کمک به امنیت غذایی با استفاده کود شیمیایی در کشاورزی


پایگاه خبری لقمه: دو نگاه درباره استفاده از کود شیمیایی در بخش کشاورزی وجود دارد نخست این که مصرف بیشتر کود شیمیایی باعث ایجاد باقیمانده سموم در محصول می شود نگاه دوم این که مصرف کود باعث افزایش محصول خواهد شد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، اینکه میزان کود مصرفی در بخش کشاورزی چه میزان باشد همواره محل بحث بوده برخی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی براین باورند که کود شیمیایی که اکنون در بخش کشاورزی استفاده می‌شود، بسیار کمتر است بنابراین هیچ ماده شیمیایی مضر در محصول باقی نمی ماند و معنی آن این است که محصول ما جزو سالمترین‌ها در دنیا است و این یک امتیاز بزرگی است.

 
اما گروه دیگر بر این باورند که اگر کود کمتری به محصولات کشاورزی بدهیم هنر نکردیم زیرا تولیدمان کمتر خواهد شد، برای تامین امنیت غذایی مردم باید بتوانیم تولیدمان را بیشتر کنیم، آنها می‌گویند تا سال 2050 جهان باید 70 درصد غذای اضافه تولید کند. این در حالی است که تغییرات اقلیم محدودیت‌های زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای تولید ایجاد کرده است و بخشی از این افزایش تولید را می توان با دادن کود شیمیایی بیشتر جبران کرد.
 
به گفته کارشناسان کشاورزی، به ازای یک واحد کود شیمیایی که به محصولات کشاورزی د اده می‌شود 9 واحد محصول بیشتری تولید می‌شود.
 
بر اساس گزارش سازمان هواشناسی، در کشور ما هر دهه 9 میلی‌متر میزان بارندگی کاهش می‌یابد و 3 دهم درجه هم دما افزایش می‌یابد و نتیجه آن کاهش تولیدات کشاورزی است، با این‌حال هیچ برنامه‌ای برای مقابله با آن تهیه نشده است.
 
کاظم خاوازای دبیرستاد  توسعه فناوری های نوین و دانش بنیان‌ها در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت: سالانه 1.5 میلیون تن کود شیمایی عمدتا کود ازته در بخش کشاورزی استفاده می‌شود که امکان افزایش آن تا 4.5 میلیون تن وجود دارد و در واقع بخش کشاورزی کشور هنوز کود کمتری استفاده می‌کند.
 
وی افزود: اگر کود شیمیایی به درستی استفاده شود، یعنی به میزان توصیه شده و در زمان خود ش استفاده شود نتیجه مضری بر سلامتی محصول نخواهد داشت بلکه باعث افزایش تولیدات کشاورزی میشود یعنی همان چیزی که ما برای تامین امنیت غذایی دنبال می‌کنیم.
 
خاوازی با بیان اینکه در کوتاه مدت عملکرد محصولات کشاوزری 25 درصد کاهش می‌یابد، گفت: تا سال 2080 و عملکرد محصولات کشاورزی،‌ 50 درصد کاهش می‌یابد و همه اینها مشکلات و چالش‌های زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در بخش تولید ایجاد می‌کند که می‌توان به کمک کودهای شیمیایی تا حدودی محصولات کشاورزی را افزایش داد.
 
پیش از این هم سازمان خواروبار کشا ورزی ملل متحد اعلام کرده بود که طی 40 سال آینده به دلیل گرم شدن کره زمین عملکرد بالقوه تولید بذور کاهش می‌یابد.
 
بنابراین درچنین شرایطی که دنیا با محدودیت منابع تولید همراه است و مسابقه کشورها برای تولید و کاهش وابستگی هم با سرعت بیشتری ادامه دارد، کارشناسان باید به نتیجه درستی در باره مصرف کود شیمایی در بخش کشاورزی برسند به نحوی که در مصرف آن سلامتی مردم را به خطر بیندازد و نه از تولید بیشتر محصول که برای تامین امنیت غذایی آینده ضروری است جا بمانیم.

  

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 15334 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور بازدید: 904 ساعت: 8:16 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
7 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
8 آغاز واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در تهران ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
9 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
10 تجلیل از ۱۵۰ پیرغلام حسینی/اعطای «نشان حبیب» به آشپزها و آبدارچی‌های پیشکسوت هیئات حسینی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد
11 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌...

  رابطه گوشت قرمز و دیابت نتایج یک مطالعه گسترده در آمریکا نشان داده است که ...

  نان صنعتی سالم‌تر است یا نان سنتی؟ این سوال برای خیلی‌ها پیش می آید که آیا نان‌های صن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فواید طبی فلفل دلمه ای فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .
طبیعی‌ چاق شوید همیشه در مقابل افرادی‌که تمام فکر و ذکرشان لاغر شدن و کاهش وزن است، افرادی هم هستند که به چاق شدن فکر می‌کنند و حاضرند هر کاری انجام دهند تا فقط چند کیلویی چاق‌تر شوند.
چه میوه‌هایی را چه وقت بخوریم؟ یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوه‌ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آن‌ها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.
8 نسخـه طبیعی برای افراد چاق! افزایش سوخت‌وساز بدن با فعالیت‌های بدنی و ورزش مهم‌ترین شیوه درمان چاقی و اضافه وزن است.