آشنایی با خواص بادام برزیلی
تناسب اندام و موهایی درخشان با بادام برزیلی


بادام برزیلی گیاهی سرشار از سلنیم می‌باشد؛ تا حدی که بسیاری از دانشمندان به جای مصرف قرص‌های مکمل سلنیوم استفاده از این گیاه را توصیه می‌کنند.

به گزارش لقمه، بادام برزیلی یا جوز برزیلی، گیاه منحصر به فردی است که در جنگل‌های آمازون رشد می‌کند و بومی کشور برزیل می‌باشد. به خاطر رنگ قهوه‌ای آن، اکثر مردم فکر می‌کنند که از جمله آجیل‌ها می‌باشد؛ درحالی‌که نوعی تخمه است. این گیاه مزه شیرینی دارد و وقتی به غذاها اضافه می‌شود، طعم بسیار عالی و متفاوتی را ایجاد می‌کند. به علت حالت نرمی که این گیاه دارد و نیز طعم فراوان آن، می‌توان روغن این بادام را استخراج نمود و برای مصارف متعدد درمانی به کار برد.


ارزش غذایی بادام برزیلی

بادام برزیلی، سرشار از کالری، ویتامین‌ها، املاح، آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی است. در هر 100 گرم بادام برزیلی، 656 کالری انرژی وجود دارد. این بادام سرشار از اسیدهای چرب مونو اشباع‌نشده، مانند اولئیک اسید و پالمتیک اسید می‌باشد که برای کاهش کلسترول و پیشگیری از بیماری‌های قلبی سودمند است. این بادام سرشار از پروتئین می‌باشد. به گونه‌ای که می‌تواند منبع مناسبی از پروتئین برای گیاه‌خواران را تامین کند. بادام برزیلی مقدار زیادی ویتامین E، ویتامین C، تیامین، نیاسین، B6، فولات و کولین دارد و منبع بسیار عالی از سلنیم است. املاح دیگری چون کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، روی، منگنز و مس نیز در این بادام به وفور یافت می‌شود.

 

بادام برزیلی یک سد دفاعی قوی در برابر میکروب‌هاست

بادام برزیلی علاوه بر سلنیم، از مقادیر فراوانی روی و آهن تشکیل یافته است که برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید می‌باشند. سلنیم توانایی گلبول‌های سفید خونی برای مبارزه با بیماری‌های میکروبی را افزایش می‌دهد. این بادام همچنین از ویتامین C فراوانی تشکیل شده است که برای پیشگیری از سرماخوردگی معمولی و آنفلوانزا کارآمد می‌باشد.


بادامی که جوش‌ها را از بین می‌برد

بادام برزیلی برای پیشگیری و درمان مشکلات پوستی کاربرد دارد و نیز سلامتی و شادابی را برای پوست به همراه می‌آورد. سلنیم موجود در این بادام، باعث تحریک ساخت کلاژن، بهبود قابلیت ارتجاعی و انعطاف‌پذیری و نیز درخشان شدن پوست می‌شود. این بادام منبع مناسبی از روی می‌باشد که علاوه بر درمان خشکی و خراش‌ها، رشد سلول‌های پوستی را ارتقا می‌بخشد. بادام برزیلی به دلیل دارا بودن سلنیوم و روی برای درمان آکنه فوق‌العاده مفید است. روی به دلیل دارا بودن اثرات ضدالتهابی و سلنیم به علت اثرات ضدباکتریایی با آکنه مقابله می‌کنند.

جوانی و شادابی پوست با بادام برزیلی

مقادیر فراوان آنتی‌اکسیدان که در بادام برزیلی موجود می‌باشد. با رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و از آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از آن‌ها جلوگیری می‌کند. این مسئله فرآیند پیر شدن سلول‌ها را آهسته می‌کند و علائم ناشی از افزایش سن مانندچین و چروک، خطوط و لکه‌های سیاه بر روی پوست را می‌زداید. همچنین وجود ویتامین‌های A و E در بادام برزیلی، منجر به ساخت کلاژن می‌شود و پوستی نرم، صاف و بدون عیب و نقص را برایتان به ارمغان می‌آورد.


موهایی درخشان با بادام برزیلی

سلنیم ماده‌ای است که برای رشد مناسب مو لازم می‌باشد. بادام برزیلی به دلیل سرشار بودن از این ریزمغذی، رشد موهای شما را بهبود می‌بخشد و چون منبع مناسبی از اسیدهای چرب امگا می‌باشد، درخشش را برای موهایتان به همراه دارد. بسیاری از شامپوها و نرم کنده‌ها به خاطر خواص فوق‌العاده این گیاه، از عصاره بادام برزیلی در ترکیبات خود استفاده می‌کنند.


بهبود کم کاری تیروئید با کمک بادام برزیلی

سلامت غده تیروئید برای متابولیسم مناسب سلول‌های بدن ضروری است. سلنیم ماده‌ای است که نقش حیاتی را در سلامت غده تیروئید ایفا می‌کند. بادام برزیلی به علت دارا بودن مقادیر فراوانی سلنیم برای افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می‌برند، بسیار مفید می‌باشد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بادام برزیلی همچنین، از غده تیروئید محافظت می‌کنند و در نتیجه متابولیسم بدن به وسیله غده تیروئید، کنترل می‌شود.


بادام برزیلی با سرطان و بیماری‌های قلبی مقابله می‌کند

بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهد که بادام برزیلی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند. چون سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد و بدن را در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

بادام برزیلی به علت دارا بودن مقادیر فراوانی از اسیدهای چرب مونو اشباع‌نشده مانند پالمتیک اسید و اولئیک اسید، LDL یا همان کلسترول بد را کاهش می‌دهد و سطح HDL یا کلسترول خوب را بالا می‌برد. همچنین بادام برزیلی از مقادیر فراوانی اسید چرب امگا 3 تشکیل یافته است که فشارخون را کم می‌کند. سلنیم موجود در بادام برزیلی، از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند و فرد را در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی در امان می‌دارد.


افزایش رشد کودکان با بادام برزیلی

بادام برزیلی منبع مناسبی از روی است و در شرایطی که کاهش اشتها در کودکان ناشی از کمبود روی باشد، مصرف آن توصیه می‌شود. همچنین روی موجود در بادام برزیلی به رشد قدی کودکان در سنین رشد کمک می‌کند. در افرادی که نمی‌توانند مقادیر مناسبی از روی را جذب کنند (مانند مبتلایان به بیماری ارثی آکرودرماتیس آنتروپاتیکا)، مصرف بادام برزیلی که سرشار از روی می‌باشد، علائم ناشی از کمبود روی را بهبود می‌بخشد.


مصرف بادام برزیلی، تناسب اندام را به همراه دارد

با وجود اینکه بادام برزیلی سرشار از کالری می‌باشد، فاکتورهای لاغر کننده متعددی نیز دارد، مانند اسیدهای چرب امگا، پروتئین‌ها، اسیدآمینه آرژنین، فیبر و... . فیبر با اشغال حجم معده، مانع از مصرف سایر مواد غذایی پرکالری می‌شود. اسیدآمینه آرژنین نیز، با افزایش مصرف انرژی توسط سلول‌ها و تسریع از دست دهی چربی، به کاهش وزن کمک می‌کند.

 

استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها به کمک بادام برزیلی

بادام برزیلی منبع خوبی از کلسیم می‌باشد. کلسیم، مهم‌ترین عنصر برای رشد و قوی شدن استخوان‌ها و دندان‌ها است. این بادام همچنین منیزیم، منگنز و فسفر فراوانی دارد که این عناصر برای حفظ سلامتی استخوان لازم می‌باشند و از اختلالات استخوانی مانند استئوپروز (پوکی استخوان) پیشگیری می‌کند.
 

 بادام برزیلی، مخصوص ورزشکاران

مطالعات نشان می‌دهد سلنیم، سطح هورمون مردانه تستوسترون را افزایش می‌دهد. افزایش سطح تستوسترون علاوه بر افزایش قدرت باروری، رشد سلول‌های عضلانی را تسریع می‌بخشد و منجر به افزایش ماهیچه‌های بدن در مردان می‌شود. بادام برزیلی سرشار از منیزیم می‌باشد که برای بهبود عملکرد ماهیچه‌ها لازم است. منیزیم همچنین برای پیشگیری از تجمع اسیدلاکتیک در ماهیچه‌ها ضرورت دارد. تجمع لاکتیک منجر به خستگی می‌شود، در نتیجه مصرف مقادیر فراوانی از منیزیم از خستگی و دردهای ماهیچه‌ای بعد از ورزش، می‌کاهد.

 

بادام برزیلی به جای قرص مکمل سلنیم

بادام برزیلی در هر 100 گرم دارای 2 میلی‌گرم سلنیم می‌باشد و استفاده بیشتر از 6 عدد بادام برزیلی منجر به مسمومیت با سلنیم می‌گردد که خطرناک است. تحقیقات نشان می‌دهد بادام برزیلی بهتر از مکمل سلنیم است؛ زیرا علاوه بر اینکه سایر مواد مغذی را تامین می‌کند، جذب آن نیز بهتر می‌باشد.

 

بادام برزیلی علیه آلزایمر

بر اساس بسیاری از تحقیقات، بیماری آلزایمر با آسیب اکسیداتیو به سلول‌های عصبی که به وسیله رادیکال‌های آزاد انجام می‌شود، مرتبط است. سلنیم موجود در بادام برزیلی، آنتی‌اکسیدان قوی می‌باشد که از چنین آسیب‌های سلولی پیشگیری می‌کند. منیزیم نیز که در بادام برزیلی وجود دارد، نقش مهمی را در انتقال سیگنال‌ها بین مغز و سایر قسمت‌های بدن به عهده دارد. به همین علل است که بادام برزیلی می‌تواند از بیماری آلزایمر پیشگیری نماید.


اثرات جانبی

بادام برزیلی وقتی در حد اعتدال مصرف شود، برای سلامتی بسیار مناسب است؛ اما مصرف مقادیر زیادی از آن منجر به اثرات جانبی می‌گردد. اگرچه سلنیم برای سلامتی بدن بسیار مفید می‌باشد اما بدن ما تنها به مقادیر اندکی از آن احتیاج دارد (حداکثر 45 میکروگرم برای کودکان و 400 میکروگرم بزرگسالان) و دریافت بیش از حد، ممکن است منجر به مسمومیت شود و علائم مسمومیت مانند خستگی، ریزش مو، ناخن‌های شکننده، تحریک معده و ... بروز کند.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تبیان

کد: 7025 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۴ تير بازدید: 3961 ساعت: 6:21 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف بادام سبب تقویت سلامت روده ها می شود ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
2 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
3 تقویت و کاهش درد استخوان‌ ها با فرمول طبیعی ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
4 6 مزایای آرد بادام برای سلامتی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ آبان
5 پاستا فتوچینی با میگو و اسفناج ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
6 آیا تغذیه در افزایش میزان هوش جنین موثر است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
7 ارتباط آلرژی کودکان با بادام زمینی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
8 کاهش احتمال چاقی با مغزیجات آجیل ۱۳۹۶ شنبه ۱ مهر
9 برداشت بادام‌زمینی در آستانه‌اشرفیه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
10 برای چاق شدن سراغ خوراکی‌های طبیعی بروید ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
11 مصرف منظم بادام به تقویت میزان کلسترول کمک می کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شما هم چای را داغ داغ می نوشید؟ نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود، خطر ابت...

  این میوه تابستانی شما را مقابل سرماخوردگی بیمه می کند همچنین میزان پتاسیم موجود در این میوه به میزان 240...

  مصرف گوشت سفید در كاهش فشار خون بالا موثر است گوشت‌های قرمز و سفید تامین كننده پروتئین و آهن مور...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.
چطور گوشت را کباب کنیم که سرطانزا نشود؟ محققان دریافته اند خواباندن گوشت در آب طبیعی جو قبل از کباب کردن آن، احتمال تشکیل ماده سرطان زا را کاهش می دهد.
نکته‌هایی برای پختن ماهی ماهی یکی از مفیدترین مواد غذایی است که متاسفانه در ایران میزان مصرف آن پایین تر از بسیاری از کشورهای جهان است.
املت در وضعیت قرمز + عکس شاید هر کسی در طول عمرش غذاهای ویژه زیادی را در مکان‌های خاص خورده باشد. غذاهایی که تا سالها و یا تا آخر زندگی طعم آن‌ زیر دندان آدم می‌ماند و با یادآوری خاطره‌اش لحظات شیرینی زنده می‌شود.