فائو گزارش داد؛
جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان


پایگاه خبری لقمه: فائو در گزارشی از وضعیت تولیدات کشاورزی ایران اعلام کرد: ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا، سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج و یازدهمین تولیدکننده بزرگ گوشت در آسیا و همچنین بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در این قاره بوده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو) در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش های چشم انداز غذایی جهان که سالی دو بار منتشر می شود پیش بینی کرده است تولید غلات ایران در سال ۲۰۲۳ به ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد. گندم، برنج و جو سه غله مهم تولیدی ایران در این سال خواهند بود.

بر اساس این گزارش انتظار می رود ۱۳ میلیون تن گندم در ایران طی سال زراعی جاری تولید شود که نسبت به تولید ۱۳ میلیون تنی سال قبل افزایش یا کاهشی نخواهد داشت. با این وجود
 
نیاز ایران به گندم وارداتی در این سال ۱ میلیون تن کمتر از سال قبل خواهد بود و در حالی که طی سال گذشته ۵ میلیون تن گندم وارد کشور شده بود پیش بینی می شود ایران در سال جاری ۴ میلیون تن واردات گندم داشته باشد.
 

حفظ جایگاه سیزدهمی ایران در میان تولیدکنندگان بزرگ گندم دنیا

کل تولید گندم دنیا در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۳۷میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده که بر اساس پیش بینی فائو این رقم با ۰.۶ درصد افزایش به ۱۳۸میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۳ خواهد رسید.
 
ایران در سال گذشته سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا شناخته شده و انتظار می رود در سال جاری نیز همین جایگاه را حفظ کند. اتحادیه اروپا، چین و هند طی سال های اخیر سه رتبه نخست تولیدکنندگان بزرگ گندم دنیا را به خود اختصاص داده اند.
 
تولید جو در ایران نیز طی سال جاری و با وجود خشکسالی به اندازه سال قبل خواهد بود و همچون سال گذشته ۳ میلیون تن جو در ایران تولید خواهد شد. فائو انتظار دارد میزان واردات جو توسط ایران طی سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل ۲۰۰ هزار تن کاهش یابد و به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد.
 
این نهاد بین المللی همچنین پیش بینی کرده است تولید برنج ایران در سال زراعی جاری کمتر از سال قبل باشد. در حالی که ایران طی سال گذشته ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برنج تولید کرده بود پیش بینی شده است تولید برنج ایران در سال جاری بیشتر از ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تن نباشد.
 
با وجود کاهش تولید برنج، واردات این محصول در سال جاری به میزان ۲۰۰ هزار تن کمتر از سال قبل خواهد بود و انتظار می رود ایران طی این سال ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج از خارج وارد کند.
 

ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج در آسیا

آمارهای فائو نشان می دهد ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج در آسیا طی سال ۲۰۲۲ بوده است. کشورهای آسیایی در این سال ۴۶۶ میلیون تن برنج تولید کردند که چین با تولید ۱۴۴ میلیون تنی بزرگترین تولیدکننده این محصول در آسیا بوده و هند با ۱۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در رتبه دوم و بنگلادش با ۳۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در رتبه سوم از این نظر قرار داشته اند.
 
بر اساس این گزارش ایران در سال گذشته ۹۰۰ هزار تن دانه روغنی تولید کرده و پیش بینی می شود در سال زراعی جاری نیز به همین میزان تولید داشته باشد. کل واردات دانه های روغنی توسط ایران در سال قبل ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن بوده که انتظار می رود این رقم در سال جاری به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش یابد.
 
فائو همچنین میزان تولید انواع گوشت در ایران طی سال جاری را ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تن پیش بینی کرده است. انتظار می رود تولید گوشت گوساله و گوسفند در ایران طی این سال افزایش یابد اما تولید گوشت مرغ با کاهش مواجه شود.
 
ایران در سال گذشته ۳۶۲ هزار تن گوشت گوساله تولید کرد که پیش بینی می شود این رقم در سال جاری به ۳۷۱ هزار تن افزایش یابد. تولید گوشت گوسفند نیز از ۲۸۹ هزار تن در سال قبل به ۲۹۵ هزار تن در سال جاری افزایش خواهد یافت. اما تولید گوشت مرغ ایران در سال قبل ۱ میلیون و ۹۲۰ هزار بوده که پیش بینی شده است این رقم به ۱ میلیون و ۸۸۴ هزار تن در سال ۲۰۲۳ کاهش یابد.
 

رتبه ۱۱ تولیدکنندگان بزرگ گوشت در آسیا به ایران رسید

آمارهای فائو نشان می دهد ایران یازدهمین تولیدکننده بزرگ انواع گوشت در آسیا طی سال ۲۰۲۲ بوده است. کل گوشت تولیدی در آسیا طی این سال بالغ بر ۱۵۶ میلیون تن بوده که ۹۴ میلیون تن از این رقم سهم چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشت این قاره بوده است. هند با وجود دارا بودن جمعیتی تقریبا برابر با چین تنها ۹ میلیون تن گوشت در سال ۲۰۲۲ تولید کرده است.
 
این گزارش همچنین پیش بینی کرده است تولید شیر و لبنیات در ایران طی سال جاری به ۷ میلیون و ۸۲۰ هزار تن برسد. ایران در سال قبل ۷ میلیون و ۸۴۰ هزار تن شیر تولیدکرده بود.

ایران بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیا شناخته شد

بر اساس آمار فائو، ایران صادرکننده خالص شیر و لبنیات در سال ۲۰۲۲ بوده است. ایران در این سال ۸۶ هزار تن شیر و لبنیات وارد کرده و در مقابل، ۱ میلیون و ۵۸۳ هزار تن شیر و لبنیات صادر کرده است. در واقع ۱۳ درصد شیر و لبنیات تولیدی ایران در این سال به کشورهای دیگر صادر شده است. پیش بینی شده است صادرات شیر و لبنیات ایران در سال جاری به ۱ میلیون و ۵۹۲ هزار تن افزایش یابد.
 
کل صادرات شیر و لبنیات کشورهای قاره آسیا در سال گذشته بالغ بر ۹ میلیون تن بوده است. ایران سهم بزرگی از این رقم را در اختیار داشته است. به عبارت دیگر ۱۷ درصد از کل صادرات شیر و لبنیات آسیا در این سال سهم ایران بوده و ایران بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیا شناخته شده است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 15225 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد بازدید: 705 ساعت: 1:27 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
2 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
3 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
4 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
5 معدوم‌سازی ۱۵ میلیون جوجه یکروزه تکذیب شد ۱۴۰۱ شنبه ۱۷ دي
6 ۸۰ درصد سموم کشاورزان در داخل تولید می‌شود ۱۴۰۱ شنبه ۱۰ دي
7 دلیل گرانی تخم مرغ چه بود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
8 دردسرهای مرغ منجمد برای تولیدکنندگان ۱۴۰۱ شنبه ۵ آذر
9 بلاتکلیفی تولیدکنندگان رب گوجه با قیمت‌های جدید ۱۴۰۱ شنبه ۱۵ مرداد
10 خرید ۳۷ هزار تن مرغ و تخم مرغ مازاد از نتولیدکنندگان ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۳ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رهایی از مشکلات و اختلالات خوردن چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: اختلالات مربوط به خوردن نوعی اخت...

  آدامس می‌تواند به کنترل وزن کمک کند؟ به عقیده‌ متخصصان پژوهش‌های گسترده تری نیاز است تا...

  آشنایی با علل حساسیت غذایی محققان بر این باورند که بعد از بیماری های عفونی آن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

10 علت پنهان چاقی را بشناسید اگر افزایش وزن شما ناشی از تجمع مایع در بدن بود، نگران نباشید زیرا این افزایش وزن دائمی نیست.
آیا شما هم به متخصص تغذیه مراجعه خواهید کرد؟ صرف نظر از وزن و ویژگی های جسمانی، عوامل چندی امکان مراجعه افراد به متخصصان تغذیه یا استفاده از رژیم های غذایی خاص را افزایش می دهد که از جمله آنها می توان به عوامل اجتماعی، روانشناختی و بیولوژیک اشاره کرد.
ارتباط غذا با طول عمر از نگاه قرآن و احادیث امروزه دانشمندان معتقدند که انسان با دور ساختن عوامل مرگ می‌تواند عمر نامحدود داشته باشد. همین مسئله باعث شده تا محققان در محیط آزمایشگاه با بهبود شرایط زندگی، عمر حشره ای را به هشتاد برابر افزایش دهند.
استقلال اقتصادی و امنیت غذایی پایگاه خبری لقمه: مطالعات و بررسی‌های نشان دهندۀ این حقیقت است كه اقتصاد كشور بنا به علل گوناگون، از عدم تعادل‌های متنوع و متعددی رنج می‌برد. این امر، منجر به گسترش فقر، نابرابری اجتماعی، طبقاتی شدن جامعه، بیكاری و استقراض خارجی شده است. در این نوشتار برآنیم تا به این پرسش پاسخ دهیم كه آیا مبانی اقتصادی قانون اساسی باعث به وجود آمدن این عدم تعادل‌هاست؟