بی‌مهری به "یاقوت سرخ" در ساوه


پایگاه خبری لقمه: شیرازی‌ها و یزدی‌ها به محصول انارشان می‌نازند تا جایی که از آن به یاقوت سرخ یاد می‌کنند و اما ساوه‌ای‌ها معتقدند ساوه زادگاه انار مرغوب دنیاست و هر اناری انار ساوه نمی‌شود، تا آنجا که آن را خرده طلا نامیده‌اند و برای این نام‌گذاری هم دلیلی روشن دارند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، دانه‌های انار ساوه، نرم و آب‌دار است و پوست نازکی دارد و اگر آب انار ساوه را یک هفته در یخچال قرار دهید، کیفیت، رنگ و طعم آن تغییری نخواهد کرد و علاوه بر آن، این محصول به علت کیفیت بالایش در بازارهای مختلف جهان بویژه کشورهای شرق آسیا طرفداران ویژه‌ای دارد. امسال بیش از 150 هزار تن انواع انار در ساوه تولید شده و رقم ممتاز ملس ساوه از ارقامی است که بیشترین رقم صادراتی و عمده انار تولیدی ساوه را به خود اختصاص داده و کشورهای اروپایی و نیز حوزه خلیج فارس طالب این نوع رقم انار ساوه هستند.

آن‌قدر انار ساوه شهرت جهانی دارد که یک تاجر اروپایی حاضر شده یک جا و نقدا کانتینر حامل انار ساوه را بخرد و یا باغدار ساوه‌ای توانسته محصول انارش را در سال 92 به ارزش 6 میلیون دلار به اروپا صادر کند، حال پرسش این است چرا با وجود این‌که "طلا" در ساوه می‌روید، چند سالی است برای جشنواره این محصول طلایی ساوه فرش قرمز پهن نمی‌شود؟

اردیبهشت ماه که می‌رسد و عطر گل سرخ در فضای قمصر و نیاسر می‌پیچد، مردم از سراسر ایران و حداقل از استان‌هایی همچون تهران، البرز و استان‌های شمالی برای حضور در جشنواره گلابگیری به این مناطق سفر می‌کنند، آوازه این جشنواره در سراسر ایران می‌پیچد و گلاب کاشان به عنوان سوغات به همه استان‌ها می‌رود. برند گلاب کاشان به واسطه برگزاری چنین جشنواره‌هایی معروف شده است، اما ما ایرانی‌ها چقدر با جشنواره انار ساوه آشنایی داریم و چند بار به کوچه باغ‌های انار ساوه سفر کرده‌ایم؟

جشنواره انار در ساوه، چند سالی با افت و خیز و در نهایت تا سال 1391 برگزار شد، ولی متاسفانه ساوه به عنوان شهر پرآوازه جهان در تولید انار مرغوب و ارگانیک چندسالی است که از موهبت برگزاری جشنواره محروم شده و کوچه باغ‌های این شهر خالی از حضور گردشگران در فصل انارچینی است.

به گفته یکی از مسئولان ذیربط، ناهماهنگی و بخشی‌نگری سبب شده که برند انار ساوه آن گونه که باید و شایسته است معرفی نشود و از سوی دیگر یکی از کارشناسان این حوزه معتقد است، همت جمعی مجموعه دولتی با بخش خصوصی و باغداران در کنار همکاری مجموعه مدیریت شهری و مرکز تحقیقات انار لازم است تا این جشنواره همچون سال‌های قبل برگزار شود. علاوه بر آن با تامین هزینه‌ای در حدود 400 میلیون ریال می‌شد امسال نیز این جشنواره را برگزار کرد، اما محدودیت منابع مالی دولتی و بی‌انگیزگی باغداران ساوه سبب شد این جشنواره برگزار نشود.

علی‌اصغر کریمی، عضو شورای شهر ساوه در گفت‌وگو ی با یادآوری این‌که رسانه‌ها و صدا و سیما نقش تاثیرگذاری در معرفی برند انار ساوه دارند، تصریح کرد: متاسفانه ناهماهنگی و بخشی نگری سبب شده که برند ساوه آن گونه که باید و شایسته است معرفی نشود. جهادکشاورزی باید مجری برگزاری جشنواره باشد و در برگزاری جشنواره کمک کند.

وی ادامه داد: در صورت برگزاری جشنواره انار در ساوه با توجه به نزدیکی این شهرستان به پایتخت، جمعیت کثیری از گردشگران به این شهرستان سفر می‌کنند که این امر موجب رونق اقتصادی این شهرستان و معرفی بیشتر برند انار ساوه می‌شود.

کریمی، برگزاری جشنواره‌های انار را در معرفی برند انار ساوه موثر دانست و خاطرنشان کرد: دستگاه‌های ذیربط از جمله جهادکشاورزی باید برای برگزاری چنین جشنواره‌هایی، تلاش و بودجه آن را تامین کنند و علاوه بر آن باید سرمایه‌گذاری بیشتری برای ایجاد صنایع تبدیلی این محصول در شهرستان شود. در حال حاضر 2 کارخانه صنایع تبدیلی انار در این شهرستان فعال است.

وی اظهار کرد: شرایط جغرافیایی و خاک ساوه سبب شده محصول انار این شهرستان منحصر به فرد باشد، تا آنجا که گاهی انار ساوه را با انار تولیدی برخی استان‌ها مخلوط می‌کنند و به نام انار ساوه به فروش می‌رسانند. دانه‌های انار ساوه، نرم و آب‌دار است و پوست نازکی دارد و اگر آب انار ساوه را یک هفته در یخچال قرار دهید، کیفیت، رنگ و طعم آن تغییری نخواهد کرد، در صورتی‌که آب انار استان‌های دیگر بعد از مدتی تغییر طعم می‌دهند و به همین دلیل است که استان‌های دیگر محصول انارشان را با برند انار ساوه می‌فروشند. برند انار ساوه شهرت جهانی دارد و 70 درصد محصول انار ساوه به 12 کشور صادر می‌شود.

کریمی، بحران کمبود آب را از مشکلات باغداران تولیدکننده انار عنوان کرد و گفت: کمبود آب سبب شده کیفیت انار تولیدی شهرستان کاهش یابد.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8424 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر بازدید: 2826 ساعت: 10:33 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شکلات قالبی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
2 طرز تهیه مسقطی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
3 طرز تهیه کوکی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۲ آذر
4 طرز تهیه چیز کیک انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
5 آشنایی با برخی خواص انار ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
6 شب یلدا فقط برای خوردن میوه و تنقلات نیست/ آداب غیرمرسوم را از شب یلدا حذف کنید ۱۴۰۰ سه شنبه ۳۰ آذر
7 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
8 چه افرادی در شب یلدا انار و هندوانه نخورند! ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
9 آخرین روز‌های برداشت انار در شهرضا ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
10 قیمت میوه‌ها برای شب یلدا مصوب شد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
11 بهبود دیابت نوع دو با تمرینات ورزشی و عصاره میوه بهشتی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  8 حقیقت شگفت انگیز درباره ی میوه ها لقمه: هر روز می خوانید، می بینید، و می شنوید که با...

  دانش آموزان مواد غذایی حاوی آهن مصرف کنند سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  از سفره یک بار مصرف استفاده نکنید در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بفرمایید دسر​ خانگی همه خانم‌ها دوست دارند برای مهمانی‌هایشان بهترین غذا و دسر را آماده کنند و البته تزئین آن هم برایشان اهمیت زیادی دارد اما شاید خیلی هم با این کار آشنا نباشند و به همین دلیل ترجیح بدهند اصلا به این کار فکر نکنند. در حالی که درست کردن بعضی از این غذاها و دسرها و تزئین آنها کار خیلی سختی هم نیست و براحتی می‌توان آن را انجام داد و به پایان رساند.
با مصرف نان چاق می شویم یا نه؟ متخصصان سلامت تاکید کردند که مصرف نان موجب اضافه وزن نمی‌شود.
مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (به‌ویژه به‌صورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.
کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.