بریانی سبزیجات با دستور سرآشپز لقمه


سیر، پیاز، پودر فلفل قرمز، هل، دارچین، آب سبزیجات، زیره، گل‌ کلم و قارچ، برخی از مواد تشکیل دهنده این غذای هندی هستند.

لقمه: این غذا علاوه بر سالم بودن حاوی مواد غذایی بسیار مفید برای بدن می باشد. همچنین برای از بین نرفتن خاصیت سبزیجات مدت پخت کوتاهی نیز دارد. بریانی سبزیجات اصالتا برای شمال کشور هندوستان است که با توجه به شیوع گیاهخواری غذا های هندی طالبان بسیار پیدا کرده است که مزه و طعم اکثر غذاهای هندی باب میل ما ایرانیان نیز می باشد. سیر، پیاز، پودر فلفل قرمز، هل، دارچین، آب سبزیجات، زیره، گل‌ کلم و قارچ، برخی از مواد تشکیل دهنده این غذای هندی هستند.

مواد لازم
سیب زمینی                          300 گرم، مکعبی شده
هویج کوچک                          100 گرم
بامیه                                   50 گرم، برش های نازک
 کرفس                                2 ساقه، برش خورده
قارچ سفید                           75 گرم، دو نیم شده
بادنجان                               1 عدد، دو نیم و برش داده شده
ماست                                1 و 4/1 پیمانه ترش مزه
زنجفیل رنده شده                  1 قاشق غذا خوری
پیاز رنده شده                       2 عدد بزرگ
سیر                                   4 حبه، خرد شده
زردچوبه                               1 قاشق چای خوری
پودر کاری                            1 قاشق غذا خوری
کره                                    2 قاشق غذا خوری
پیاز                                    2 عدد، خلالی شده
برنج دانه بلند                        1 و 4/1 پیمانه
جعفری                               کمی برای تزیین

طرز تهیه
برنج را برای 7 دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کرده و کنار بگذارید.
سیب زمینی ها، بادنجان، هویچ و بامیه را در یک قابلمه حاوی آب با نمک به مدت 5 دقیقه بجوشانید و یا بهتر است که آنها را بخارپز کنید. سپس توجه کنید که آب نداشته باشند آنها را در یک کاسه بزرگ ریخته و با قارچ و کرفس مخلوط کنید.
پیازهای رنده شده، ماست، زنجفیل، سیر و پودر کاری را با یکدیگر مخلوط کنید و آن را روی سبزیجات بریزید و این مخلوط را به مدت 2 ساعت در یک محل خنک قرار دهید.
کره را در یک ماهی تابه گرم کرده و پیاز های خلالی شده را به مدت 5 تا 6 دقیقه تقت داده تا طلایی شوند. (کمی از این پیاز را برای تزیین نگاه دارید.) مخلوط سبزیجات را به ظرف پیاز طلایی شده اضافه کرده و آن را به مدت 10 دقیقه بپزید.
نصف برنج را در یک ظرفی به گنجایش 2 لیتر که قابل قرار دادن در فر باشد، قرار دهید. سپس مخلوط سبزیجات را با قاشق به روی برنج منتقل کرده و سپس با نصف برنج دیگر روی آنرا بپوشانید. درب ظرف را گذاشته و آنرا در داخل  فر با دمای 190 درجه سانتیگراد به مدت 35 تا 45 دقیقه قرار هید.
بریانی سبزیجات مان برای چهار نفر آماده است و حالا نوبت تزیین آن است.



کد: 467 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ دوشنبه ۹ آبان بازدید: 7531 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
5 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
7 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
8 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
9 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
10 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
11 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین خوراكی ها برای تسكین میگرن میگرن را باید جز بیماری هایی دانست كه واقعا فرد را...

  لزوم سالم‌سازی سبزیجات و میوه‌جات خام قبل از مصرف مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابو...

  توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید پایگاه خبری لقمه: روزه، عبادتی است که فواید روحی و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شکلات‌های تقلبی را از کجا بشناسیم؟ یکی از مسایلی که این روزها زیاد در مورد آن صحبت می‌شود، مساله گرانی مواد اولیه در صنایع غذا و به تبع آن تقلب‌هایی است که امکان دارد رخ دهد. از جمله مواردی که در کشور ما زیاد دیده می‌شود و متاسفانه نظارت چندانی روی آن وجود ندارد، مساله جایگزین‌کردن جانشین‌هایی به جای کره کاکائو در شکلات واقعی است.
آیا سیر برای سرماخوردگی خوب است؟ در رساله ذهبیه امام رضا(ع) توصیه شده است که در ماه آخر زمستان سیر مصرف شود.در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نیز آمده است که می فرمایند: سیر بخورید و با آن مداوا کنید. یعنی حضرت هم توصیه به مصرف غذایی و هم دارویی سیر می کنند.هم چنین می فرمایند: درمان هفتاد بیماری در سیر است که بنا به نظر محققان کلمه هفتاد دلیل بر کثرت است؛ یعنی سیر بسیاری از بیماری ها را درمان می کند. در حدیث دیگری نیز پیامبر اکرم(ص) به حضرت امام علی(ع) توصیه می کنند که سیر بخورید و اگر من هم با فرشته هم سخن نمی شدم سیر می خوردم.
نقش شکلات در چاقی تحقیقات جدید نشان می دهد که وقتی پای شیرینی به میان می آید خوردن اندکی از آن خطر چاقی و یا بیماری قلبی به همراه ندارد. محققان آمریکایی با تحقیق روی بیش از پنج هزار نفر دریافتند که هیچ ارتباطی بین وضعیت ضعیف سلامتی و خوردن مرتب شیرینی وجود ندارد.
تمام فواید انار یاقوت‌های بی‌نظیر هستی برای قلب مفیدند، معده درد را خوب می‌کنند، پیری را به تأخیر می‌اندازند، سرطان را از جان شما دور می‌کنند و غیره.