یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه


آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.

 لقمه: رعایت بعضی از نکته‌ها در آشپزخانه می‌تواند سبب بهتر شدن شرایط بهداشتی آن شود. در این مطلب به برخی از مهمترین آنه اشاره می کنیم:

  1. باکتری‌های خطرناک، بسیار سریع در مکان‌های مرطوب، مانند: سطوح مختلف آشپزخانه و ظروف حمل ونقل موادغذایی رشد می‌کنند. ظرفشویی، سطح ریز آشپزخانه، پیشخوان، محل اتصال لوله‌ها را به طور منظم، تمیز و پاکیزه نگه‌دارید. به این منظور مرتب آن‌ها را با آب و موادپاک کننده بشویید. می‌توانید برای این کار از محلول‌های سفیدکننده، مانند وایتکس نیز استفاده کنید.
  2. دستمال‌های آشپزخانه را به طور مرتب بشویید و به فواصل کوتاه، آن‌ها را عوض کنید.
  3. سطل زباله آشپزخانه را دست‌کم روزی یک بار تخلیه کنید.
  4. به یادداشته باشید که گوشت قرمز و ماهی و تخم‌مرغ ممکن است حامل آلودگی باشند. بنابراین از تماس آن‌ها با موادغذایی دیگر خودداری کنید.
  5. تخته‌های برش گوشت باید از تخته برش موادغذایی دیگری مانند: میوه‌ها و سبزی‌ها جدا باشد.
  6. پیش و بعد از دست زدن به گوشت خام حتما دست های خود را با آب و صابون بشویید.
  7. در صورتی که زخم و یا بریدگی در دستانتان وجود دارد، حتما هنگام طبخ و آماده‌سازی غذا دستکش بپوشید. حتی زخم‌های بسیار کوچک نیز ممکن است ترشحاتی داشته باشند که از راه تماس دست به موادغذایی منتقل شده، سبب آلودگی غذا و بروز مسمومیت غذایی شوند.
  8. مواد غذایی بدون بسته‌بندی، مگس، موش و سوسک و مورچه را که ناقل بسیاری از بیماری‌ها هستند به خود جذب می‌کند. از قرار دادن موادغذایی به صورت باز و بدون درپوش در داخل کابینت آشپزخانه خودداری کنید.
  9. پیش از بازکردن درکنسرو و یا رب و ... قوطی آن را خوب بشویید.
  10. موادغذایی نگه داری شده در یخچال یا فریزر را فقط یک بار گرم کنید. گرم کردن نیز از حرارت زیاد استفاده کنید تا میکروب‌های احتمالی موجود در آن از بین بروند.
  11. از قرار دادن موادغذایی خام و پخته در مجاورت یکدیگر خودداری کنید.

      مهدیه آب‌نیکی، کارشناس بهداشت


نقل از :کهریزک دات کام

کد: 885 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۳۰ فروردين بازدید: 7635 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش قیمت مرغ، تخم مرغ و برنج و بالا رفتن قیمت گوشت ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
2 قیمت امروز گوشت گرم گوسفندی و گوساله ۱۴۰۱ شنبه ۲۲ مرداد
3 احتمال افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت گوشت در ماه محرم ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ مرداد
4 خرید ۳۷ هزار تن مرغ و تخم مرغ مازاد از نتولیدکنندگان ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۳ تير
5 قیمت مرغ نسبت به روز گذشته ثابت ماند/ اعلام قیمت گوشت قرمز ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير
6 اطلاعیه و هشدار وزارت بهداشت برای تب کریمه کنگو ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ خرداد
7 اعطای تسهیلات وزارت جهاد به مرغداران تحقق می‌یابد؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۴ خرداد
8 هشدار جدی دامپزشکی درباره شیوع تب کریمه کنگو ۱۴۰۱ يکشنبه ۱ خرداد
9 اختلال جدی در توزیع نهاده های دامی ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت
10 گزارشی از وضعیت قیمت کالاهای اساسی/ گوشت ۴۱ درصد گران شد! ۱۴۰۰ جمعه ۶ اسفند
11 ثبات قیمت گوشت قرمز تا پایان سال ۱۴۰۰ دوشنبه ۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  عوامل تشدید کهیر را بشناسید متخصص پوست و مو می‌گوید با اینکه ۹۰ درصد موارد عام...

  چگونه تازه‌ترین ماهی را خریداری کنیم؟ شما برای تهیه ماهی تازه دو راه پیش رو دارید. اول م...

  رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان پایگاه خبری لقمه: در ماه رمضان به علت کم شدن وعده...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جینسنگ چیست؟/ چرا اینقدر مهم شده است/جینسنگ و کاهش وزن یکی از جدیدترین خبرهای تغذیه‌ای که امروزه به گوش می‌رسد اندر خواص جینسنگ است؛ با این همه خبرهای مختلف ممکن است به این فکر بیفتید که واقعاً این جینسنگ برای چه خوب است؟ و یا این که اصلاً این جینسنگ (Ginseng) چیست؟
فیس بوک واقعا چاق کننده است نتایج یک مطالعه جدید که شرح آن در مجله "Consnmer Research" منتشر شده تایید می‌کند که کاربران سایت‌های اجتماعی با استفاده مداوم از این سایت‌ها واقعا سلامت خود را به خطر می‌اندازند.
بهترین راه جلوگیری از آفت‌زدگی حبوبات معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مخلوط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و جرم‌بر با فرآورده‌های سفید کننده به دلیل تولید بخارات و گازهای بسیار سمی و خفه کننده، جداً خودداری کنید.
ناهارهای سرکاری! به نظرتان چطور می توان تغذیه سالمی در محل کار داشت و در نهایت اینکه شرایط تغذیه ای کارمندان از هر نظر، از کیفیت غذا تا محل خوردن غذا چه اثری روی راندمان کاری آنها دارد؟