یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه


آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.

 لقمه: رعایت بعضی از نکته‌ها در آشپزخانه می‌تواند سبب بهتر شدن شرایط بهداشتی آن شود. در این مطلب به برخی از مهمترین آنه اشاره می کنیم:

  1. باکتری‌های خطرناک، بسیار سریع در مکان‌های مرطوب، مانند: سطوح مختلف آشپزخانه و ظروف حمل ونقل موادغذایی رشد می‌کنند. ظرفشویی، سطح ریز آشپزخانه، پیشخوان، محل اتصال لوله‌ها را به طور منظم، تمیز و پاکیزه نگه‌دارید. به این منظور مرتب آن‌ها را با آب و موادپاک کننده بشویید. می‌توانید برای این کار از محلول‌های سفیدکننده، مانند وایتکس نیز استفاده کنید.
  2. دستمال‌های آشپزخانه را به طور مرتب بشویید و به فواصل کوتاه، آن‌ها را عوض کنید.
  3. سطل زباله آشپزخانه را دست‌کم روزی یک بار تخلیه کنید.
  4. به یادداشته باشید که گوشت قرمز و ماهی و تخم‌مرغ ممکن است حامل آلودگی باشند. بنابراین از تماس آن‌ها با موادغذایی دیگر خودداری کنید.
  5. تخته‌های برش گوشت باید از تخته برش موادغذایی دیگری مانند: میوه‌ها و سبزی‌ها جدا باشد.
  6. پیش و بعد از دست زدن به گوشت خام حتما دست های خود را با آب و صابون بشویید.
  7. در صورتی که زخم و یا بریدگی در دستانتان وجود دارد، حتما هنگام طبخ و آماده‌سازی غذا دستکش بپوشید. حتی زخم‌های بسیار کوچک نیز ممکن است ترشحاتی داشته باشند که از راه تماس دست به موادغذایی منتقل شده، سبب آلودگی غذا و بروز مسمومیت غذایی شوند.
  8. مواد غذایی بدون بسته‌بندی، مگس، موش و سوسک و مورچه را که ناقل بسیاری از بیماری‌ها هستند به خود جذب می‌کند. از قرار دادن موادغذایی به صورت باز و بدون درپوش در داخل کابینت آشپزخانه خودداری کنید.
  9. پیش از بازکردن درکنسرو و یا رب و ... قوطی آن را خوب بشویید.
  10. موادغذایی نگه داری شده در یخچال یا فریزر را فقط یک بار گرم کنید. گرم کردن نیز از حرارت زیاد استفاده کنید تا میکروب‌های احتمالی موجود در آن از بین بروند.
  11. از قرار دادن موادغذایی خام و پخته در مجاورت یکدیگر خودداری کنید.

      مهدیه آب‌نیکی، کارشناس بهداشت


نقل از :کهریزک دات کام

کد: 885 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۳۰ فروردين بازدید: 8929 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ادامه کاهش قیمت گوشت ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۶ بهمن
2 رکورد شکنی صادرات گوشت گاو برزیلی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۶ مرداد
3 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
4 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
5 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
6 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
7 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
8 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
9 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
10 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
11 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهایی برای فرار از آلودگی های هوای تهران پایگاه خبری لقمه:« تهران ما را خواهد کشت» اگر شما ...

  خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نی...

  کم اشتهایی عصبی نتیجه رژیم های وسواسی بانوان جوان پایگاه خبری لقمه: دراین شماره, قصد داریم شما عزیزا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا مصرف ماست میوه ای مفید است؟ ماست میوه ای چند وقتی است که مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است و به ویژه مادران سعی می کنند ماست را طعم دار کنند و به عنوان میان وعده در اختیار کودکان قرار دهند؛ از این رو این موضوع را با دکتر سیدسعید اسماعیلی پزشک و محقق طب اسلامی در میان گذاشتیم تا از درست یا نادرست بودن این شیوه مطلع شویم.
نگذارید دیابت بارداری به دیابت نوع 2تبدیل شود! وقتی صبحانه نخورید، هزار و یک بلا ممکن است برسرتان بیاید که یکی از آنها افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم است.
خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نیمه شمالی ایران به‌طور طبیعی رشد می‌کند و به‌ دلیل استفاده از میوه‌های آن، در نقاط مختلف نیز کشت می‌شود. عناب درختچه‌ای با برگ‌های سبز براق و فاقد کرک یا با کرک‌های بسیار پراکنده است.
رستوران دشمنان آمریكا در ایالات متحده هیچ چیز انحصاری نیست و انگار قرار هم نبوده كه باشد. این موضوع استثنایی هم ندارد، از قدرت و اقتصاد و این‌جور چیزها گرفته تا...