشت: دولت و بانک مرکزی ابزارهایی دارند برای اینکه افراد را موظف کنند تا تسهیلات دریافتی خود را بازپرداخت کنند و از این ابزارها هم استفاده می‌کنند.

 

وی افزود: با وجود این ابزارها، اما بسیاری اوقات فشار افکار عمومی تاثیرگذاری بیشتری دارد؛ در شرایطی که ابزار‌ها و فشارهای دولت و بانک مرکزی موثر نیست که افراد برای بازپرداخت تسهیلات دریافتی مراجعه کنند و بدهی‌های معوقه خود را که سال‌ها پرداخت نکرده‌اند، بپردازند، افشای این اطلاعات بسیار موثر است.

 

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با افشای اطلاعات ابربدهکاران بانکی، دریافت‌کنندگان این تسهیلات مجبور می‌شوند زیر فشار افکار عمومی، بدهی‌های خود را پرداخت و به این ترتیب منابع بانک‌ها را از قفل شدگی خارج کنند.

 

طغیانی با اشاره به اینکه اطلاعات منتشر شده فعلی درباره ابربدهکاران کافی نیست، گفت: گام اول از سوی وزارت اقتصاد در این زمینه برداشته شد؛ اما طبق شواهد این اطلاعات کامل نبوده و برای همه بانک‌ها نیست؛ باید افشای اطلاعات دریافت‌کنندگان تسهیلات کلان به صورت کامل منتشر شود تا این حرکت به سرانجام برسد.

 

وی با بیان اینکه بنابر مصوبه مجلس، دولت قبلا هم این امکان را داشته است که اطلاعات این ابربدهکاران را منتشر کند، ادامه داد:  این مصوبه کمک می‌کند که به این موضوع جدی تر وارد شوند و اسباب پاسخگویی فراهم شود؛ بر اساس این مصوبه، دولت موظف است که این کار را انجام دهد.

 

«رکود» و «تورم‌» عوامل شکل‌گیری ابربدهکاران بانکی 

 

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره علل شکل‌گیری پدیده‌ ابربدهکاران بانکی، آن را بیشتر ناشی از فضای اقتصادی کشور دانست و افزود: فضای اقتصادی کشور گاهی اوقات‌‌ با رکود مواجه می‌‌شود و حاکم شدن این شرایط دستگاه‌ها و شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عملا موجب می‌شود که همه محاسباتی که آنها برای بازپرداخت تسهیلات دریافتی خود داشته باشند به هم بخورد.

 

طغیانی ادامه داد: تحت تاثیر شرایط رکود، دریافت‌کنندگان تسهیلات ممکن است که دچار مشکل ناخواسته شوند؛ این رکود شدید یکی از عوامل بروز پدیده ابر بدهکاران بانکی است.

 

وی افزود: ایجاد شرایط نامتعادل اقتصادی در اختیار بنگاه‌ها هم نیست، زیرا رکود حاکم می‌شود؛ البته گاهی محاسبات آنها هم دخیل بوده است برای نمونه گاهی بر اساس محاسبات نرخ ارز به یک بار جهش پیدا می‌کند یا کاری که توجیه اقتصادی داشته و برای آن وام گرفته‌اند از توجیه افتاده است.

 

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین حجم یا میزان نقدینگی که به عنوان سرمایه در گردش تامین شده است،  دیگر کفاف نمی‌دهد.

 

طغیانی به نقش بانک مرکزی در ایجاد ابربدهکاران بانکی اشاره کرد و گفت: یک مسئله عدم نظارت کافی بانک مرکزی در نظام و شبکه بانکی کشور در شکل‌گیری ابربدهکاران بانکی سهم بسیار بالایی دارد.

 

روابط بر ضوابط پرداخت تسهیلات بانکی اولویت دارد

 

وی بیان کرد: به واسطه نقش نظارتی بانک مرکزی، بانک‌ها باید موظف شوند که پروژه‌ها را ارزیابی و سنجش کنند که آیا این تسهیلات بازگشت و سودآوری دارد یا خیر.

 

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نظارت بانک مرکزی در این زمینه کافی نیست، ادامه داد: نظارت چندانی وجود ند‌اشته است، درحالی که ممکن است محاسبات بانک‌ها چیزهایی غیر از این باشد یا روابطی دیگر حاکم باشد بین افرادی که درخواست کننده وام هستند؛ در واقع روابط بر ضوابط پرداخت غلبه کرده است.

 

طغیانی گفت: فهرست اسامی منتشر شده کامل نیست، برای اینکه این حرکت به سرانجام برسد‌، باید اطلاعات ابربدهکاران به صورت کامل افشا شود، امیدواریم که اطلاعات کامل تر و به روز تر منتشر شود.

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست 




کد: 14742 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ دوشنبه ۵ ارديبهشت بازدید: 1507 ساعت: 10:41 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواد غذایی ضد فراموشی کدامند؟ خیلی‌ها به محض این‌ که نکته‌ای را فراموش یا وسایل‌...

  این خوراکی‌های باهوش کننده را بشناسید! کارشناس مسئول مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و ...

  مشکل افرادی که آب نمی نوشند، چیست؟ یک متخصص گوارش و کبد با بیان اینکه هیچ نوشیدنی جای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ظریف: از زبان فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود پایگاه خبری لقمه: محمدجواد ظریف گفت: نوروز یک رویداد طبیعی نیست، یک تحول انسانی است، آن چیزی است که یونسکو در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. یعنی تغییر نگرش ها و دیدگاه ها و اگر اساسنامه یونسکو را خوانده باشید با این شروع می‌شود که چون جنگ در اذهان مردم شکل می‌گیرد، باید صلح را هم در اذهان مردم شکل داد.
چلغوز، نا سزا نیست! شاید نام چلغوز از نظر برخی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، اما اشتباه نكنید. چلغوز فحش نیست! بلكه دانه‌ای آجیلی و سودمند است كه مغزآن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد.
چرا ب آ از جشن عکاسان سینما حمایت کرد/حس خوب در کنار برندینگ پایگاه خبری لقمه:مدیر تبلیغات و از سهام داران گروه تولیدی ب.آ از دلایل حضور این برند قضای در کنار هنرمندان و حمایت از رویدادهای هنری همچون جشن عکاسان سینما سخن گفت.
غذاهایی که پیش از معاشقه نباید بخورید آیا امیدوارید که شام امشب، زمینه ساز یک عشق ورزی پر از شور و شیطنت خواهد بود؟