7عارضه مهم بی‌توجهی به مصرف نمک یددار


یک فوق تخصص غدد با تاکید بر اینکه کمبود ید پس از تولد نوزاد با تجویز هورمون‌های تیروئیدی برطرف نمی‌شود، گفت: دقت کامل به این موضوع و برطرف کردن کمبود ید پیش از بارداری حائز اهمیت است تا با تامین ذخایر ید بدن مادر از کمبود ید در جنین پیشگیری شود.

به گزارش لقمه، دکتر محبوبه سادات حسینی با بیان اینکه ید یکی از عناصر مهم سازنده هورمون‌های تیروئیدی در بدن است، گفت: وجود مقدار معینی از ید در بدن الزامی است.

وی تصریح کرد: هورمون‌های تیروئیدی در سوخت و ساز، متابولیسم بیشتر سلول‌های بدن و پدیده رشد و نمو به خصوص در دوران کودکی، نوجوانی و نوزادی حائز اهمیت است. بنابراین غده تیروئید برای ترشح و تولید کافی هورمون‌های تیروئیدی احتیاج به ید کافی در بدن دارد.

این فوق تخصص غدد با اشاره به اینکه شدت یا کمبود ید در بدن با توجه به اینکه در چه دوره‌ای از زندگی اتفاق افتاده باشد، می‌تواند مشکلاتی به همراه داشته باشد، گفت: این کمبود در دوران جنینی می‌تواند موجب سقط، تولد مرده جنین، ناهنجاری‌های مادرزادی، اختلالات حرکتی، کر و لالی و عقب‌ماندگی ذهنی و روانی شود.

حسینی افزود: کمبود ید در دوره کودکی می‌تواند منجر به گواتر، کم کاری تیروئید و عقب ماندگی رشدی، روانی و جسمی و در دوره بعد از بلوغ باعث اختلال در اعمال روانی، گواتر و کم کاری تیروئید شود.

وی بیشترین اختلالات را مربوط به زمانی که میزان ید دریافتی زنان باردار اندک و در نتیجه تولید هورمون تیروئیدی کم می‌شود دانست و بیان کرد: سلول‌های عصبی مغز بویژه در ماه‌های سوم تا پنجم زندگی داخل رحم، برای رشد نیاز فراوان به هورمون‌های تیروئیدی دارد که در صورت کمبود ید، اختلال در رشد و عوارض شدید عصبی پس از تولد بروز می‌کند.

این فوق تخصص غدد اظهار کرد: کمبود ید پس از تولد نوزاد با تجویز هورمون‌های تیروئیدی برطرف نمی‌شود؛ بنابراین دقت کامل به این موضوع و برطرف کردن کمبود ید پیش از بارداری بسیار حائز اهمیت است.

حسینی با تاکید بر اینکه که در برخی مناطق به دلیل بارندگی با کمبود ید مواجه هستیم که با یددار کردن نمک سعی می‌کنند این مشکل را برطرف کنند، گفت: میزان معمول لازم ید در بدن 100 میکروگرم در طول روز است که باید از منابع گیاهی و حیوانی تامین شود، اما به دلیل کمبود ید باید منابع غذایی غنی‌سازی شوند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله به تشکیل کمیته مبارزه با کمبود ید از سال‌ها پیش و یددار کردن نمک‌ها به عنوان یکی از روش‌های موفق برای مبارزه با کمبود ید اشاره کرد و گفت: شدت عوارض کمبود ید با توجه به سن افراد متفاوت است. بهترین روش در مرحله اول پیشگیری است که در دوران نوزادی صرفا باید پیشگیری شود، اما در دوران کودکی، نوجوانی و بعد از بلوغ در صورت ابتلا به کمبود ید باید هورمون‌های تیروئیدی جایگزین و درمان کم‌کاری تیرئید انجام شود.

حسینی در پایان خاطر نشان کرد: بهتر است که مردم از نمک‌های یددار استفاده کنند و نمک را در مرحله آخر به غذا اضافه کنند تا این عنصر در غذا باقی بماند و از ابتلا به کمبود ید جلوگیری کنند.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7972 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ جمعه ۲۸ فروردين بازدید: 3494 ساعت: 12:08 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
2 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
3 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
4 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
5 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 ایرانی ها بیش از حد نمک می خورند ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت
7 عوارض خوردن لیموترش با نمک ۱۴۰۱ چهارشنبه ۸ تير
8 این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
9 طراح لوگوی پفک نمکی در گذشت+ماجرای طراحی لوگو ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور
10 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
11 جریان دوتابعیتى بودن وزیر بهداشت چیست؟ ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  معجزه جوشانده برگ گیاه "بامبو"در دفع انگل‌های روده ساقه و برگ‌های گیاه بامبو در تقویت دستگاه گوارش و ...

  این خوراکی‌ها آفت دهان را تشدید می‌کنند کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت:...

  این مواد غذایی مرگ را به تعویق می اندازد مغزها از بهترین منابع پروتئین، فیبر، مواد معدنی و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رابطه جنسی بهتر با این برنامه غذایی 10 تا از بهترین غذاهایی که در داشتن روابط جنسی بهتر در هر سن و در هر مرحله از زندگی به شما کمک می کند را معرفی می کنیم.
غذاهای باکلاس چگونه بدن را به تباهی می‌کشاند؟ موادغذایی و تنقلات بی‌ارزشی در افراد جامعه ما به وفور مصرف می‌شود؛ تغذیه نامناسب امروزه عامل بروز بسیاری از مشکلات مانند بلوغ‌های زودرس, رنگ‌های پریده, بی‌اشتهایی, تیک‌های عصبی, افسردگی‌ها و اعصاب‌های به هم ریخته است.
9 نکته خوب و بد درباره کاهش وزن نتایج جدید مطالعات محققان نشان می دهد، کاهش پنج تا 10 درصد از وزن بدن علاوه بر تقویت سلامت عمومی، خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را نیز کاهش می دهد اما این کاهش وزن می تواند اثرات سوء نیز داشته باشد.
سلامت قلب با مصرف انگور محققان بر اساس نتایج تحقیقات خود گفتند که مصرف انگور قرمز خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را در افراد کاهش می‌دهد و برای بسیاری از بیماریها مفید است.