خوردن 100 گرم ماهی 11 درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد


با توجه به متاآنالیزی که توسط محققان انجام شد، خوردن هر وعده 100 گرمی ماهی می‌تواند 11 درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.

به گزارش لقمه، بیشتر مطالعات انجام شده از اهمیت موادغذایی در کاهش بسیاری از بیماری‌ها گفته‌اند و مطالعات بیشماری نیز نشان دادند برخی از موادغذایی باعث جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شوند.

در این مطالعه جدید که در مجله علوم اعصاب منتشر شد، داده‌های اخیر یک متاآنالیز نشان دادند مصرف زیاد ماهی با کاهش خطر بیماری آلزایمر در ارتباط است. بیش از 70 درصد افراد مبتلا به آلزایمر هستند و پنجمین دلیل مرگ و میر در سالمندان 75 سال به بالا در اثر آلزایمر است.

آزمایشاتی که توسط محققان روی موش‌های مسن انجام شد نشان دادند رژیم غذایی غنی از acide docosahexaénoïque (اسید چرب امگا3 از روغن ماهی) می‌تواند مغز را از زوال شناختی محافظت کند و بیماری‌های عصبی را کاهش دهد.

در این مطالعه محققان یک متاآنالیز انجام دادند و داده‌های مربوط به مصرف رژیم غذایی امگا3 – اسیدهای چرب و یا ماهی و ارتباط آنها را با آلزایمر بررسی کردند.

 محققان 6 مطالعه انجام شده را متاآنالیز و تجزیه و تحلیل کردند که شامل 22 هزار و 402 شرکت کننده بود؛ در این متاآنالیز ارتباطی بین مصرف بالای امگا3 و خطر ابتلا به زوال عقل پیدا نشد در مقابل افرادی که ماهی بیشتری خورده بودند در معرض خطر پایین‌تری در ابتلا به زوال عقل بودند.

به طور مشابه دیگر نویسندگان نیز ارتباطی بین مصرف اسیدهای چرب امگا3 و خطر بیماری آلزایمر را پیدا نکردند، با این حال اثر محافظتی در مصرف ماهی در بروز بیماری آلزایمر گزارش شده است؛ افرادی که ماهی بیشتری مصرف کرده بودند خطر بیماری آلزایمر برای آنها کاهش پیدا کرده بود یعنی افرادی که ماهی بیشتری مصرف کرده بودند در مقایسه با کسانی که ماهی کمتری مصرف کرده بودند، خطر ابتلا به آلزایمر 36 درصد برای آنها کاهش پیدا کرده بود و هر 100 گرم ماهی در هفته با کاهش 11 درصد خطر بیماری آلزایمر همراه است.

نویسندگان این مطالعه گفتند: اغلب مطالعات به صورت جداگانه بررسی شده‌اند که اثر حفاظتی اسیدهای چرب و امگا3 در بروز زوال عقل و بیماری آلزایمر وجود دارد، امگا3 و اسیدهای چرب اجزاء اصلی غشاهای عصبی است و برای عروق مفید هستند.

ماهی نسبت به موادغذایی دیگر منبع خوبی از قبیل ویتامین‌ها، اسیدهای آمینه ضروری و عناصری که به بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کنند است. در ضمن مصرف ماهی به عادات غذا خوردن سالم کمک می‌کند.
 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :la revue Neuroscience and Biobehavioral Reviews

کد: 7839 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن بازدید: 2556 ساعت: 7:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
2 آنچه در مورد هندوانه نمی دانید ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
3 ۵ ماده غذایی دوستدار قلب را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
4 آیا تغذیه می تواند یکی از دلایل افسردگی باشد ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير
5 پیشگیری از میگرن با 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
6 آجیل چه زمانی در برنامه غذایی کودکان قرار می گیرد؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
7 برای پیشگیری از آسم روغن ماهی مصرف کنید ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن
8 «تخم‌شربتی» را درست مصرف کنید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱ آبان
9 خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۹ خرداد
10 تخمه هندوانه با یک دنیا خاصیت ۱۳۹۳ سه شنبه ۶ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین راه و رسم منجمد کردن سبزی‌ها شرایط مناسب برای فریز کردن، زمانی فراهم خواهد شد ک...

  رابطه وزوز گوش با تغذیه یکی از مشکلات شایع شنوایی، وجود صداهای زائد و اذیت...

  مهمترین عامل شیوع سرطان‌ یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سبک زندگی و به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ظروف پلاستیکی یکبار مصرف و مواد نگهدارنده از عوامل موثر شیوع آندومتریوز یک متخصص زنان زایمان و نازایی گفت: بیماری آندومتریوز اخیرا به دلیل بارداری در سنین بالا، استفاده از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف و مواد نگهدارنده موجود در برخی مواد غذایی مانند تن ماهی افزایش یافته است.
تاثیر رنگ ها بر اشتها دانش بررسی رفتار در خوردن و آشامیدن، نشان می دهد که افراد میزان بیشتری مایعات در لیوان های کوتاه و پهن به نسبت لیوان های بلند و تنگ می نوشید. و یا هر چه محل نشستن شما به ظرف شیرینی نزدیک تر باشد، شما شیرینی بیشتری میل می کنید.
ویتامینی برای پیشگیری از آنفلوانزا همه‌ی ما می‌دانیم که بدن مان به ویتامین D نیاز دارد تا در سلامت کامل باشد. اما سۆال اینجاست به چه میزان ویتامین D نیاز داریم و از چه راهی باید تأمین بشود؟ در این مطلب به این سۆالات جواب می‌دهیم.
چرا ناگهان لاغر می شویم لاغری ناگهانی بی‌اهمیت نیست. اگر فردی ظرف چند ماه چندین کیلو وزن کم کند یعنی حداقل 5 درصد وزن بدن خود را بدون هیچ‌گونه رژیم و دلیل مشخصی از دست بدهید باید به پزشک مراجعه کند تا وضعیتش مورد بررسی قرار گیرد.